Ze statistik vyplývá, že…

Poslední ze tří částí statistických přehledů A mužstva Baníku je tady. Naposledy se zaměříme na tým jako celek. Jaký byl podzim v ofenzivě, defenzivě nebo jak je na tom Baník v domácích utkáních a v utkáních na hřišti soupeřů.

Albrechtičtí fotbalisté mají za sebou podzimní část. Tým trenéra Radka Nešpora přezimuje na páté příčce tabulky s čtyřiadvaceti body za sedm výher, tři remízy a tři porážky. To vše při skóre 40:22. Pojďme se podívat na podrobnější statistiky. Ze statistik tedy vyplývá, že…

OFENZIVA? TŘETÍ NEJLEPŠÍ

Útočná síla byla velmi solidní. V konečném součtu nakonec třetí nejlepší. Albrechtičtí nastříleli čtyřicet gólů. Víc jich vstřelily pouze dva týmy – první Petřvald na Moravě a druhá Orlová. Nejlepším střelcem Baníku byl s jedenácti góly Antonín Chumchal. O gól méně vstřelil Michal Kvapil. Gólové statistiky již jste mohli vidět v článku ZDE.

DEFENZIVA: PRŮMĚRNÁ

Albrechtičtí obdrželi ve třinácti podzimních zápasech dvaadvacet gólů. Sedm soupeřů inkasovalo víckrát. Ve čtyřech zápasech se podařilo Baníku neinkasovat. Bylo to v domácích zápasech s Dobraticemi, Dobrou, se Starým Městem a venku na hřišti prvního Petřvaldu na Moravě. 

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: DOMA SE STARÝM MĚSTEM (7:0)

To byl koncert! Za první poločas bylo takřka po zápase. I přesto celý tým šlapal dál a nebohému soupeři nadělil celkem sedm branek. Vysokou výhru si připsal Baník i v posledním kole podzimní části doma proti Jistebníku (6:2).

NEJVYŠŠÍ PORÁŽKA: VE TŘETÍM UTKÁNÍ V ORLOVÉ (5:3)

Nešťastně vysoká porážka přišla již ve třetím kole, kdy Baník prohrál v Orlové výsledkem 5:3, když o této porážce rozhodla hlavně první půle, ve které Baník prohrával již 3:1. Nakonec toto utkání skončilo výsledkem 5:3. Baník ještě prohrál 3:2 v Jablunkově a 4:2 v historickým televizním utkání v Lučině.

DOMÁCÍ TVRZ NEPADLA ANI JEDNOU

Baník v sedmi domácích utkáních ani jednou neprohrál a v šesti utkáních bral vždy tři body a hosté odjížděli s prázdnou. Jen jednou odjížděli hosté s bodovým ziskem, a to ve velkém derby Stonava za remízu 2:2. V tabulce domácích utkání to znamená celkově druhé místo jen za prvním Petřvaldem na Moravě, se kterým má Baník stejnou bilanci. Petřvald má jen lepší skóre.

VENKOVNÍ BILANCE NENÍ MOC DOBRÁ

Na hřištích soupeřů to bylo o poznání horší, byť hned na úvod se podařilo vyhrát na půdě nováčka v Dolní Lutyni (1:4). To však bylo, co se týče venkovních vítězství vše. Poté přišla už zmiňovaná prohra v Orlové (5:3). Následně cenná bezbranková remíza na hřišti prvního Petřvaldu na Moravě. Další venkovní utkání v Jablunkově skončilo prohrou (3:2), v Libhošti Baník uhrál remízu (2:2) a v posledním venkovním utkání před kamerami České televize Baník prohrál v Lučině (4:2). V tabulce venkovních utkání je Baník až devátý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *