Dorost má za sebou vydařené kondiční soustředění

Stejně jako všechny mládežnické kategorie tak i dorostenci absolvovali zimní soustředění. Dorostenci se vrátili na stejné místo jako byli naposledy před deseti roky, a to do Horní Bečvy na rekreační středisko Retaso, kde pod vedením trenérů Martina Míčka a Marka Chmiela naše dorostence čekalo čtyřdenní kondiční soustředění.

Dorostence Baníku na čtyřdenním soustředění se hlavně věnovali kondici. V Horní Bečvě měli vše, co ke své přípravě potřebovali.  A před ostrým jarním startem načerpali i tolik potřebné psychické síly. Letos se naši dorostenci „potili“ v Horní Bečvě na rekreačním středisku Retaso, kde jak již bylo zmíněno se vrátili po více než deseti letech. A po tak dlouhé době je čekala velmi pěkně zrekonstruovaná budova a perfektní prostředí. Naše hráče čekaly každý den náročné kondiční tréninky, které absolvovali převážně v místních terénech a kopcích. A každý večer posilování. Naši hráči dorostu si mohli zpestřit soustředění i bowlingem.

Naši hráči dorostu toto soustředění zvládli na jedničku, obzvláště když veškeré konání soustředění bylo prokládáno především veselou myslí a kamarádskou atmosférou. Dorostenci tak mají v nohách náročné soustředění v Horní Bečvě. Nyní je opět čekají tréninky v domácích podmínkách a na řadu přijde ještě jedno přípravné utkání.

V místním areálu a v okolí Horní Bečvy tak měli naši dorostenci vše, co k přípravě potřebovali. Za co patří velké díky našemu vedení klubu, že kluci zde mohli mít soustředění. Za zorganizování soustředění i vedoucímu mužstva dorostenců Davidu Cieslovi a trenérům. Dále pak osazenstvu rekreačního střediska „RETASO“ za skvělé zázemí, jídlo, pitní režim a velmi vřelý dík pak patří jednotlivým osobám místního střediska, hlavnímu vedoucímu provozu, číšníkoví Láďovi, kuchařovi Romanovi, který se staral o výborné jídlo a také poděkovaní patří všem zaměstnancům RS Retaso. A samozřejmě poděkování patří i vedoucímu A mužstva Mariánovi Chmielovi za zařízení nových trička od firmy p. Lumíra Sokola.

Krátké ohlasy některých hráčů z dorosteneckého mužstva si můžete přečíst níže.

„Soustředění bych ohodnotil velice kladně, bylo to skvělé. Hlavně jsem rád, že se nás sešlo tolik kluků a, že jsme zlepšily vztahy a myslím si, že nám to hodně pomůže na hřišti. Jako kapitána mě velmi potěšilo i to, jak kluci makali i přes to, že to bylo opravdu náročné. Viděl jsem, že všichni chtěli udělat maximum, bylo to jedno z nejlepších soustředění, na kterém jsem osobně byl a myslím si, že budu mluvit za všechny kluky, když řeknu, že jsme velice vděční všem, co se podíleli na organizaci, protože to bylo velmi skvělé zařízené,“ zhodnotil soustředění ze svého pohledu kapitán Jan Porembski.

O soustředění nám řekl pár slov i Matěj Cyž. „Soustředění bylo super, já a určitě i kluci jsme si to moc užili. Sice jsme dostali do těla, ale každý do toho dal 100%, a to se mi na všech líbilo. Sice jsem toho moc nenaspal a podle mě kluci také ne, i tak jsme zvládli být trpělivý. Nejlepší na soustředění, když beru tréninky, byl asi, jak jsme hráli fotbal, byla to velká sranda, a když neberu trénink, tak nejlepší byla ta svíčková v sobotu na večeři. Myslím si, že mě i kluky toto soustředění nějakým způsobem určitě posune, že v zápasech to půjde poznat.“

Kondiční soustředění dorostenců zhodnotil i svými slovy vedoucí mužstva dorostenců David Ciesla. „Nezbývá mi, než soustředění hodnotit pouze v samých superlativech. Všichni kluci přistoupili ke cvičením poctivě a neremcali. Za celou dobu jsme nemuseli řešit jediný problém. Vypovídá to o tom, jaká je v Albrechticích skvělá parta. Odměnou nám bylo velmi příjemné prostředí a ochotný a milý personál. Chtěl bych všem klukům poděkovat za jejich přístup po celou dobu soustředění. Poděkování patří rovněž trenérům, kteří připravili tréninkovou náplň. Zimní příprava je vždy neoblíbená, ale věřím, že se nám to v sezóně zúročí a soupeře budeme ke konci utkání přehrávat fyzicky.“

A jaké zhodnotil soustředění trenér Martin Míček? „Soustředění týmu musím hodnotit velice kladně. Zaprvé výborná účast, zadruhé skvělé podmínky, no a to nej byl přístup kluků. Všichni se účastnili všech tréninků naplno (včetně těch oblíbených ranních). Myslím, že každý pochopil princip tohoto soustředění. Makali neskutečně, bez sebemenších problémů. Ten přístup mě možná i malinko překvapil. Snad se to klukům výsledkově a výkonnostně vrátí v sezóně. Samozřejmě zažili jsme i srandu, prostě vše co k tomu patří. Rovněž bych chtěl poděkovat lidem z klubu, kteří přijeli se za námi podívat. Ať už Marián Chmiel, tak rovněž i Miroslav Culinka. Ten mě tedy překvapil (úsměv). Všem chci moc poděkovat, bylo super.“

.

Jak byli dorostenci ubytování na pokojích na soustředění:

Knybel Jakub, Cyž Matěj, Gruszkowski Jakub

Himlar Ondřej, Himlar Jiří, Porembski Jan

Cyž Radek, Fülöp Nickolas

Mihalco Ondřej, Hegedüs Matěj, Drozdzik Marek

Feber Denis, Mrowiec Daniel, Juchno Daniel

Trenér Míček Martin

Trenér Chmiel Marek, vedoucí mužstva Ciesla David