Rozhovor s kapitánem dorostenců Honzou Porembským

Dorost Baníku již je v plné přípravě na jarní odvetné boje. Po zahájení zimní přípravy dorosteneckého mužstva, jsme se zeptali na několik otázek kapitána Honzy Porembského. Celý rozhovor kapitána si můžete přečíst v následujícím článku.

Honzo, mám na tebe pár otázek. Mohl bys popsat na úvod svojí dosavadní kariéru?

Zdravím,, moje kariéra byla taková chaotická. Ze začátku si všichni mysleli, že nejsem vůbec typ na fotbal, a taky jsem nebyl. Postupně jsem, ale začal pracovat a začalo se dařit. Po 6 letech v Albrechticích jsem bohužel musel přestoupit do Horních Bludovic z důvodu, že nebyli hráči na dorost. V Bludovicích se mi dařilo, potkal jsme fajn kluky, trenéry. Nemohl jsme si stěžovat. Poté přišlo zranění kotníku a má forma začala upadat a už mi to nešlo jako předtím. Momentálně jsem v Albrechticích a má forma se zpátky vrací.

Kdo tě k fotbalu přivedl?

Fotbal jsem začal hrát kvůli taťky, a když jsem se v televizi koukal na Lionela Messiho.

Jak se vlastně seběhlo, že ses před sezónou zas objevil v Albrechticích?

Napsal mi Lukáš Hawlasek (šéftrenér mládeže Albrechtic – poz. red.), že se znovu zakládá dorost a jestli nechci přijít. Řekl jsem si, že by mohlo být super. Vrátit se do svého mateřského klubu, tak jsem šel a nelituji toho.

Podzimní sezona už před několika týdny skončila, jak bys ji ale zpětně zhodnotil?

Musím ji zhodnotit z dvou stran. Dorost se nám podařil, sice jsme skončili pátí, ale na to, že jsme spolu hráli praktický někteří poprvé, tak si myslím, že super. S kluky se mi hraje fajn a neměnil bych je. Ze stránky mužské kategorie se mi už tolik nedařilo, skok z okresního přeboru do 1.A třídy byl pro mě opravdu těžký.

Který zápas v podzimní části by jsi zpětně označil za nejvydařenější?

Nejpodařenější zápas byl asi s A týmem mužů, a to proti Lokomotivě Petrovice, kde jsem dal svůj premiérový gól. Za dorost nejspíše proti Těrlicku.

A který naopak za ten nejméně povedený?

Nejméně za A tým mužů proti Raškovicím, jelikož jsem přišel na druhý poločas a dál jsem si vlastní gól. Vůbec se mi nedařilo, a to mé sebevědomí úplně potopilo.

Ty už v příští sezóně za starší dorost nastupovat nebudeš. Čeká tě přesun do mužské kategorie, kde jsi už na podzim v pár zápasech nastupoval. Uvidíme Tě i v příští sezoně v dresu Baníku?

V dresu Baníku bych rád hrál, je to pro mě čest, ale vůbec nevím co bude. Jak jsem říkal skok do 1.A třídy byl opravdu těžký a nevím, pokud mě trenéři a hráči budou chtít. Kolektiv je strašné super. jsem rád, že jsem to šel zkusit. Vůbec toho nelituji. Ale jak říkám, je to opravdu těžký. Možná půjdu do nižší ligy, kde si zvyknu na mužský fotbal a poté se vrátím. Ale to já vůbec nevím. Vše se uvidí po sezóně.

Již Vám začala zimní příprava. Pro hodně hráčů je zimní příprava takovéto nutné zlo. Jak ji bereš ty?

Já mám zimní přípravu extrémně rád, sice je náročná, to ano, ale rád běhám a zlepšuju se. Takže mi to nedělá vůbec problém, i když jsem měl poslední dobou jisté problémy.

V březnu odjíždíte na čtyřdenní soustředění. Co podle vás podle tebe na tomto soustředění čeká?

Řekl bych že hodně běhu, ale myslím si že to bude v klidu. Prospěje nám to i jako partě, více se seznámíme, možná budeme potom hrát lépe, to nikdo neví.

Máš nějaký největší sportovní zážitek, na který vzpomínáš?

Můj největší zážitek byl nejspíše, když jsem měl poprvé rodiče na zápase a dál jsme hned dva góly v zápase dorostenců.

Máš nějaký svůj konkrétní cíl a nějaké fotbalové vzory, které třeba sleduješ v televizi?

Můj vzor, jak už jsem zmínil je Lionel Messi. Sleduju ho skoro každý den. A můj cíl je hrát někde výše.

Jaké jsou podle Tebe tvoje fotbalové přednosti?

Mé fotbalové předností jsou běh, fyzička a práce s míčem. Myslím si, že občas umím i zapojit mozek. Naopak střelba je pro mě hrozný peklo, snažím se na tom zapracovat.

A na závěr poslední otázka. Jak se ti líbí zázemí v Albrechticích, jsi tady spokojený?

Zázemí je tady super, spousta skvělých lidí. Trenéři jsou tady skvělý, dá se s nimi normálně domluvit. Máme dobré tréninky, takže bych vůbec nic neměnil.

Děkuji Ti za rozhovor a za celou redakci i fanoušky přeji, ať se Ti na jaře daří.

Také děkuji.