A mužstvo zahájilo zimní přípravu

Šestitýdenní volno je minulostí, hráči A mužstva Baníku Albrechtice museli zpět do práce. V úterý 17. ledna se fotbalisté albrechtického áčka sešli, aby zahájili přípravu na jarní část sezony. V ní budou napravovat nevydařený podzim, který zakončili na desáté příčce. První tréninkový den je přivítalo chladné počasí a především nový šéf realizačního týmu – hlavní trenér Robert Taussig.

Tým se sešel v hojném počtu. Scházeli pouze hráči, kteří bojují s virózou, a nebo si plní pracovní povinnosti. Jako první dorazil přesně kapitán Jan Hovůrka, ostatní hráči se trousili postupně. Následovalo první seznámení s novým hlavním trenérem Robertem Taussigem a krátce po šesté hodině vyběhl celý tým k prvnímu tréninku na umělce našeho krásného areálu. Během rozběhání a protažení poskytl kouč Robert Taussig svým svěřencům několik informaci, následovalo pár cvičení a na závěr se hrál fotbal – po půl osmé bylo po prvním tréninku. Tým se kromě úterků bude scházet rovněž každou středu a pátek.

Přípravné zápasy přijdou na řadu v únoru. Na úvod čeká Taussigovy svěřence měření sil s FC Vratimov, hrající Krajský přebor. Týden před začátkem jara čeká Baníkovce generálka proti Petřvaldu u Karviné, který hraje 1.B třídu skupiny C. Poté již o víkendu 25. – 26. března čeká albrechtické hráče první jarní úvodní mistrovské utkání.