Ze statistik vyplývá, že…

Poslední ze tří částí statistických přehledů A mužstva Baníku je tady. Naposledy se zaměříme na tým jako celek. Jaký byl podzim v ofenzivě, defenzivě nebo jak je na tom Baník v domácích utkáních a v utkáních na hřišti soupeřů.

Albrechtičtí fotbalisté mají za sebou podzimní část. Tým trenéra Dušana Kohúta přezimuje na čtvrté příčce tabulky s čtyřiadvaceti body za sedm výher, tři remízy a dvě porážky. To vše při skóre 30:17. Pojďme se podívat na podrobnější statistiky. Ze statistik tedy vyplývá, že…

OFENZIVA? TŘETÍ NEJLEPŠÍ

Útočná síla byla velmi solidní. V konečném součtu nakonec třetí nejlepší. Albrechtičtí nastříleli třicet gólů. Víc jich vstřelily pouze dva týmy – první Řepiště a třetí Vratimov B. Stejný počet jako Baník má druhá Bystřice. Nejlepším střelcem Baníku byl s deseti góly Antonín Chumchal. Gólové statistiky již jste mohli vidět v článku ZDE.

DEFENZIVA: PRŮMĚRNÁ

Albrechtičtí obdrželi ve dvanácti podzimních zápasech sedmnáct gólů. Deset soupeřů inkasovalo víckrát. Ve čtyřech zápasech se podařilo Baníku neinkasovat. Bylo to v domácích zápasech s Jablunkovem, Libhošti, Dobraticemi a Lučinou. 

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: VE STARÉM MĚSTĚ (1:6)

To byl koncert! Za první poločas bylo takřka po zápase. I přesto celý tým šlapal dál a nebohému soupeři nadělil celkem šest branek a domácím dovolil jen vstřelit jeden gól. Vysokou výhru si připsal Baník i doma proti Jistebníku (7:4).

NEJVYŠŠÍ PORÁŽKA: NA HŘIŠTI BÉČKA VRATIMOVA (4:1)

Nešťastně vysoká porážka přišla v rámci devátého kole, kdy Baník prohrál ve Vratimově s místním B týmem výsledkem 4:1, když o této porážce rozhodlo hlavně neproměňování šanci Baníku. Baník ještě prohrál jen doma s Bystřicí.

DOMÁCÍ TVRZ PADLA JEN JEDNOU

Baník v sedmi domácích utkáních nebodoval jen jednou, ve dvou zápasech se zrodila remíza, a to s Libhošti 0:0 a s týmem z Řepiště 2:2. Ve zbylých čtyřech utkáních bral Baník vždy tři body a hosté odjížděli s prázdnou. Jen jednou odjížděli hosté s bodovým ziskem, a to v utkání s Bystřicí po výsledků 0:1. V tabulce domácích utkání to znamená celkově třetí místo jen za první Bystřicí a druhým týmem z Řepiště.

VENKOVNÍ BILANCE DOBRÁ

Na hřištích soupeřů to bylo o něco horší. Zisk deseti bodů za remízu ve Stonavě (2:2) a třech vítězství ve Starém Městě (1:6), v Dobré (1:4) a ve Smilovicích (2:3). V tabulce venkovních utkání je Baník na čtvrté příčce.