Nejlepším střelcem Antonín Chumchal

Ve druhém podzimním statistickém přehledu jsme se zaměřili na střelce, brankáře a obdržené karty. Králem střelců po podzimní části se stal Antonín Chumchal s deseti přesnými zásahy. Zajímavostí je rovněž, že Baník neobdržel ani jednu červenou kartu.

Albrechtickým borcům se ve dvanácti podzimních kolech podařilo nastřílet 30 gólů. Deset jich zaznamenal Antonín Chumchal. Ofenzivní hráč Baníku s deseti přesnými trefami vede klubovou tabulku střelců a na trio nejlepších střelců soutěže ztrácí čtyři góly. O zbylých dvacet gólů se podělilo celkem devět hráčů. Jedná trefa byla vlastní. Třikrát mířila přesně trojice Martin Cieslawski, Petr Kubiena a Lukáš Golasowski.

Před domácími příznivci to také nejvíc šlo Chumchalovi. První jmenovaný se doma trefil čtyřikrát. To samé v bleděmodrém bylo i na hřištích soupeřů – první místo Chumchal s šesti přesnými zásahy, pět jich trefil v jednom zápase, a to ve Staré Městě u Frýdku – Místku.

Co se týče brankářských statistik, tak mezi třemi tyčemi v podzimní části odchytal většinu utkání Břetislav Gradek, jen ve dvou případech nastoupil Vojtěch Křístek. Gradek inkasoval třináctkárt a třikrát udržel čisté konto. Bylo to v zápasech s Jablunkovem, Libhošti, Jistebníkem a Dobraticemi. Křístek inkasoval čtyřikrát a jednou udržel čisté konto, a to v posledním podzimním utkání s Lučinou.

Co se týče karetních hříšníků, tak těch nebylo moc. Rozhodčí ukázali žlutý kartónek celkem Baníkovcům čtrnáctkrát. O žluté karty se podělilo celkem osm hráčů. Nejvíc jich viděl Ondřej Přeček (3) a čtveřice Jan Hovůrka, Petr Kubiena, Antonín Chumchal a Martin Cieslawski (2). Conse týče červených karet, tak červenou kartu neviděli Baníkovci ani jednu.

Střelci celkem – celkem 30

10 – Chumchal Antonín, 3 – Cieslawski Martin, Kubiena Petr, Golasowski Lukáš, 2 – Šlampiak Dominik, Izaiáš Tomáš, Žyla Marcin, Pešek Jiří, 1 – Hovůrka Jan, Vagner Lukáš, vlastní.

Střelci doma – celkem 14

4 – Chumchal Antonín, 2 – Golasowski Lukáš, Šlampiak Dominik, 1 – Cieslawski Martin, Izaiáš Tomáš, Žyla Marcin, Pešek Jiří, Hovůrka Jan, Vagner Lukáš.

Střelci venku – celkem 16

6 – Chumchal Antonín, 3 – Kubiena Petr, 2 – Cieslawski Martin, 1 – Golasowski Lukáš, Izaiáš Tomáš, Žyla Marcin, Pešek Jiří, vlastní.

Brankáři

Gradek Břetislav – 11 zápasů, 925 minut, 13 obdržených gólů, 4 čistá konta

Křístek Vojtěch – 2 zápasy, 167 minut, 4 obdržené góly, 1 čisté konto

Žluté karty – celkem 14

3 – Přeček Ondřej, 2 – Hovůrka Jan, Kubiena Petr, Chumchal Antonín, Cieslawski Martin, 1 – Šiška Martin, Pešek Jiří, Kończyna David.

Červené karty – celkem 0