Baník si na úvod odvezl jeden bodík, FC Libhošť – Baník Albrechtice 2:2

Svěřenci Dušana Kohúta se představili v neděli 23. srpna na půdě Libhoště. Ve 26. minutě dostal Baník do vedení nová posila Jiří Pešek. Na konci poločasu vyrovnal za domácí Jan Smolarčík. Druhá půle byla také vyrovnaná. Nejprve přidal druhý gól domácí Daniel Šimíček. V 75. minutě vyrovnal Michal Kvapil na konečných 2:2. Baník si tak odvezl z Libhoště bod.

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 2:2 (1:1)

Na půdě Libhoště čekal Baník první letošní venkovní zápas. Albrechtičtí určitě chtěli přivézt z Libhoště nějaký ten bodík. V bráně Baníku nastoupil odchovanec Břetislav Gradek, který se vrátil do Albrechtic po několika letech strávených v jiných klubech. Na pravém kraji obrany dostal od začátků další odchovanec, a to Adam Pařík, který dostal důvěru od trenéra za odvedené výkony v přípravě. Na střídačce byl připraven zasáhnout do hry další navrátilec Dominik Šlampiaka a nová posila Jiří Pešek.

Bylo nadevše jasné, že domácí budou velmi těžkým soupeřem a budou se chtít na svého soupeře před natěšeným publikem vytáhnout.  Hráči Libhoště praktikovali jednoduchý styl, který na Baníkovský tým fungoval. Vycházeli ze zabezpečené obrany a nakopávanými balóny dělali Baníku problémy. První velkou možnost měl však Baník, ale střela Antonína Chumchala neskončila v bráně. Hrál se dobrý fotbal a šance byli na obou stranách. Ve 23. minutě Baník poprvé střídal, když se hry šel Adam Pařík a nahradila ho nová posila Jiří Pešek a ujal se skvělé, když hned za tři minuty poslal přesně umístěnou střelou Baník do vedení. Poté měl Baník ještě několik možnosti na navýšení skóre, ale ani jedna se neujala. Za to domácí do konce prvního poločasu dokázali vyrovnat, když ve 36. minutě využil nedorozumění Albrechtické obrany domácí Jan Smolarčík a srovnal na 1:1. První poločas tak skončil smírně, i když šancí bylo hodně na obou stranách, ale stejně jak domácím tak Baníku chybělo více přesnosti v zakončení.

Do druhého poločasu vstoupil domácí celek výborným způsobem , když se ve 49. minutě prosadil domácí Daniel Šimíček. Baník však inkasovaný gól nepoznamenal a od obdržené branky přebral otěže v utkání a měl více ze hry. Stejně jako v prvním poločase se Baník snažil o kombinační fotbal. Baník dokázal vyrovnat v 75. minutě, když trenérovi Baníku vyšlo opět střídání, kdy střídající Tomáš Izaiáš byl na hřišti ani ne minutu a hned měl asistenci u vyrovnávací trefy Michala Kvapila, kterého vybídl ke skórování přesným centrem. Od této chvíle bylo patrné, že oba týmy se více soustředí na obranu a snaží se již neinkasovat. To se také oběma mužstvům podařilo a do konce zápasu se skóre už nezměnilo, i když domácí měli ještě jednu velkou možnost, ale i Baník měl i velkou příležitost. Baník si z Libhoště odvezl zasloužený bod za výsledek 2:2.

Nebylo snadné hrát na půdě srdnatě bojujícího nováčka, ale Baník toto těžké utkání zvládl, navíc musel ve druhém poločase dotahovat náskok domácích. Až na některá hluchá místa v souhře jsme podali dobrý výkon, po právu si odvážíme jeden bod, se kterým určitě bude tým spokojen.

Branky: 36. Smolarčík Jan, 49. Šimíček Daniel – 26. Pešek Jiří, 75. Kvapil Michal, ŽK: 49. Hanzelka Ondřej, 70. Šimíček Daniel, 88. Symerský Daniel – 15. Klus Jindřich, 23. Pařík Adam, 42. Kubiena Petr, 68. Chumchal Antonín, Rozhodčí: Malý Tomáš – Žáček Marek, Tomšík Zbyněk, Počet diváků: 222

FC Libhošť: Dubec – Hanzelka O., (66. Blažek M.), Melčák, Symerský, Čapka Jar. (75.Hradečný) – Bartoň, Velart, Turský, Hajník (86. Šimíček A.) – Smolarčík, Šimíček D.. Trenér: Odstrčilík Luděk

FK Baník Albrechtice: Gradek – Pařík A. (23. Pešek), Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena (74. Izaiáš), Žyla M., Klus (88. Šlampiak), Žyla D. – Chumchal, Kvapil (86. Hogh). Trenér: Kohút Dušan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *