Start do sezóny obstará utkání na hřišti Libhoště

Již o tomto víkendu začne Baníkovcům jejich další sezóna v 1. A třídě skupiny B! Stejně jako v minulém ročníku odehrají albrechtičtí fotbalisté první kolo na hřišti soupeře. Na úvod zavítají Baníkovci na hřiště mužstva – FC Libhošť. Poslední vzájemný duel skončil v minulé nedohrané sezóně nerozhodně 2:2. Úvodní mistrovské utkání Baníku má výkop v neděli 23. srpna v 17 hodin.

Baník: vítězství na Štítu Albrechtice

Letní příprava je minulostí a Baník již o víkendu vstoupí do nové sezóny a hned na úvod  ho čeká velmi těžké utkání, a to na hřišti Libhoště. Na nadcházející ročník zahájili přípravu albrechtičtí hráči v pondělí 29. června a zakončili ji zápasem proti Petřvaldu u Karviné (4:0) a Štítem Albrechtice (první místo). Během letní přípravy odehráli Baníkovci následující zápasy:  Lučina 5:3, Staříč 7:2, Stará Bělá 2:2, Louky 9:1 a Petřvald u Karviné 4:0.

Libhošť: v prvním kole remíza ve Vratimově

Tým Libhoště pod vedením trenéra Luďka Odstrčilíka vstoupil do nové sezóny remízou ve Vratimově 2:2. Jinak v letní přípravě tým Libhoště porazil Kopřivnici (6:2), Hrabovou (12:1) a remizoval se Starým Jičínem 2:2. Jak již bylo zmíněno, tak oproti Baníku odehrála Libhošť již první mistrovské utkání, a to ve Vratimově, kde skončilo utkání nerozhodně 2:2. Za Libhošť se prosadil navrátilec Jan Smolarčík a Přemysl Hajník.

Tým Libhoště bude určitě spoléhat mezi třemi tyčemi na spolehlivého Ondřeje Dubce. V obraně na nestárnoucího Pavla Eckelsbergera a zkušeného Jaroslava Čapku. V ofenzivní řádě je třeba zmínit Jana Smolarčíka, který se vrátil z divizního Nového Jičína a na tohoto obávaného střelce bude v Libhošti spoléhat nejvíce. Je tedy nutno říci, že Baníkovce nečeká na úvod nové sezóny vůbec jednoduchý soupeř. Libhošť je doma velmi silné mužstvo.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních celkem osmkrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0 a naposledy v mistrovském utkání v minulé sezoně, když  se odehrálo jen jedno utkání, a to v podzimní části, kde utkání na hřišti Libhoště skončilo nerozhodně 2:2 . Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání. Přijeďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 2:2 (11. kolo I.A třídy sk. B, neděle 13.10.2019)
Branky: 25. Turský Tadeáš, 58. Čapka Patrik – 48. Vondrus Daniel, 68. Chumchal Antonín
FC Libhošť: Dubec – Blažek M., Eckelsberger P., Šimíček D., Čapka Jar. – Hanzelka P. (88- Eckelsberger J.). Symerský, Pojezdala, Turský (90. Burget J.) – Kramoliš, Čapka Pat.
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (50. Schindler, 76. Hogh), Kociolek Jakub (7. Wojciechowski), Vagner, Pařík – Kubiena, Vondrus (81. Klus), Dorozlo, Žyla M. (56. Antonín), Chumchal – Kvapil

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Vratimov – FC Libhošť 2:2 (2. kolo I.A třídy sk. B, 15.8.2020)
Branky: 29. Ezeamaku Nnaemeka Augustine, 56. Trmal Vojtěch z pok. kopu – 39. Smolarčík Jan, 59. Hajník Přemysl
FC Libhošť: Dubec – Eckelsberger P. (80. Hanzelka O.), Melčák, Symerský, Čapka Jar.(83. Turský) – Bartoň, Čapka P., Velart, Hajník – Smolarčík, Šimíček D. (91. Šimíček A.)

FK Albrechtice v Jizerských horách – FK Baník Albrechtice 3:6 (Štít Albrechtic 2020, 15.8.2020)
Branky Baníku: Hogh Rostislav 2, Kvapil Michal, Chumchal Antonín, Hovůrka Jan, Bambuch Petr

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1, BANÍK – LIBHOŠŤ 8:0
Sezona 18/19: LIBHOŠŤ – BANÍK 3:2, BANÍK – LIBHOŠŤ 6:0
Sezona 19/20: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2

Mistrovské utkání 3. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu Libhoště v neděli 23. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém úvodním utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Tomáš Malý – Marek Žáček – Zbyněk Tomšík. Můžete společně vycestovat autobusem s hráči. Autobus odjíždí z hřiště v Albrechticích ve 14.45 hodin. Jak toto úvodní mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *