Tradiční velké derby je tady! Baníkovci hostí Stonavu

V rámci 12. kola 1. A třídy skupiny B se na Albrechtickém stadionu odehraje velké prestižní derby mužstev dvou sousedních obcí. Souboj dvou špičkových týmů uvidí diváci v Albrechticích, kde se domácí Baník a tím pádem druhý celek soutěže utká se čtvrtou Stonavou. Baníkovci mají náskok jeden bod, ale Stonavští mají zápas k dobru. Baník v minulém kole pouze remizoval v Libhošti, Stonava zase doma nestačila na lídra z Petřvaldu na Moravě. V minulé sezoně patřila vzájemná střetnutí vždy hostujícímu týmu. Je tedy jasné, že toto utkání bude pro Baníkovce velmi těžké. Šesté domácí mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 20. října v 14.00 hodin.

Baník: nepřesvědčivý výkon v Libhošti a remíza 2:2

Baník minulý víkend zajížděl na hřiště Libhoště. Baníkovce nečekal žádný lehký souboj, a to se i potvrdilo. Baníkovci jsi z tohoto utkání po nepřesvědčivém výkonu hlavně v prvním poločase odvezli jen jeden bod. Po poločase vedli domácí 1:0. Ve druhém poločase srovnal premiérovým gólem Daniel Vondrus. Domácí se však opět ujali vedení, ale Baník zásluhou Antonína Chumchala srovnali na konečných 2:2. Baník si tak k šesti vítězstvím (v Dolní Lutyni 1:4, s Vratimovem 2:1, s Dobraticemi 3:0, s Dobrou 3:0, se Starým Městem 7:0 a se Smilovicemi 4:2), jedné remíze (v Petřvaldu na Moravě 0:0) a dvěma porážkám (v Orlové 5:3 a v Jablunkově 3:2) připsal druhou remízu v nové sezoně.

Baník tak po deseti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 2. pozici se ziskem dvaceti bodů a skóre 30:14. Bilance Baníku je z deseti utkání – šest vítězství, dvě remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Michal Kvapil s osmi trefami.

Stonava: favorit soutěže dvakrát v řadě prohrál

Jako uragán vlétli do nové sezony v pozici největšího favorita soutěže hráči Stonavy. Ti v zápase prvního kola, který navíc odehráli před domácími fanoušci, smetli Smilovice v poměru 6:1. Týden nato svěřenci trenéra Sochory zvítězily v Libhošti 1:2, aby následně odstartovali sérii dvou vítězství v řadě (Stonava doma porazila Lučinu 3:2 a vyhrála v Jistebníku 0:4). Tyto skvělé výsledky zabrzdila nečekaná domácí remíza s posledním týmem z Dolní Lutyně (1:1). Chuť si Stonava spravila v následujícím utkání ve Vratimově, kde díky čtyřem gólem kanonýra Josefa Zollera zvítězila 1:4. Toto vítězství potvrdila Stonava i doma s Orlovou výsledkem 3:1. V posledních dvou dosavadních odehraných utkání poznala Stonava poprvé v sezoně hořkost porážky, a to nejdříve v Dobraticích (3:0) a v posledním dosavadním utkání, kdy Stonava přivítala doma lídra z Petřvaldu na Moravě, kterému podlehla výsledkem 1:4.

Tým Stonavy tedy po prozatímních devíti odehraných kolech se nachází na 4. místě s celkovým skóre 24:14 a se ziskem devatenácti bodů. Bilance Stonavy z devíti utkání je tedy – šest výher, jedna remíza a dvě porážky. Nejlepším střelcem Stonavy je nikdo jiný než kanonýr Josef Zoller se třinácti trefami.

Vzájemná bilance: bude se radovat Baník nebo Stonava v tomto dalším velmi prestižním derby?

Z osmnácti zápasů, které od sezóny 2010/2011 oba týmy spolu sehrály, se více dařilo Baníkovcům. Baníkovci totiž zvítězili v devíti utkáních, pět se hrálo nerozhodně a čtyřikrát zvítězila Stonava. V minulé sezoně se vždy z vítězství radovalo hostující mužstvo. Na podzim v Albrechticích tým Stonavy za výhru 2:3 a v jarní části ve Stonavě zase Baník za vítězství 1:2. Jak dopadne další vzájemné střetnutí se dozvíme v neděli. V neděli opět půjde, jak to ve vzájemných duelech tohoto velkého derby bývá o velmi těžké utkání. Věříme však, že náš Baník bude úspěšný a zvítězí v nedělním velkém derby.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SK Stonava – FK Baník Albrechtice 1:2 (25. kolo I.A třídy sk. B, sobota 1.6.2019)
Branky: 40. Žebrok Jan – 72. Dorozlo David, 84. Chumchal Antonín
SK Stonava: Gaszczyk – Szkuta R., Zielonka, Stanowski, Káňa (75. Němec) – Mančař, Graňák, Dittrich, Žebrok (86. Ristovský), Martikán – Zoller
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner (27. Izaiáš), Dorozlo – Kubiena, Klus, Žyla M. (70. Antonín), Kvapil, Chumchal – Hovůrka

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 2:2 (11. kolo I.A třídy sk. B, 13.10.2019)
Branky: 25. Turský Tadeáš, 58. Čapka Patrik – 48. Vondrus Daniel, 68. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (50. Schindler, 76. Hogh), Kociolek Jakub (7. Wojciechowski), Vagner, Pařík – Kubiena, Vondrus (81. Klus), Dorozlo, Žyla M. (56. Antonín), Chumchal – Kvapil

SK Stonava – TJ Petřvald na Moravě 1:4 (11. kolo I.A třídy sk. B, 12.10.2019)
Branky: 90. Bednář Zbyněk – 56. a 62. Uhlíř Lukáš, 69. Huvar Jiří, 84. Novák Daniel
SK Stonava: Gaszczyk – Mančař, Graňák, Kloda, Žebrok – Ristovský (56. Němec), Koďousek, Dittrich, Kurušta – Zoller (75. Klus), Bednář

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: STONAVA – BANÍK 0:1, BANÍK – STONAVA 2:0
Sezona 11/12: STONAVA – BANÍK 3:2, BANÍK – STONAVA 2:2
Sezona 12/13: STONAVA – BANÍK 0:3, BANÍK – STONAVA 2:1
Sezona 13/14: BANÍK – STONAVA 3:2, STONAVA – BANÍK 1:1
Sezona 14/15: BANÍK – STONAVA 3:3, STONAVA – BANÍK 3:3
Sezona 15/16: STONAVA – BANÍK 1:4, BANÍK – STONAVA 2:1
Sezona 16/17: BANÍK – STONAVA 1:0, STONAVA – BANÍK 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – STONAVA 2:3, STONAVA – BANÍK 2:2
Sezona 18/19: BANÍK – STONAVA 2:3, STONAVA – BANÍK 1:2

Utkání 12. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 20. října v 14:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v šestém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto šestém domácím a těžkém utkání vaši podporu! Jde o velké prestižní derby! Na zápas byla nominována trojice sudích Martin Kret – Kamil Tabášek – Adam Krištof. Jak toto šesté domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *