Tour de domácí zápasy pokračuje etapou proti Starému Městu

V rámci 8. kola 1. A třídy skupiny B čeká na Baníkovce další těžká zkouška. Po vítězném utkání doma s Dobrou se svěřenci Radka Nešpora v nedělním odpoledni střetnou se Starým Městem u Frýdku – Místku. Pro Baníkovce to bude druhé domácí utkání v řadě. Baníkovci mají co navazovat, minulý týden totiž porazili Dobrou třemi brankami. Starému Městu se v letošním ročníku sice zatím příliš nedaří dostát svým ambicím hrát o čelo tabulky, nicméně náš tým jistě nečeká jednoduchý úkol, což potvrdila poslední vzájemná střetnutí, ve kterých byl vždy úspěšný tým Starého Města. Čtvrté domácí mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 22. září v 16.00 hodin.

Baník: zasloužené domácí vítězství s Dobrou

Baník se minulý víkend utkal doma proti týmů TJ Sokol Dobrá. Baníkovce nečekal žádný lehký souboj, ale i přesto zvítězil výsledkem 3:0. V tomto vítězném utkání byl Baník lepším týmem a zaslouženě zvítězil. Nejdříve se krásně prosadil již v 8. minutě z přímého volného kopu Jan Hovůrka. Druhý gól Baník přidal ve 42. minutě zásluhou Michala Kvapila a vítězství ve druhém poločase potvrdil třetím gólem Baníku Rostislav Hogh. Baník si tak ke třem vítězstvím (v Dolní Lutyni 1:4, s Vratimovem 2:1 a s Dobraticemi 3:0), jedné remíze (v Petřvaldu na Moravě 0:0) a jedné porážky (v Orlové 5:3) připsal další vítězství v nové sezoně.

Baník tak po šesti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem třinácti bodů a skóre 15:7. Bilance Baníku je z šesti utkání – čtyři vítězství, jedná remíza a jedna porážka. Nejlepší střelci Baníku je dvojice Antonín Chumchal a Michal Kvapil, kteří se oba prosadili třikrát.

Staré Město: v minulém kole domácí prohra s lídrem

Velmi nevyzpytatelný tým okolo trenéra Radima Karstena se dá říci o Starém Městě u Frýdku – Místku. Staré Město vstoupilo do nové sezony s novým trenérem Radimem Karstenem. Novému trenérovi se úvodní utkání nepovedlo a tým Starého Města prohrál v Jistebníku výsledkem 3:0. V následujícím utkání, ale „Staráček“ napravil úvodní prohru a doma porazil nováčka z Dolní Lutyně výsledkem 2:0. Poté si Staré Město připsalo dvě remízy v řadě, a to nejdříve ve Vratimově (1:1) a doma s Orlovou (2:2). V předposledním dosavadním odehraném mistrovském utkání Staré Město prohrálo v Dobraticích (1:2) a v posledním odehraném utkání svěřenci trenéra Karstena prohráli doma s lídrem tabulky z Petřvaldu na Moravě těsným výsledkem 1:2.

Tým Starého Města tedy po prozatímních šesti odehraných kolech se nachází na 11. místě s celkovým skóre 7:10 a se ziskem pěti bodů. Bilance Starého Města z šesti utkání je tedy – jedna výhra, dvě remízy a tři porážky. Nejlepším střelcem Starého Města je Jakub Birčák se třemi góly.

Vzájemná bilance: o hodně lepší pro Staré Město

Poslední vzájemný duel skončil o hodně lepé pro tým Starého Města, který v jarní části minulé sezony vyhrál v Albrechticích 1:4 a jako jediný tým dokázal v jarní části Baník porazit. Stejným výsledkem vyhrálo Staré Město i v podzimní části na svém hřišti. Oba soupeři se jinak střetli celkem čtrnáctkrát a bilance je příznivější pro Staré Město. Ze čtyř vítězství se radoval Baník a osmkrát Staré Město, dvakrát skončilo střetnutí těchto dvou mužstev nerozhodně. Baník tak čeká v dalším utkání sezóny velmi těžký a nevyzpytatelný soupeř. Baník však má tomuto soupeři z minulé sezony hodně, co vracet! Všichni věříme, že Baník vylepší s tímto soupeřem svoji bilanci a v neděli zvítězí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – 1. SC Staré Město 1:4 (24. kolo I.A třídy sk. B, neděle 26.5.2019)
Branky: 29. Klus Jindřích – 57. a 64. Papaj Daniel, 47. Střalka Kamil, 92. Glembek Přemysl
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (60. Hovůrka) – Kubiena, Klus, Žyla M., Dorozlo, Chumchal – Antonín (57. Kvapil)
1. SC Staré Město: Střalka A. – Birčák, Papaj (84. Vašenda), Kmošťák (78. Mašlonka), Slota – Sušovský, Němec Pet. st., Chalachan (69. Němec Pat.) Smilowski (89. Hill) – Střalka K., Glembek

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 3:0 (7. kolo I.A třídy sk. B, 15.9.2019)
Branky: 8. Hovůrka Jan, 42. Kvapil Michal, 74. Hogh Rostislav
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (55. Pařík), Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Wojciechowski (46. Žyla M.), Klus (46. Hogh), Dorozlo, Kvapil – Hovůrka (46. Antonín, 65. Vondrus)

1. SC Staré Město – TJ Petřvald na Moravě 1:2 (7. kolo I.A třídy sk. B, 14.9.2019)
Branky: 45. Němec Patrik – 58. Macíček Jakub, 75. Huvar Jiří
1. SC Staré Město: Střalka A. – Birčák, Papaj, Galuszka, Slota – Koloničný (38. Němec Pat.), Němec Pet., Němec T., Furdan (76. Vašenda) – Štřalka K. (61. Urbánek), Glembek

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1
Sezona 18/19: STARÉ MĚSTO – BANÍK 4:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:4

Utkání 8. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 22. září v 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník ve čtvrtém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto čtvrtém domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Milan Levinger – Martin Kret – Jan Slaný. Delegátem utkání FAČR je Ladislav Kubánek. Jak toto čtvrté domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *