Tečku za letošním ročníkem uděláme v Dobraticích

Poslední zápas čeká v sobotu na fotbalisty Baníku. Baník se v minulém kole rozloučil s domácím prostředím vysokou výhrou 6:0 a potvrdit tuto výhru budou chtít svěřenci Radka Nešpora i v posledním zápase sezóny. K poslednímu letošnímu zápasu v 1. A třídě skupiny B zajíždějí Baníkovci na hřiště Dobratic. Baník je na šesté pozici, domácí Dobratice okupují sedmou pozici o tři body. Podzimní utkání zvládl lépe tým Dobratic, který v Albrechticích vyhrál těsně 1:2. Baník tak má svému soupeři co oplácet. Poslední mistrovské utkání letošní sezóny má výkop v sobotu 15. června od 17 hodin.

Baník: vydařené domácí loučení

Baník ve dvanácti utkáních na jaře odešel jen jednou bez bodů. Baník tak se dá říct i před posledním zápase sezóny, že zažil velmi podařenou jarní části, když z dvanácti utkání – osmkrát vyhrál, třikrát remizoval a jen jednou odešel poražen. Baník v posledním utkání se rozloučil s domácím publikem skvělým výsledkem, kdy tým Libhoště vyprovodil šesti brankami a zvítězil 6:0. Momentálně má Baník před posledním duelem již o bod více než v minulé sezóně a je i jasné, že hůře než sedmý svěřenci Radka Nešpora neskončí. To znamená, že vylepší umístění z minulé sezóny. 

Baník tak po dvanácti kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 6. pozici se ziskem osmatřiceti body a skóre 49:38. Bilance Baníku je z pětadvaceti utkání – jedenáct výher, pět remíz a devět porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s šestnácti góly.

Dobratice: ze Smilovic jen s bodem

Soupeřem Baníku v posledním zápase sezóny je tým Dobratic, kterému nevyšel vůbec start do jara, kdy z úvodních čtyř utkání Dobratice získaly jen bod. Tým Dobratic tak začal jaro porážkou v Hrabové (2:3), poté remizoval doma s Dobrou (0:0). Následovaly dvě prohry – v Lučině (2:4) a ve Stonavě (2:3). Třech bodů se dočkaly Dobratice v domácím utkání proti Libhošti (4:0) a hned v dalším kole s Jistebníkem (2:1). Dobratice však tyto dvě výhry nepotvrdily a následně doma se Starým Městem prohrály (2:6). Dobratice si pak přijely pro bod do Jablunkova (1:1), tým Mariána Korabíka následně doma porazil Vratimov (3:2), prohrál v Orlové (1:4) a remizoval doma s Bystřicí (1:1). No a v posledním dosavadním odehraném utkání Dobratice získaly bod ve Smilovicích (1:1). Již je teď jasné, že Dobratice dopadnou v tabulce hůře než minulou sezónu, kdy skončily na skvělém druhém místě.

Tým Dobratic tak po pětadvaceti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 7. místě s celkovým skóre 49:50 a celkovým počtem pětatřiceti bodů. Bilance týmů Dobratic je z pětadvaceti odehraných utkání – deset vítězství, pět remíz a deset porážek. Nejlepším střelcem Dobratic je s patnácti trefami kapitán Marián Causidis.

Vzájemná bilance: Baník již tři utkání v řadě Dobratice neporazil

Z devíti dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když pětkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a třikrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Poslední vzájemný duel se odehrál v podzimní části v listopadu v Albrechticích na mládežnickém hřišti Baníku. Baník v tomto střetnutí Dobraticím doma podlehl těsně 1:2. Baník tak má svému sobotnímu soupeři v posledním střetnutí v sezóně co oplácet, jelikož prohrál s týmem Dobratic již třikrát v řadě. Doufáme a věříme, že po posledním utkání sezóny Baník oplatí svému soupeři tyto porážky a vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 1:2 (1. kolo I.A třídy sk. B, sobota 3.11.2018)
Branky: 46. Chumchal Antonín – 37. Causidis Marián, 58. Šigut Adam
FK Baník Albrechtice: Mato – Žyla D., Dorozlo, Hovůrka (70. Antonín), Čoček (87. Pasz) – Pařík (65. Kociolek Jakub), Kvapil, Vagner, Kubiena – Klus (87. Izaiáš), Chumchal
TJ Dobratice: Pytela – Skotnica, Dobiáš, Šigut, Béla – Škapa (49. Boráň T.), Causidis, Hlaváč, Somr – Boráň O. (74. Březina), Pařenica (64. Zábelka).  

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – TJ Dobratice 1:1 (26. kolo I.A třídy sk. B, 9.6.2019)
Branky: 36. Samek Miroslav z pok. kopu – 57. Pařenica Radim z pok. kopu
TJ Dobratice: Tesarčík – Škola, Béla, Lýsek, Březina (46. Kohut) – Pařenica (76. Matula), Kantor, Škapa, Skotnica, Somr – Causidis

FK Baník Albrechtice – FC Libhošť 6:0 (26. kolo I.A třídy sk. B, 9.6.2019)
Branky: 24. a 44. Chumchal Antonín, 58. Kubiena Petr, 61. Izaiáš Tomáš, 67. Bruno Antonín, 82. Vagner Lukáš
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Hovůrka, Izaiáš – Kubiena (72. Vagner), Klus, Žyla M., Dorozlo (74. Smiga), Chumchal – Antonín

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3
Sezona 18/19: BANÍK – DOBRATICE 1:2

Mistrovské utkání 14. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Dobraticích v sobotu 15. června v 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v posledním mistrovském utkání v této sezóně o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a posledním utkání sezóny vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavel Podracký – René Seidler – Radek Pobořil. Jak toto poslední mistrovské utkání v této sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *