Velmi těžké utkání, Baník v sobotu míří do Vratimova

Po úvodním utkání jarní části, čeká svěřence Radka Nešpora první jarní venkovní zápas. A že naše fotbalisty čeká zajímavý výlet a hodně těžký. V rámci 16. kola 1. A třídy skupiny B totiž Baníkovci budou vážit cestu na půdu jednoho z týmů, který chce postoupit do Krajského přeboru – FC Vratimov. První jarní venkovní mistrovské utkání má výkop v sobotu 30. března od 15:30 hodin.

Baník: na úvod je bod málo

Vstup do jarní části soutěže Baníkovcům rozhodně nevyšel podle představ. Baník v úvodním jarním utkání na domácí půdě vytěžil pouze jeden bod. V prvním utkání na jaře Baník remizoval s týmem Jablunkova pouze 1:1., když by po celý zápas lepším týmem, ale bohužel doplatil na neproměňování svých šancí. Za Baník se prosadil ve 44. minutě z pokutového kopu Antonín Chumchal. Hosté jedinou branku vstřelili ve 24. minutě. Baník tak na úvod jara ztratil a v úvodním utkání tak remizoval 1:1.

Baník po úvodním kole jarní části 1. A třídy skupiny B je až na 13. pozici se ziskem jedenácti bodů a skóre 18:27. Bilance Baníkovců je z třinácti utkání – tři výhry, dvě remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se šesti góly.

Vratimov: na úvod jara tři body, fotbalisté míří za postupem

To našemu sobotnímu soupeři v prvním venkovním utkání na jaře vyšel vstup do jara na výbornou. Tým Vratimova pod vedením trenéra Filipa Racka jsi po vítězství 2:3 odvezl tři body z hřiště Smilovic. Vratimov v utkání od 29. minuty prohrával 1:0, ale ve druhém poločase vyrovnal Bandy a poté dvěma góly poslal do vedení Vratimov Marek Svěnčík. Domácí už dokázali jen snížit na konečných 2:3 a Vratimov jsi z těžkého úvodního utkání odvezl tři body. Vstup do jara se Vratimovu tedy povedl na jedničku.

Tým Vratimova tak po čtrnácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 2. místě s celkovým skóre 28:16 a celkovým počtem osmadvaceti bodů. Bilance týmů Vratimova je ze čtrnácti odehraných utkání – osm vítězství, čtyři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Vratimova je s osmi trefami Vojtěch Trmal.

Vzájemná bilance příznivější pro Baník

Historie vzájemných zápasů je celkem bohatá. Baník se s Vratimovem v sobotu utká již po osmnácte. Klub, jenž v minulosti působil i v třetí lize, hrál minulý rok krajský přebor, kde se pohyboval jednu sezónu, jinak nastupuje v 1. A třídě skupiny B od sezóny 2012/2013. A bilance obou sobotních soupeřů je lepší pro Baník, který ze sedmnácti dosavadních utkání desetkrát zvítězil, třikrát skončilo vzájemné utkání remízou a čtyřikrát se z vítězství radoval Vratimov. Poslední vzájemný duel se odehrál v Albrechticích v podzimní části, když velmi zajímavé utkání, ve kterém bylo k vidění čtyři červené karty, po dvou na každé straně skončilo nerozhodně 1:1. Souboj těchto dvou mužstev jsou tedy velmi zajímavé, což bude určitě opět i sobotní utkání. A jelikož Vratimov chce postoupit zpět do krajského přeboru, tak čeká Baníkovce velmi těžké utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – FC Vratimov 1:1 (3. kolo I.A třídy sk. B, neděle 19.8.2018)
Branky: 5. Dorozlo David – 21. Osvěčík Vojtěch z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Mato – Žyla D., Goj, Wojtyna, Pasz (76. Hovůrka) – Kubiena, Kociolek Jakub (80. Kulhánek), Dorozlo, Izaiáš (58. Vagner) – Chumchal, Kvapil
FC Vratimov: Juras – Jašek, Harbáček, Michalčák, Kašuba – Uherčík (53. Trmal), Macák, Pešek – Osvěčík V., Bandy (79. Tříska), Brezula (66. Osvěčík M.)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – 1.FK Spartak Jablunkov 1:1 (16. kolo I.A třídy sk. B, 24.3.2019)
Branky: 44. Chumchal Antonín z pok. kopu – 24. Raszka Pavel
FK Baník Albrechtice: Mato – Žyla D. (90. Svirać), Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (83. Šlampiak) – Kubiena, Pařík, Žyla M., Dorozlo, Chumchal (80. Antonín) – Klus

SC Smilovice – FC Vratimov 2:3 (15. kolo I.A třídy sk. B, 24.3.2019)
Branky: 29. Baron Lukáš, 83. Cienciala Radek – 70. a 82. Svěnčík Marek, 68. Bandy Robin
FC Vratimov: Štromp – Jašek, Michalčák, Harbáček, Stuhlík (61. Macák) – Pešek, Osvěčík V. – Bandy (90. Tříska), Trmal (78. Hrdý), Brezula (87. Osvěčík M.), Svěnčík

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 7:1
Sezona 08/09: VRATIMOV – BANÍK 3:4, BANÍK – VRATIMOV 6:0
Sezona 09/10: BANÍK – VRATIMOV 2:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 12/13: VRATIMOV – BANÍK 2:0, BANÍK – VRATIMOV 3:0
Sezona 13/14: BANÍK – VRATIMOV 3:0, VRATIMOV – BANÍK 2:0
Sezona 14/15: BANÍK – VRATIMOV 2:6, VRATIMOV – BANÍK 0:6
Sezona 15/16: VRATIMOV – BANÍK 1:3, BANÍK – VRATIMOV 4:2
Sezona 16/17: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 0:3
Sezona 18/19:  BANÍK – VRATIMOV 1:1

Mistrovské utkání 16. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Vratimově v sobotu 30. března 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Bohumil Robenek – Václav Porubek – Jiří Seipel. Jak toto první jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *