Karvinský deník: Albrechtice mají nového trenéra a začaly vítězit

Fotbalisté Albrechtic se po prachbídném začátku sezony zvedli a v tabulce I. A třídy už dýchají na záda sousedům ze Stonavy. Mají 11 bodů.

Vstup do soutěže měli hráči Baníku katastrofální. Jediný bod z prvních pěti zápasů stál místo kouče Goje. „Po tom pětigólovém výprasku ve Smilovicích bylo nutné udělat změny,“ přiblížil sekretář klubu Gustav Guňka.

Výbor albrechtického klubu nelenil. Mizerná bodová bilance měla logické vyústění – trenér Jaroslav Goj na lavičce týmu skončil. Následně Albrechtice doma porazily Jistebník (2:1) i Hrabovou (4:0). Poté se Baníku ujal trenér Radek Nešpor.

V jaké situaci tým převzal? „To je těžká otázka,“ uvedl bývalý kouč Polanky nebo Dolních Datyní, se kterými dosáhl velkých úspěchů. „Z Albrechtic mi volali, jestli bych neměl zájem. Dal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou, viděl jsem jeden zápas, další na videu a vzal jsem to,“ dodal Nešpor, jenž chválí výborné tréninkové podmínky, kterými klub disponuje.

Pod Nešporovým vedením Albrechtice nejprve remizovaly 1:1 na půdě silné Dobré a naposledy doma porazily 1:0 Lučinu. Na tabulku už se v Albrechticích dívají přece jen s větší úlevou. Tým je devátý.

„Kdyby se nám více vyhýbala zranění a byla by vyšší účast na tréninku, mohlo by to být ještě lepší,“ uvědomuje si Nešpor.

Nový trenér ví, že jeho tým musí hodně zapracovat na fyzické kondici a na změně herního systému. „Chvíli to bude trvat, ale hráče na to máme,“ říká. „Je to hlavně o jejich přístupu. Tady se to musí hrát od srdce a záleží jen na nich, jestli ho do každého zápasu dají,“ dodal.

Albrechtice na podzim čekají ještě zápasy se Starým Městem, Stonavou, Libhoští a Dobraticemi. „Musíme co nejvíc zabodovat, aby byla klidná zima. Pak bychom chtěli vhodně doplnit kádr,“ prozradil Nešpor závěrem.

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *