Baníkovci jedou v 11. kole do Starého Města u Frýdku – Místku

V 11. kole 1. A třídy skupiny B se Baníkovci po domácím vítězství představí na půdě soupeře. Když tentokrát zajíždějí na půdu týmů – 1. SC Staré Město. Tým ze Starého Města u Frýdku – Místku doposud nasbíral o dva body méně a daří se mu více na hřištích soupeřů. Zápas se hraje ve Starém Městě u Frýdku – Místku v sobotu 13. října od 14 hodin.

Baník: s Lučinou těsně a zasloužené vítězství

Baník zažívá po nepovedeném vstupu do nového ročníku úspěšné období. Ze čtyř posledních utkání vytěžil celkem deset bodů za tři výhry a jednu remízu. Poslední vítězství si Baník připsal doma, kdy porazil nováčka soutěže – Finstal Lučinu nejtěsnějším výsledkem, ale zaslouženým, a to výsledkem 1:0. Vítěznou premiéru na domácí půdě slavil nový trenér Baníku Radek Nešpor, který zařídil premiérovou brankou v mistrovských utkáních Rostislav Hogh.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je tak Baník zatím na 9. pozici se ziskem jedenácti bodů a skóre 12:15. Bilance Baníkovců je z devíti utkání tři výhry, dvě remízy a čtyři porážky. Nejlepšími střelci Baníku je dvojice Antonín Chumchal a Jakub Kociolek se třemi góly.

Staré Město: velmi cenné tři body ze Smilovic

Staré Město vstoupilo do nové sezóny dvěma remízami (v Jistebníku 3:3 a se Stonavou 0:0) a poté přišli čtyři porážky v řadě (v Libhošťi 2:1, s Dobraticemi 1:2, v Jablunkově 3:1 a s Vratimovem 0:1). Pak tým Starého Města začal bodovat, když nejdříve uhrál remízu 2:2 na půdě silné Orlové. Následně jako první poprvé porazil lídra z Bystřice výsledkem 5:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání zvítězilo Staré Město na hřišti Smilovic výsledkem 2:3.

Aktuálně patří Starému Městu 12. místo s 19 body a skóre 16:17. Bilance Starého Města je z devíti prozatímních odehraných utkání – dvě vítězství, tři remízy a čtyři porážky. Nejlepšími střelci Starého Města je dvojice Pavel Štěrba a Petr Němec se čtyřmi trefami.

Vzájemná bilance: lepší pro Staré Město

Poslední vzájemný duel skončil lepé pro tým Albrechtic, kdy v minulé sezóně zvítězil Baník na půdě Starého Města výsledkem 0:1. O jedinou branku v utkání se postaral v 67. minutě Jakub Kociolek. Jinak se oba soupeři střetli celkem dvanáctkrát a bilance je příznivější pro Staré Město. Ze čtyř vítězství se radoval Baník a z šesti Staré Město, dvakrát skončilo střetnutí těchto dvou týmu nerozhodně. Baník tak čeká v dalším utkání sezóny velmi těžký soupeř.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1. SC Staré Město – FK Baník Albrechtice 0:1 (14. kolo I.A třídy sk. B, sobota 16.6.2018)
Branky: 67. Kociolek Jakub
1. SC Staré Město: Střalka A. – Radko, Hopp (15. Vašenda), Kovalík, Kmošťák – Smilowski (75. Birčák), Prudký (87. Hill), Koloničný (50. Slota), Sušovský – Střalka K., Glembek
FK Baník Albrechtice: Stach – Edr, Věčorek, Wojtyna, Pařík – Žyla D., Kociolek Jakub (90. Chmiel), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Lojek

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – 1. SC Staré Město 2:3 (10. kolo I.A třídy sk. B, 7.10.2018)
Branky: 10. Barteczek Radek, 33. Opluštil Jan – 45. Kovalík Tibor, 51. Štěrba Pavel, 89. Štřalka Kamil
1. SC Staré Město: Hill – Birčák, Papaj, Kovalík, Kmošťák – Rudel, Němec Pat. (57. Smilowski), Sládeček R. (90. Střalka A.), Glembek – Radko (46. Němec T.), Štěrba (85. Střalka K.)

FK Baník Albrechtice – Finstal Lučina 1:0 (10. kolo I.A třídy sk. B, 7.10.2018)
Branky: 35. Hogh Rostislav
FK Baník Albrechtice: Mato – Dorozlo,Wojciechowski, Kulhánek, Vagner – Hogh (84. Svirač), Kociolek Jakub (84. Hovůrka), Klus, Žyla D. (36. Pařík) – Chumchal, Antonín (77. Kvapil)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1

Mistrovské utkání 11. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu Starého Města u Frýdku – Místku v sobotu 13. října ve 14:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavol Jantoš – René Jurygáček – Marek Žáček. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *