Jeden gól na body nestačil, Orlové Baníkovci podlehli 1:2

Podruhé v sezóně si Baníkovci připsali venkovní porážku, tentokrát výsledkem 1:2. Přestože se na hřišti v Orlové ujali vedení 1:0 po přesné střele Antonína Chumchala a měli na kopačkách další nadějné šance, domácí Orlovou spasil útočník David Jatagandzidis, jenž skóroval v 74. a v 86. minutě, čímž našemu soupeři zajistil vítězství 1:2. Baník tak nebodoval naplno ani ve třetím zápase v nové sezóně a prohrál v Orlové těsným výsledem 1:2.

FK Slavia Orlová Lutyně – FK Baník Albrechtice 2:1 (0:0)

Albrechtický trenér musel udělat po domácím utkání dvě vynucené změny kvůli červeným kartám. Vynucenou byla výměna pravého obránce, kde místo Danka Žyly nastoupil Marek Pařík. Ve středu obrany se místo Tomáše Wojtyny objevila nová posila Seweryn Wojciechowski a místo zraněného Davida Dorozla se pak ve středu zálohy objevil Lukáš Vagner.

Zápas v Orlové se hrál na velmi špatném a hrbolatém terénu. Baník byl v prvním poločase lepším a aktivnějším týmem a měl více šancí na vstřelení úvodního gólů. Domácí hrozili jen ze standartních situaci. První velká šance, která stojí za zmínku přišla ve 14. minutě, kdy se z hranice šestnáctky dostal ke střele Antonín Chumchal a jeho pokus orazítkoval tyčku domácí branky. V prvním poločase zahrozil za domácí útočník Jatagandzidis a Renta, ale první jmenovaný mířil nepřesně a druhý útočník Orlové mířil jen do dobře připraveného brankáře Baníku. Na druhé straně měl dobrou příležitost Kvapil, ale proti byl brankář domácích a střelu zneškodnil. Po tomto střeleckém pokusu se dobře uvolnil záložník Baníku Izaiáš a v šestnáctce v souboji s domácím hráčem upadl, ale pokutový kop se nekonal. Následně měl po perfektním centru Kubieny velkou příležitost Izaiáš, ale ve velmi dobré pozici nezakončil, tak jak by jsi Albrechtický fotbalista představoval. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se začali dostavat ze hry i do velkých příležitosti domácí, ale proti byl brankář Ondřej Mato. První branka přišla v 56. minutě, kdy domácí podnikli rychlý protiútok při kterém však přišli o míč a toho využil útočník Baníku Antonín Chumchal, který přesprintoval obránce Orlové Tomáše Věčorka a poté vyslal střelu, která zapadla za vzdálenější tyčku domácí branky a Baník vedl 0:1. Po této vstřelené brance mohl Baník navýšit své vedení, ale další své příležitosti bohužel neproměnil, a tak udeřilo na druhé straně, kdy jsi v běžeckém souboji s Jaroslavem Gojem domácí útočník David Jatagandzidis zpracoval míč hodně sporným způsobem a dostal se z boku do úniku na brankáře Baníku a střelou o vzdálenější tyčku srovnal na 1:1. Poté měl Baník možnost dvou střeleckých pokusu, když nejdříve Izaiáš střílel na vzdálenější tyčku, ale ke smůle Baníku těsně minul a poté se dobře uvolnil Kvapil, ale jeho pokus těsně minul bližší tyč domácí branky. A když nedokázal Baník vstřelit druhý gól, tak to vypadalo, že utkání skončí remízou, ale bohužel se tak nestalo, jelikož domácí podnikli rychlý protiútok na jejichž konci zužitkoval centr přesnou hlavičkou David Jatagandzidis a zajistil domácím vedení 2:1. Poté měli do konce utkání šanci, která stojí zmínit jen domácí, když již do otevřené obrany měl před sebou po zpětné přihrávce úplně prázdnou branku domácí Lukáš Koník, ale jeho střela nepochopitelně skončila na tyčce Albrechtické branky. Baník se už tedy vyrovnání nedočkal a v Orlové tak prohrál těsně 1:2.

Nyní na řadu přichází velmi těžké domácí utkání, které sehrají Baníkovci v neděli 2. září doma proti zatím stoprocentní Bystřici. Utkání má výkop v 16:30 hodin.

Branky: 74. a 86. Jatagandzidis David – 56. Chumchal Antonín, ŽK: 25. Nowinski Jan – 27. Pařík Marek, 74. Goj Jaroslav, Rozhodčí: Priesol Daniel – Kubáček Vojtěch, Hrňa Petr, Počet diváků: 50

FK Slavia Orlová Lutyně: Ščerba – Klimsza, Věčorek A., Věčorek T., Botur (64. Papuga) – Hanusek (79. Koník), Vybíral (84. Malík), Kempný M. ml., Nowinski – Renta D., Jatagandzidis (87. Renta J.). Trenér: Kempný Martin st.

Baník Albrechtice: Mato – Pařík (84. Hogh), Wojciechowski, Goj, Pasz (70. Hovůrka) – Kubiena, Kociolek Jakub (86. Klus), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kvapil. Trenér: Goj Jaroslav

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *