Dalším soupeřem Baníku bude Orlovská Slavie

Třetí utkání 1. A třídy skupiny B přinese Baníku třetího těžkého soupeře. Baníkovci zavítají v neděli do Orlové, aby tam změřili síly s domácí Slavii, která v loňském ročníku sestoupila z Krajského přeboru. V letošní sezóně se radovala Orlovská Slavie ze dvou utkání jednou, a to v minulém kole, kdy vyhrála ve Smilovicích. Patří jim tak 8. místo, Baník je na tom hůře, nachází se na 13. pozici. Nedělní utkání má výkop v 17 hodin.

Baník: doma s Vratimovem pouze jeden bod

Po prohře 0:2 v Jablunkově v prvním utkání čekalo na Baníkovce první utkání před vlastními diváky s týmem Vratimova. V hodně zajímavém utkání se zrodil nerozhodný výsledek 1:1 a Baník si tak připsal jeden bod, což ho pasuje na prozatímní 13. místo. Jedinou branku Baníku vstřelil krásnou trefou z přímého kopu v 5. minutě David Dorozlo. Hosté srovnali ve 20. minutě z pokutového kopu. Baník naopak svůj pokutový kop ve 3. minutě neproměnil.

Hodně zajímavý v tomto utkání byl počet červených karet, a to čtyři. Na obou stranách rozhodčí Adamec rozdal dvě, na straně Baníku obdržel nejdříve Daniel Žyla a poté po dvou žlutých Tomáš Wojtyna. Oba hráči obdrželi stop na jeden zápas, takže budou chybět jen v zápase v Orlové. Naopak v Orlové bude moct trenér Baníku Jaroslav Goj využit do obrany novou akvizici z Polska a navrátilce ze zahraničí Jindřicha Kluse, což je určitě velmi dobrá zpráva.

Orlová: věří v návrat do krajského přeboru

Orlované sestoupili z krajského přeboru, ačkoliv závěr neměli vůbec špatný. Na závěr sezóny totiž sbírali body, ale o sestupu rozhodla velmi špatná podzimní část. Orlová do sezóny vstoupila s cílem hned se vrátit do Krajského přeboru. K okamžitému návratu vyšší soutěže by měl pomoct nový trenér Martin Kempný starší a tým v podobě složený ze zkušených hráčů a dravého mládí. V brance nastupuje Michal Ščerba. V obraně bude jedním z opor stoper důrazný Tomáš Věčorek. Před sezónou posílil obranu Orlové mladík Petr Klimsza (MFK Havířov) a hlavně nám všem hodně známý zkušený Aleš Věčorek, který u nás působil několik sezón jako kapitán a opora obraných řad, který se po minulé sezóně domluvil na návrat domů do Orlové. Orlovou ještě před sezónou posílil do zálohy Jan Hanusek (TJ Tatran Bohunice), Jan Nowinski (FK Bospor Bohumín) a do útoku obávaný střelce David Jatagandzidis (FK Bospor Bohumín). Jedno je tak velmi jisté, v neděli nás rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Vstup do sezóny neměli svěřenci kouče Martina Kempného staršího povedený. V domácím prostředí prohráli s týmem Bystřice výsledkem 0:3, ale o týden později brankou Martina Kempného mladšího v 84. minutě z pokutového kopu Orlová zvítězila na půdě silných Smilovic výsledkem 0:1. Zatím tak Orlovská Slavie má na svém kontě tři body a patří ji 8. místo.

Vzájemná bilance: lepší pro Orlovou

Baník se v mistrovských utkáních utkal s Orlovou ještě v dobách divize celkem osmnáctkrát. V posledním mistrovském střetnutí se oba týmy střetly v sezóně 2006/2007, kdy na podzim zvítězil doma Baník výsledkem 2:1 a v odvetě na jaře vyhrál tým Orlové výsledkem 2:0. Ze střetnutí v soutěžních utkáních má lepší bilanci tým Orlové, která zvítězila osmkrát, Baník zvítězil šestkrát a čtyřikrát se zrodila remíza. Poslední vzájemný duel se odehrál v sobotu 10. března 2018 v rámci zimní přípravy, když se zrodil v Orlové na umělé trávě nerozhodný výsledek 3:3. Jak dopadne tentokrát vzájemný duel obou týmů, se dozvíme v neděli.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Slavia Orlová Lutyně – FK Baník Albrechtice 3:3 (zimní příprava 2018, sobota 10.3.2018)
Branky: Fromanger Cestaret Christopher N¨Da, Renta Dominik, Guehi Zobaud Wilfried Junior – Chumchal Antonín, Vagner Lukáš, Čižmář Filip

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – FK Slavia Orlová Lutyně 0:1 (3. kolo I.A třídy sk. B, 19.8.2018)
Branky: 84. Kempný Martin ml. z pok. kopu
FK Slavia Orlová Lutyně: Ščerba – Klimsza (70. Renta J.), Věčorek A., Věčorek T., Botur – Hanusek (87. Holoubek), Vybíral, Kempný M. ml. (85. Koník), Nowinski – Jatagandzidis, Renta D.

FK Baník Albrechtice – FC Vratimov 1:1 (3. kolo I.A třídy sk. B, 19.8.2018)
Branky: 5. Dorozlo David – 21. Osvěčík Vojtěch z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Mato – Žyla D., Goj, Wojtyna, Pasz (76. Hovůrka) – Kubiena, Kociolek Jakub (80. Kulhánek), Dorozlo, Izaiáš (58. Vagner) – Chumchal, Kvapil

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 94/95: BANÍK – ORLOVÁ 1:7, ORLOVÁ – BANÍK 2:1
Sezona 95/96: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:1
Sezona 00/01: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 01/02: BANÍK – ORLOVÁ 1:0, ORLOVÁ – BANÍK 1:2
Sezona 02/03: ORLOVÁ – BANÍK 2:0, BANÍK – ORLOVÁ 1:0
Sezona 03/04: ORLOVÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 04/05: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:4
Sezona 05/06: BANÍK – ORLOVÁ 0:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:0
Sezona 06/07: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 2:0

Utkání 4. kola 1. A třídy skupiny B začíná na orlovském stadionu u zimního stadionu v neděli 26. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Daniel Priesol – Vojtěch Kubáček – Petr Hrňa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *