Start do sezóny obstará utkání v Jablunkově

V sobotu 11. srpna v 17:00 začne Baníkovcům jejich další sezóna v 1. A třídě skupiny B! Stejně jako v minulém ročníku odehrají albrechtičtí fotbalisté první kolo na hřišti soupeře. Na úvod zavítají Baníkovci na hřiště velmi těžkého soupeře do Jablunkova, kde Baník v posledním utkání prohrál 2:0. Nyní chtějí být zástupci Baníku daleko úspěšnější. Úvodní sobotní mistrovské utkání má výkop v 17 hodin.

Baník: generálka se silnými Petrovicemi nerozhodně

Letní příprava je minulostí a Baník již o víkendu vstoupí do nové sezóny a hned na úvod velmi těžké utkání, a to na hřišti silného Jablunkova. Na nadcházející ročník zahájili přípravu albrechtičtí hráči ve středu 11. července a zakončili ji zápasem proti silnému týmů Lokomotivy Petrovice, když remizovali 3:3. Během letní přípravy odehráli následující zápasy: Český Těšín 2:5, Dolní Datyně 3:2, Slovan Záblatí 10:0, MFK Havířov U19 4:2 a Lokomotiva Petrovice 3:3.

Kádr A mužstva doznal během letní přestávky několika změn. Pozitivní zprávou je, že osa týmu zůstala pohromadě. Za Baník již nenastoupí v nové sezóně Aleš Věčorek, Jakub Lojek a brankář David Stach. Příchody do týmů Baníku zveřejníme později.

Jablunkov: velmi silné a nebezpečné mužstvo

Tým Jablunkova pod vedením trenéra Stanislava Kluze zahájil přípravu na novou sezónu v úterý 10. července. V úterý 7. srpna sehráli hráči Jablunkova generálku doma s divizním týmem TJ Heřmanice a prohráli těsně 1:2. V minulé sezóně skončil Spartak Jablunkov na pátém místě s celkovým počtem třiačtyřiceti body.

Tým Jablunkova disponuje velmi silným týmem se zkušenými hráči doplněné mladíky. Již v minulé sezóně dokázal Spartak, že je velmi těžkým protivníkem a na domácí půdě velmi těžce k poražení. V bráně nastupuje velmi zkušený Václav Bruk. Ve hře spoléhá Jablunkov na Michaelu Hupku, Jiřího Lachowicze, Tomáše Nieslaníka, Martina Hudzieczka a kapitána Radima Szotkowského.

Vzájemná bilance: půjde o třetí vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v minulé sezóně dvakrát v historii vzájemných utkání. Na podzim Baníkovci doma tým Jablunkova výsledkem 2:0 porazili a v jarní odvetě zvítězil zase domácí Jablunkov výsledkem 2:0. Jak dopadne třetí vzájemný souboj, se dozvíte v sobotu, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1. FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 2:0 (22. kolo I.A třídy sk. B, neděle 6.5.2018)
Branky: 25. Hupka Michael, 48. Martynek Tomáš
1. FK Spartak Jablunkov: Bruk – Komár, Hudzieczek, Bulawa, Cienciala M. – Sikora M., Lachowicz, Hupka, Gurecký (87. Michálek) – Raszka (85. Kluz Marek), Martynek T.
FK Baník Albrechtice: Stach – Pařík (64. Vagner), Korzeniowski (31. Goj), Hovůrka, Edr – Žyla D., Kociolek Jakub, Dorozlo, Izaiáš (78. Pasz) – Chumchal, Lojek

Poslední zápasy obou soupeřů:

1. FK Spartak Jablunkov – FC Heřmanice Slezská 1:2 (letní příprava 2018, 7.8.2018)

FK Baník Albrechtice 3:3 (letní příprava 2018, 7.8.2018)
Branky: Kvapil Michal 2 (1x z pok. kopu) – Hanusek Daniel (1x z pok. kopu), Urban Jan

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18:  BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0

Utkání 2. kola 1. A třídy skupiny B začíná na jablunkovském stadionu v sobotu 11. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vojtěch Kubáček – Robin Opěla – Martin Chýlek. Delegátem utkání je Jakub Vítek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *