Rozhovor s novým trenérem Baníku Jaroslavem Gojem před začátkem letní přípravy

V jednačtyřiceti letech povede albrechtický Baník do nové sezóny. V následujícím rozhovoru se nový trenér Baníku Jaroslav Goj rozpovídal o svém příchodu, o trenérských zkušenostech, o své představě o hře mužstva, nebo o vstupu do nové sezóny. Více se dočtete z rozhovoru níže v článku.

Jardo, v Baníku jste působil mnoho sezón jako hráč. Teď se z Vás stává hlavní trenér. Jak se tato možnost naskytla a co na ni říkáte?

Na konci loňské sezóny se tým dostal do krize a prohrál několik zápasů v řadě. Vedení mně oslovilo a já jsem nabídku přijal. Strávil jsem v Albrechticích 20 let jako hráč a rád budu pokračovat jako trenér. Je tam skvělé fotbalové zázemí a spousta skvělých lidí.

Své první trenérské zkušenosti jste získával ve Smilovicích, je to tak?

S trénováním jsem už zkušenosti mněl i předtím, hlavně v sálovce a u mládeže, ale jako hlavní trenér jsem začínal ve Smilovicích.

Naše mužstvo je složeno víceméně z mladých hráčů a odchovanců. Je to výhoda? Pracuje se Vám lépe s mladými hráči?

Skladba mužstva je složitá záležitost, mladíci v Albrechticích jsou šikovní, ale nemůžete mít tým složený jen s mladých fotbalistů. Naštěstí jsou v manšaftu i starší a zkušení harcovníci.

Samozřejmě bude záležet na složení mužstva, ale když byste měl nastínit, jakou máte představu o hře, jak by vypadala?

Každý kdo mně zná, tak ví, že nerad prohrávám. Takže chci dávat hodně branek a žádnou nedostat.

Když se mění trenéři, nastává období vzájemného poznávání. Vy se s hráči poznávat asi nemusíte, znáte je skoro všechny. Bude o to letní příprava z tohoto pohledu jednodušší?

Je to velká výhoda, ale nemyslím, že by proto byla příprava jednodušší. Pro komunikaci je určitě jednodušší, že se známe, ale nový trenér má určitý nadhled, který mi bude chybět.

Poslední sezóny naše mužstvo, lidově řečeno, tlačila v posledních letech bota nejvíce v ofenzivě. I přes slušnou hru branky nepřicházely. Víte, jaký recept by mohl fungovat?

Je to jednoduché. Najít střelce. My ho naštěstí hledat nemusíme, máme dva. Jen se musí probudit.

Letní příprava bude poměrně krátká, před prvním soutěžním zápasem budete mít k dispozici ani necelý měsíc. Jak bude vypadat letní příprava pod vaším vedením?

Měsíc je krátká doba, přes letní pauzu se toho moc nestihne. Chtěl bych zlepšit obrannou činnost a přechod do ofenzívy. Taky zakončení, což byl v minulosti velký problém.

Jaké reakce maté na své jmenování v pozici hlavního trenéra Baníku?

Zatím pozitivní. Snad se to po prvních kolech nezmění. Trenérské křeslo je vrtkavé.

Už víme, že v prvním soutěžním utkání přivítáme doma ve velkém derby Stonavou, poté pojedeme do Dobratic a doma přivítáme Brušperk. Hodně těžký úvod?

Určitě to nebude lehké, ale v této soutěži může každý porazit každého. Bude záležet na aktuální formě a dispozicích. Nám paradoxně vyhovují silní soupeři.

Jaké si kladete cíle do nové sezóny po vašem příchodu?

Vyhrávat a hrát hezký fotbal, který bude bavit diváky i hráče.

Na závěr tradičně tři otázky. Jak se Vám líbí naše internetové stránky a jak často je navštěvujete?

Jsou moc zdařilé a hlavně aktuální. Navštěvuji je velmi často.

Co říkáte na zázemí v Albrechticích, jak se Vám líbí?

Už jsem psal na začátku článku, že zázemí je v Albrechticích nadstandartní a to, že jsem tady tak dlouho hovoří samo za sebe.

Nějaký vzkaz fanouškům na závěr tohoto rozhovoru?

Buďte shovívaví. I když se nedaří, děláme všechno proto, abychom vyhráli.

Děkuji Vám za rozhovor a za celou redakci i fanoušky přeji, ať se Vám v roli trenéra Baníku daří.

Děkuji a Hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *