Karvinský deník: Albrechtice posílily ofenzivu i defenzivu. Proč se trenérovi hlásí hráči sami?

Špatný podzim je minulostí, fotbalisté Baníku Albrechtice jdou do druhé části sezony sice z 10. místa tabulky I.A třídy, skupiny B, ale s novou nadějí, trenérem i posilami. Zahájili ji už před dvěma týdny vítězstvím 5:2 nad Internacionálem Petrovice (I.B třída) a postupem do finále Poháru OFS, ve kterém budou 26. dubna na hlavním stadionu v Karviné obhajovat svůj loňský triumf

„S přípravou i kádrem jsem spokojený. Do jara vstupujeme s očekáváním lepších výsledků a stoupáním tabulkou nahoru,“ přiblížil cíl Baníku nový trenér Robert Taussig. Někdejší asistent převzal tým v zimě od Dušana Kohúta, který skončil.„Podzim se nám výsledkově a herně moc nevydařil, dávali jsme málo gólů, neproměňovali šance a to nás sráželo,“ připomenul skóre Baníku 25:23 po polovině soutěže.

Jak vypadá kádr pro druhou část sezony? Chybí v něm Martin Šiška, který posílil Stonavu. „A Petr Čermák, který uzavřel hráčskou kariéru, přešel mezi trenéry a v našem klubu se teď bude věnovat mládeži,“ prozradil další změnu

„Od ledna s námi trénují čtyři noví hráči. Z Lokomotivy Petrovice přišel Petr Zielonka a z Jistebníku Martin Šimák, kteří jsou defenzivní hráči. Ofenzivu posílili David Cileček z Dolní Datyně a Daniel Hruška z Dětmarovic,“ představil trenér nové tváře v týmu s tím, že o jednom hráči do útoku se ještě jedná.

„Jsem spokojen, posílili jsme ofenzivu i defenzivu, protože jsme na podzim dávali málo gólů a neproměňovali šance. Teď v přípravě jsme jich dávali hodně, ale i dostávali. Bylo to také tím, že jsme zkoušeli brankáře a nové systémy hry,“ konstatoval Robert Taussig.

Formu albrechtického Baníku kromě semifinále okresního poháru s Internacionálem Petrovice (5:2) prověřilo dalších pět soupeřů. Porazil Vratimov 7:2, remizoval s MFK Karvinu U18 a Záblatí 1:1 a podlehl Dolním Datyním 2:3. V generálce pak remizoval s Petřvaldem u Karviné 5:5. „S přípravou i věcmi, které se v ní nacvičily, jsem spokojený,“ řekl kouč Albrechtic.

Jeden problém ale řešit musí. „Rozjezd v poháru se nám povedl, kluci jsou teď natěšení, protože finále se má hrát na hlavním stadionu MFK Karviná. Ozývají se mi teď bývalí hráči, že by chtěli nastoupit aspoň na deset minut,“ prozradil Robert Taussig.

„Každý by si tam chtěl zahrát, nebo aspoň sedět na lavičce tam, kde se hrála liga. Asi rozšíříme realizační tým o nové asistenty, fyzioterapeuty, doktory, maséry,“ smál se trenér Baníku.

První mistrovský zápas v I.A třídě hrají Albrechtice v sobotu 25. března na hřišti dvanáctého Jablunkova.

Celý článek ZDE

Zdroj: Karvinský deník