Těžký start na úvod, Baník jede v sobotu do Jablunkova

Zimní přestávka je pryč, tvrdá dřina a dril v přípravě jsou minulostí. Konec zkoušení, začíná se naostro. Albrechtické fotbalisty čeká v sobotu odpoledne aktuálně dvanáctý tým I.A třídy skupiny B, 1.FK Spartak Jablunkov. Podaří se svěřencům trenéra Roberta Taussiga hned na startu jarní části zvítězit, a to ještě na hřišti těžkého soupeře? To se dozvíme v sobotu 25. března od 15.00 hodin.

Baník: generálka přinesla divokou remízu

Baníkovci vstoupili do kolotoče přípravných utkání duelem s Vratimovem (Krajský přebor). Toto utkání vyhrál Baník výsledkem 7:2. Baník poté postupně sehrál ještě pět utkání, ve kterých  jednou vyhrál, a to v rámci okresního poháru s Interem Petrovice (5:2). V zimní přípravě Baník i jednou prohrál výsledkem 3:2 s týmem TJ Havířov – Dolní Datyně. Tři remízy přišly v utkání s Karvinskou osmnáctkou (1:1), se Záblatí (6:6) a v generálce na jarní část s Petřvaldem u Karviné výsledkem 5:5.
V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je Baník po podzimní části na 10. pozici se ziskem sedmnácti bodů a skóre 25:23. Bilance Baníkovců je z třinácti utkání – čtyři výhry, pět remíz a pět porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s dvanácti góly.

Jablunkov: bude chtít určitě vylepšit své postavení v tabulce

Klub Spartak z Jablunkova je po podzimní části soutěže ve spodní polovině tabulky, na dvanáctém místě. S tím určitě nejsou v Jablunkově spokojeni. Přesnější informace jsme od Jablunkova ohledně zimní přípravy nezjistili, ale určitě se dá očekávat, že bude domácí tým dobře připraven a naše hráče nečeká vůbec jednoduché utkání.
Tým Jablunkova se tak po podzimní části po třinácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 12. místě s celkovým skóre 24:29 a celkovým počtem dvanácti bodů. Bilance týmů Jablunkova je z třinácti odehraných utkání – tři vítězství, tři remízy a sedm porážek. Nejlepším střelcem Jablunkova je se sedmi trefami Pavel Raszka.

Vzájemná bilance: půjde o devátý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v historii vzájemných utkání celkem osmkrát. Třikrát zvítězil tým Jablunkova, třikrát se zrodila remíza a dvakrát zvítězil Baník. Poslední vzájemný duel, který se odehrál naposledy 28. září 2019 skončil lépe pro Jablunkov, který doma zvítězil 3:2. Jak dopadne šestý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká doma s Jablunkovem vůbec nic lehkého. Přijďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1.FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 0:0 (1. kolo I.A třídy sk. B, neděle 14.8.2023)
Branky: 13. Chumchal Antonín – 11. Martynek David
FK Baník Albrechtice: Gradek – Šiška (46. Cieslawski), Kociolek Jakub, Vagner, Čermák (63. Cyž M.) – Žyla D., Žyla M., Klus (46. Porembski), Izaiáš – Hovůrka (72. Dorozlo), Chumchal
1.FK Spartak Jablunkov: Haratyk – Bocek (81. Karch), Hudzieczek M., Hupka (81. Kocur), Puczok – Szotkowski R. (85. Borski R.), Nieslaník T., Petružálek, Michálek (59. Borski B.) – Martynek, Raszka (59. Nieslanik A.)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Petřvald u Karviné 5:5 (zimní příprava, 18.3.2023)
Branky: Žyla Marcin 2, Wojtyna Tomáš, Hovůrka Jan, Cileček David
FK Baník Albrechtice: Křístek – Žyla D., Hovůrka, Šimák, Přeček – Cileček, Hruška, Žyla M., Vagner, Izaiáš – Wojtyna. Střídali: Giňa

1.FK Spartak Jablunkov – nebylo zjištěno

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: JABLUNKOV – BANÍK 2:0, BANÍK – JABLUNKOV 1:1
Sezona 19/20: JABLUNKOV – BANÍK 3:2
Sezona 21/22: BANÍK – JABLUNKOV 1:0, JABLUNKOV – BANÍK 0:0
Sezona 22/23: BANÍK – JABLUNKOV 1:1

První jarní mistrovské utkání 15. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Jablunkově v sobotu 25. března v 15:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním jarním mistrovském a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém a prvním jarním mistrovském utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Tomáš Gańczarczyk – David Jurajda – Lukáš Písečný. Jak toto první jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.