Baník se opět představí doma. V sobotu vyzve Jistebník

Druhé domácí utkání v nové sezóně Baník doma nezvládl a podlehl těsně dosavadnímu lídrovi tabulky z Bystřice výsledkem 0:1. A další zápas na Baník čeká již v sobotu, a to opět doma, kdy domácí tým Albrechtic, přivítá tým – TJ ISMM Jistebník. Utkání se na žádost Jistebníku odehraje na podzim v Albrechticích. Baník s tímto soupeřem doma ještě neztratil ve třech domácích vzájemných zápasech ani bod. Bude to platit i v sobotu? Další bojovný duel se hraje v Albrechticích netradičně v sobotu 11. září od 16 hodin.

Baník: těsná porážka doma s Bystřici

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně.

Baník tak po svých třech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 10. pozici se ziskem čtyř bodů a skóre 3:3. Bilance Baníku je ze tři utkání – jedno vítězství, jedna remíza a jedná porážka. Nejlepším střelcem Baníku je zatím dvojice Dominik Šlampiak a Petr Kubiena, oba mají na kontě jednu trefu. 

Jistebník: na kontě čtyři body

Tým Jistebníku vstoupil do nové sezóny nerozhodným výsledkem 2:2 doma s nováčkem – TJ Řepiště. Tento výsledek se zrodil již v prvním poločase, kdy za domácí Jistebník se prosadil ve 14. minutě Wojcik a ve 45. minutě Vavroš, Řepiště vstřelilo dva góly ve 28. a 36. minutě. Následně Jistebník zajížděl na hřiště Dobré, odkud si odvezl tři body za vítězství 0:1, kdy se prosadil v 65. minutě Martin Šimák. Další utkání, které měl odehrát Jistebník doma s týmem Dolní Lutyně bylo díky nedostatku hráčů hostů přeloženo a v dosavadním posledním odehraném utkání Jistebník prohrál na hřišti Smilovic výsledkem 3:2, kdy se za hosty prosadil Martin Šimák a Adam Taraba.

Jistebník tak po svých třech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 9. pozici se ziskem čtyř bodů a skóre 5:5. Bilance Jistebníku je ze tři utkání – jedno vítězství, jedna remíza a jedná porážka. Nejlepším střelcem Jistebníku je se dvěma trefami Martin Šimák.

Vzájemná bilance: o tři vítězství pro Baník

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se zatím utkaly celkem pětkrát v historii vzájemných utkání. V sezóně 2018/2019 na podzim Baník doma zvítězil výsledkem 2:1 a na jaře v Jistebníku zvítězil opět Baník, a to výsledkem 0:3. Poslední vzájemné utkání se odehrálo 2. listopadu 2019, kdy Baník doma porazil Jistebník výsledkem 6:2. Poté se oba týmy díky Covid pauzy neutkali. Jak dopadne šestý vzájemný souboj, se dozvíte v sobotu, ale Baník nečeká určitě vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ ISMM Jistebník 6:2 (1. kolo I.A třídy sk. B, sobota 2.11.2019)
Branky: 20., 43. a 55. Chumchal Antonín, 72. a 75. Izaiáš Tomáš, 48. Kvapil Michal – 69. Lebica Miroslav, 76. Pasker Martin
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Hogh, Žyla D., Wojciechowski, Dorozlo – Kvapil, Žyla M., Klus (66. Kociolek Jan), Izaiáš – Chumchal, Antonín (74. Vagner)
TJ ISMM Jistebník: Krayzel – Šimko, Štandl P., Pietras, Štandl J. (58. Pasker) – Mika Válek, Lebica, Vedlich (46. Wojcik), Rulíšek – Kadlčák Z. (80. Andrys), Moučka

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 0:1 (6. kolo I.A třídy sk. B, 5.9.2021)
Branky: 61. Buryan Filip
FK Baník Albrechtice: Gradek – Kończyna (82. Šiška), Kociolek Jakub, Hovůrka, Izaiáš – Žyla D., Pešek, Žyla M. (75. Šlampiak), Kubiena – Chumchal, Golasowski (70. Dorozlo). 

SC Smilovice – TJ ISMM Jistebník 3:2 (6. kolo I.A třídy sk. B, 5.9.2021)
Branky: 9. A 65. Vlachovič Martin, 32. Míra Lukáš – 39. Šimák Martin, 54. Taraba Adam
TJ ISMM Jistebník: Krayzel – Bednář, Raška, Vedlich (86. Veselý), Štandl J. – Šimko, Taraba, Moučka P. (62. Coufal) – Šimák, Wojcik, Rašek J. (86. Pasker)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JISTEBNÍK 1:0, JISTEBNÍK – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: BANÍK – JISTEBNÍK 2:1, JISTEBNÍK – BANÍK 0:3
Sezona 19/20: BANÍK – JISTEBNÍK 6:2

Mistrovské utkání 7. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v sobotu 11. září 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník ve třetím domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jakub Ritter – Vojtěch Kubáček – Ondřej Leško. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.