Započal maraton valných hromad krajských fotbalových svazů

Po valných hromadách okresních fotbalových svazů, které se každoročně konají v souladu se stanovami FAČR v lednu a počátkem února, nastalo období valných hromad krajských fotbalových svazů (konec února a březen).Sérii zahájila valná hromada Jihomoravského KFS v pátek 16. 2. 2024 v Brně, která tradičně volí nejdřívější možný termín.

Hosty valné hromady byli hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, předseda senátního výboru pro sport Tomáš Třetina, místopředseda Slovenského fotbalového svazu Juraj Jánošík a předseda Zlínského KFS František Hubáček.

Nemohlo pochopitelně chybět ani vedení FAČR – předseda Petr Fousek, 1. místopředseda Jiří Šidlák, člen výkonného výboru za moravské regiony Radek Zima a generální sekretář Martin Procházka.

„Mám v plánu zúčastnit se všech krajských valných hromad, je to koneckonců každoroční praxe, kterou uplatňuji od svého příchodu do funkce, a považuji to nejen za funkcionářskou povinnost, ale i vyjádření respektu k práci krajských i okresních funkcionářů,“ poznamenal Petr Fousek.

Valná hromada pod vedením předsedy Jihomoravského KFS Vladimíra Kristýna, který je i členem Výkonného výboru FAČR a předsedou Regionální komise FAČR, a za asistence sekretáře Josefa Dvořáčka projednala bez problémů nejen agendu Jihomoravského KFS, ale došlo i na některé moravské a celostátní otázky.

Celý článek čtěte ZDE.