Trenér dorostenců Martin Míček hodnotí povedenou podzimní část

Dorostenci Baníku získali na podzim dvaadvacet bodů. Jen jednou vyšli bodově naprázdno s lídrem tabulky, kde však měli utkání velmi dobře rozehrané a jednou zbytečně doma remizovali s týmem z Dolní Datyně. Zbylých sedm utkání dorostenci zvládli za tři body, a tak svěřencům trenérského dua Martin Míček a Marek Chmiel patří po podzimní části skvělé druhé místo. Navíc v závěru podzimní sezóny tým šestkrát za sebou zvítězil. O hodnocení podzimní části jsme požádali jednoho z trenérů, a tím je Martin Míček.

Jak hodnotíš uplynulou podzimní část sezony?

S výsledky a postavením v tabulce jsme určitě spokojeni. Je to naše druhá sezóna a zatím je úspěšnější než loňská. Dokázali jsme zvítězit v sedmi z devíti utkání, a to nás těší. Herně, ale pořád máme co zlepšovat.

Podařilo se naplnit některé předsezónní cíle?

Jak už jsem zmínil před sezónou, tak žádné zvláštní cíle jsme si nedávali. Chceme jít zápas po zápase, hlavně se bavit fotbalem a lidem, aby se naše hra líbila. Největší cíl bylo zapracovat nové kluky do týmu. A tohle se skvěle podařilo, jsme za to strašně rádi.

Které zápasy patřily k těm nejpovedenějším?

Nejpovedenější zápas byl určitě hned první v Těrlicku. Výborně jsme hráli třeba i v Žukově a doma se Záblatím. Tyhle zápasy jsme odehráli opravdu kvalitně.

A naopak, které byli ten na který duel bys nejraději rychle zapomněl?

Tak není zápas, který bychom vyloženě chtěli zapomenout. Nikdo nás extra nepřehrál. Samozřejmě mrzí ztráta dvou bodů doma s Datyněmi. Tohle jsme měli vyhrát. No a šílený zápas na Slovanu, kde jsme dvakrát vedli o dvě branky a utkání jsme prohráli v poslední minutě. Ale zase nikdo už nedokázal takhle favorita soutěže potrápit jako my.

Jak jsi spokojený s hráčským kádrem? Chystáte přes zimu nějaké změny?

S kádrem jsme maximálně spokojeni. Samozřejmě pokud by k nám chtěl někdo přestoupit, tak se tomu nebráníme. Každý má u nás otevřené dveře. Na druhou stranu náš klub nikomu nikdy nebránil v odchodu do jiného klubu. Nějaký přestup se v zimě chystá, ale tohle nechci zatím rozebírat.

Jak bude probíhat vaše zimní příprava? Kdy začnete a co vás čeká?

Z tréninky jsme již skončili a v prosinci mají kluci volno. Jednak jde o školu a blížící se pololetí, tak rovněž příprava na Vánoce a klid v rodinném kruhu. Začneme hned v prvním týdnu v lednu. Určitě se zaměříme opět na fyzickou přípravu. Trochu nám v posledních utkáních docházela šťáva.

Na co se hodláte zaměřit v zimní přípravě?

Jak už jsem zmínil. Fyzická příprava bude náročná. Dorostenecký fotbal už je pro některé kluky opravdu náročnější. Zaměříme se určitě na rozehrávku, práci s míčem, zrychlený přechod do útoku a v neposlední řadě i koncovku. Bylo dost utkání, ve kterých zahazujeme mnoho šancí, a to nás mrzí.

Jaké jsou cíle do druhé poloviny sezony?

No cíle, bylo by nádherné zůstat druzí v tabulce. Ale především opět odvádět kvalitní práci. Hrát pohledný fotbal a zlepšovat se. Chceme do každého zápasu jít připraveni a dělat klubu radost.

Mužstvo až na hráče Matěje Cyže a Samuela Luňáka zůstane v příští sezoně pohromadě, což je určitě obrovskou výhodou a má tak velkou perspektivu?

Ano odejde po Honzovi Porembskem další klučina, díky kterému dorost po dlouhé pauze vznikl u nás, a to je Maty Cyž. Já budu rád, když kluci budou dále pokračovat v našem klubu. Za jejich kvality mohu ručit a vím, že se neztratí. K nám zase přijdou kluci z ročníku 2009 a opět se zvýší konkurence, což je jen dobře. Tým bude mít i příští rok svou kvalitu.

A týmu se na podzim také dařilo. Co říkáš na jeho výkony?

Tým mužů letos opět výsledkově těší své fanoušky. Po odchodu střelce týmu Tondy, se asi trápí kluci v koncovce, ale zaskočili jiní. Jsem i rád za Honzu, že se hned v mužích chytl a postupem času dostávají šanci i další kluci. To všechny opravdu těší.

Co bys popřál příznivcům albrechtického fotbalu do Nového roku?

Samozřejmě zdraví, ať jsou všichni spokojení. Trenérům, ať je práce v klubu baví dál. A aby jsme byli dál taková parta, jako doposud. Nejen výsledky jsou důležité, ale aby se na nás jiné kluby dívaly s pokorou a věděli, že tady se ta práce dělá kvalitně.