Bývalý vedoucí mužstva Marián Chmiel: Poznal jsem díky fotbalu mnoho skvělých lidí

Dnes už bývalý vedoucí mužstva mužů Marián Chmiel v následujícím rozhovoru se ohlíží za svým působením, kdy vykonával tuto funkci. Rovněž nezapomněl poděkovat na závěr svého rozhovoru. Více se již dočtete v následujícím rozhovoru.

Vedoucího mužstva jste vykonával několik sezón. Jaké to bylo období?

Bylo fajn i hůře. Podařilo se zachránit pád A mužstva do nižších soutěží, což bylo nejdůležitější.

Proč jste se rozhodl teď v létě ukončit pozici vedoucího mužstva?

Cítil jsem, že je třeba změna a nový impuls. Byla to nepovedená sezóna. Další jiné okolností, to jsi nechám pro sebe.

Rozmýšlel jste se dlouhou, že v realizačním týmu na pozici vedoucího mužstva skončíte?

Už delší dobu jsem to měl v hlavě, že skončím a plus jsem měl k tomu své osobní důvody.

Co všechno obnáší práce vedoucího mužstva u amatérského týmů a jak je ohodnocena?

Vedoucí mužstva se stará o vše okolo mužstva. Já se staral s vedením klubu i o posílení nebo doplnění mužstva. A co se týká ohodnocení, tak to nebylo žádné, dělal jsem to Albrechtickým srdíčkem.

Je to Váš úplně definitivní konec s fotbalem nebo budete v Albrechtickém fotbale dále pokračovat?

Končit určitě nehodlám, takže to určitě konec v Albrechtickém fotbale není, i když jsou jedinci, kteří by si to určitě přáli. Budu tak dále pokračovat jako člen výkonného výboru ve vedení klubu, budu dělat dále hospodáře a přípravu hřiště na zápasy s velkou pomocí mého syna (Marek Chmiel).

Jaký nejsilnější zážitek ve Vás zůstane, když se ohlédnete za tu dobu, co jste byl vedoucí mužstva?

Bylo toho dostatek a opravdu zážitků je mnoho. Hodně radosti, ale i starosti. Poznal jsem za tu dobu hodně skvělých lidí.

Dokázal jste přivézt nejen hráče za svého působení u mužstva, ale i vybavení, které platili sponzoři? Co se Vám vše povedlo?

Hráčů bylo dost. Myslím si, že top „kauf“byl Tonda Chumchal, ale taky si myslím, že jsem prodloužil kariéru Honzovi Hovůrkovi a ještě pořád i Lukášovi Vagnerovi. Co se týče vybavení, tak minimálně tři sady dresů pro muže. Poslední tři sezóny hrací míče, dále pak zimní bundy i pro trenéry, tréninkové trička pro dorost. Za tohle samozřejmě patří poděkování všem sponzorům, bez kterých by to nešlo. A ještě jedná věc, co se týče vybavení je, že ještě jsem neskončil jeden projekt pro kluky. Tréninkové soupravy pro mužstvo A a něco podobného také pro dorost, o to se ještě postarám.

Budete občas přítomen na stadionu při zápase venku i doma?

Samozřejmě budu. Budu si to užívat mimo lavičku. Venkovní se budu snažit jezdit tady okolo komína, ale chci se věnovat svému synovi a podporovat jej v kariéře rozhodčího.

Ještě než jste ukončil své působení dokázal jste sehnat i nové hráče na tuto sezónu. O koho jde?

Ano s přispěním mého syna jsme dokázali dotáhnout Jakuba Hradila a Jakuba Rusnoka a ještě doladit Patrika Mika, který již u nás trénuje s týmem.

Kdo bude vykonávát funkci vedoucího mužstva místo Vás?

Bude to Robert Taussig, kterého jsem si já přivedl. A můžu všechny ujistit, že je to člověk na správném místě.

Plánujete se někdy na místo vedoucího mužstva vrátit, kdyby bylo potřeba?

Neříkám, že ne, ale v nejbližší době to určitě nebude.

Vyčítate jsi něco za svého působení? Změnil byste s odstupem času některé věci nebo kroky?

Určitě je něco, co třeba podotknout, a to že jsem byl v poslední době moc měkký v některých situacích, jinak bych asi nic nezměnil. Zrovna mě nic totiž nenapadá.

Jakým směrem se podle Vás teď bude upínat A mužstvo Baníku pod novým trenérem?

Vidím, že tuto sezónu to bude lepší. Změny jsou patrné. Přišel nový trenér a samozřejmě nový hráči. Ale hlavní je u nás v klubu, a to i do budoucna – mládež.

Jak myslíte, že dopadne nová sezóna?

Tak to si vůbec netroufnu říci, neumím číst z křišťálové koule, ale věřím, že nový realizační tým udělá vše proto, aby byla provedená a lepší než minulá.

Chtěl byste ještě něco dodat závěrem?

Poznal jsem díky fotbalu mnoho skvělých lidí, jak u nás, tak v jiných klubech, rozhodčí a i fotbalisty. A u nás za tu dobu, co jsem ve fotbale, tak musím vyzdvihnout pana Vladislava Šipulu, Jindřicha Febra, Silvestra Delonga a samozřejmě Gustava Guńka našeho sekretář klubu. Dále doktora Stanislava Kowalského, Marečka Klozu a Jirku Legendiho. A lidem s velkým srdcem, co už bohužel nejsou mezi námi, a to pánové Andrzej Wygrys, František Kotrlík a František Palowski. A je třeba poděkovat i našemu největšímu podporovateli, a to je Obec Albrechtice.

Děkuji za rozhovor

Já děkuji za otázky a také všem našim příznivcům našeho fotbalového klubu.