Po domácí porážce jede Baník na hřiště Bystřice

Baníkovci budou chtít rychlé zapomenout na vysokou porážku na domácí půdě s týmem z Dobratic, ale napravit tuto prohru nebude v dalším utkání vůbec jednoduché. Baníkovci se představí totiž na hřišti v Bystřici, která doma body nerozdává. Tým Bystřice se nachází v tabulce na pátém místě, Baník v soutěžní tabulce okupuje osmou příčku. Další mistrovské utkání má výkop v neděli 28. května od 17:00 hodin

Baník: domácí vysoká prohra s týmem Dobratic

Baník nebyl s umístěním po podzimní části vůbec spokojen, což podle minulé sezóně, každý pochopí. Baníkovci se dá říci vydařené zimní přípravě čekal na úvod velmi těžký zápas, a to na hřišti Jablunkova. Svěřenci nového trenéra Roberta Taussiga však do utkání vstoupili velmi dobře a z hřiště Jablunkova si odvezli zaslouženě tři body za vítězství výsledkem 1:5. Následně čekal Baníkovce domácí zápas s Lokomotivou Petrovice. Baník zvládl i toto utkání a zvítězil výsledkem 5:0, když se dvakrát prosadil Antonín Chumchal a jednou trojice Daniel Piecha, Marcin Žyla a Tomáš Izaiáš. Další utkání se však Baníkovcům vůbec nepovedlo. A na výsledek bude potřeba co nejrychleji zapomenout. Albrechtičtí fotbalisté totiž v sobotu na hřišti nováčka pod názvem SK Tichá totálně utkání nezvládli a utrpěli debakl 8:3. Po dvou jarních výhrách přišla první porážka, na kterou je třeba rychle zapomenout. Mezi střelce v tomto velmi nepovedeném utkání se za Baník zapsala trojice Lukáš Vagner, Antonín Chumchal a Marcin Žyla. Poté sehráli Baníkovci doma další utkání ve velkém derby se Stonavou, a v tomto utkání prohráli výsledkem 0:4. Další utkání sehráli Baníkovci dvakrát s Horní Suchou, nejdříve doma mistrovské utkání (remíza 1:1), a poté prohra na pokutové kopy ve finále okresního poháru po remíze 1:1. Poté sehrál Baník další utkání na hřišti Lučiny, kde prohrál 0:1 brankou z pokutového kopu, V dalším utkání Baník doma porazil Staré Město u Frýdku – Místku výsledkem 5:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání Baník doma prohrál vysoko s týmem Dobratic výsledkem 2:6.

Baník tak po svých dvaceti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 8. pozici se ziskem šestadvaceti bodů a skóre 45:45. Bilance Baníkovců je z osmnácti utkání – sedm výher, pět remíz a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s osmnácti góly.

Bystřice: v posledním utkání porážka

Tým Bystřice vstoupil do jarní části remízou v Dobraticích výsledkem 0:0. Následovala výhra v Horní Suché výsledkem 1:4. Poté přišly dvě porážky, a to v Raškovicích výsledkem 2:1 a doma s týmem Smilovic výsledkem 1:3. Dvě vítězství přišly doma s týmem Libhoště výsledkem 6:2 a s Jablunkovem výsledkem 5:1. Nečekaně remizovala Bystřice na hřišti Lokomotivy Petrovice výsledkem 0:0. Poté přišla domácí výhra s Tichou výsledkem 1:0 a v posledním dosavadním odehraném utkání Bystřice prohrála na hřišti lídra tabulky ve Stonavě výsledkem 3:0.

Bystřice tak po svých jednadvaceti odehraných kolech 1. A třídy skupiny B se nachází 5. pozici se ziskem pětatřiceti bodů a skóre 41:29. Bilance Bystřice je z jednadvaceti utkání – deset vítězství, pět remíz a šest porážek. Nejlepším střelcem Bystřice je s šesti trefami Filip Buryan.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství lepší pro Baník

Z třiadvaceti vzájemných zápasů v rámci mistrovských utkání se zrodila velmi vyrovnaná bilance. Baník vyhrál celkem devětkrát, Bystřice vyhrála osmkrát, šestkrát utkání skončila bez vítěze. Naposledy se oba týmy v rámci mistrovských utkání utkali v podzimní části, kdy se zrodila v Albrechticích remíza 1:1. Doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání bilance lepší pro Baník, ale nebude to proti tomuto velmi těžkému soupeři vůbec jednoduché.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 1:1 (11. kolo I.A třídy sk. B, neděle 16.10.2022)
Branky: 88. Křístek Vojtěch – 56. Jalovičor Ondřej
FK Baník Albrechtice: Gradek – Čermák, Hovůrka, Kociolek Jakub, Přeček – Žyla D., Žyla M., Vagner (85. Křístek), Izaiáš – Chumchal, Kociolek Jan (82. Wróbel)
TJ Bystřice: Kreželok O. – Marosz, Martinčík I., Zoubek, Rusz – Martinčík M. (68. Staniek), Baron, Buryan, Zabystrzan – Opluštil (82. Kužma), Jalovičor

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:6 (23. kolo I.A třídy sk. B, 21.5.2023)
Branky: 17. Žyla Marcin, 42. Chumchal Antonín – 33. a 44. Dobiáš Dominik, 81. a 89. Causidis Marián, 68. Mandičak Jan, 75. Mitrenga Jan
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Zielonka (75. Cyž M.), Přeček (83. Schneider) – Cileček, Kociolek Jakub, Žyla M., Vagner (66. Porembski), Izaiáš – Chumchal

SK Stonava – TJ Bystřice 3:0 (23. kolo I.A třídy sk. B, 20.5.2023)
Branky: 7. a 89. Šiška Petr, 86. Mančař Tomáš
TJ Bystřice: Galusik – Heczko, Martinčík I., Králíček, Zabystrzan – Marosz (58. Gajdzica), Opluštil, Kantor, Baron, Krátký – Badura (83. Martinčík M.)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: BYSTŘICE – BANÍK 0:3, BANÍK – BYSTŘICE 7:0
Sezona 10/11: BYSTŘICE – BANÍK 3:1, BANÍK – BYSTŘICE 1:0
Sezona 11/12: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 12/13: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 13/14: BANÍK – BYSTŘICE 0:0, BYSTŘICE – BANÍK 3:2
Sezona 14/15: BYSTŘICE – BANÍK 4:3, BANÍK – BYSTŘICE 0:3
Sezona 15/16: BANÍK – BYSTŘICE 5:3, BYSTŘICE – BANÍK 5:0
Sezona 16/17: BYSTŘICE – BANÍK 1:1, BANÍK – BYSTŘICE 5:2
Sezona 17/18: BYSTŘICE – BANÍK 1:0, BANÍK – BYSTŘICE 3:1
Sezona 18/19: BANÍK – BYSTŘICE 2:3, BYSTŘICE – BANÍK 1:1
Sezona 21/22: BANÍK – BYSTŘICE 0:1, BYSTŘICE – BANÍK 1:5
Sezona 22/23: BANÍK – BYSTŘICE 1:1

Mistrovské utkání 24. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Bystřici v neděli 28. května v 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším jarním mistrovském a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém a dalším jarním mistrovském utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Adam Kotas – Petr Machala – Luboš Perniš. Jak toto další jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.