Po nezdaru na Lučině přivítá Baník doma Staré Město u Frýdku – Místku

Baníkovci v minulém kole prohráli na hřišti Lučiny 0:1 brankou z pokutového kopu. Napravit tuto prohru a konečně získat tři body budou moct Baníkovci v domácím utkání se Starým Městem u Frýdku – Místku. Nedělní soupeř je v soutěžní tabulce na sedmém místě, Baník v soutěžní tabulce jen o dva body za svým soupeřem. Baník však čeká opět velmi těžký soupeř. Další mistrovské utkání má výkop v neděli 7. května od 16:30 hodin

Baník: porážka Lučiny z pokutového kopu

Baník nebyl s umístěním po podzimní části vůbec spokojen, což podle minulé sezóně, každý pochopí. Baníkovci se dá říci vydařené zimní přípravě čekal na úvod velmi těžký zápas, a to na hřišti Jablunkova. Svěřenci nového trenéra Roberta Taussiga však do utkání vstoupili velmi dobře a z hřiště Jablunkova si odvezli zaslouženě tři body za vítězství výsledkem 1:5. Následně čekal Baníkovce domácí zápas s Lokomotivou Petrovice. Baník zvládl i toto utkání a zvítězil výsledkem 5:0, když se dvakrát prosadil Antonín Chumchal a jednou trojice Daniel Piecha, Marcin Žyla a Tomáš Izaiáš. Další utkání se však Baníkovcům vůbec nepovedlo. A na výsledek bude potřeba co nejrychleji zapomenout. Albrechtičtí fotbalisté totiž v sobotu na hřišti nováčka pod názvem SK Tichá totálně utkání nezvládli a utrpěli debakl 8:3. Po dvou jarních výhrách přišla první porážka, na kterou je třeba rychle zapomenout. Mezi střelce v tomto velmi nepovedeném utkání se za Baník zapsala trojice Lukáš Vagner, Antonín Chumchal a Marcin Žyla. Poté sehráli Baníkovci doma další utkání ve velkém derby se Stonavou, a v tomto utkání prohráli výsledkem 0:4. Další utkání sehráli Baníkovci dvakrát s Horní Suchou, nejdříve doma mistrovské utkání (remíza 1:1), a poté prohra na pokutové kopy ve finále okresního poháru po remíze 1:1. Poslední dosavadní utkání sehrál Baník na hřišti Lučiny, kde prohrál 0:1 brankou z pokutového kopu.

Baník tak po svých osmnácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 8. pozici se ziskem třiadvaceti bodů a skóre 38:37. Bilance Baníkovců je z sedmnácti utkání – šest výher, pět remíz a sedm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s patnácti góly.

Staré Město: na jaře dvě vítězství

Tým Starého Města vstoupil do jarní části porážkou na hřišti Smilovic výsledkem 3:0. Poté přišly dvě výhry na domácí půdě, a to nejdříve s týmem Libhoště výsledkem 2:1 a s týmem Lokomotivy Petrovice výsledkem 1:0. Následovala první jarní remíza na hřišti Jablunkova výsledkem 1:1. V předposledním dosavadním odehraném utkání Staré Město prohrálo na hřišti nováčka v Tiché výsledkem 3:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání přišla domácí porážka s lídrem tabulky ze Stonavy výsledkem 0:4.

Staré Město po svých osmnácti odehraných kolech 1. A třídy skupiny B se nachází na 7. pozici se ziskem pětadvaceti body a skóre 31:38. Bilance Starého Města je z osmnácti utkání – osm vítězství, jedna remíza a devět porážek. Nejlepším střelcem Starého Města je s dvanácti trefami Tomáš Baran.

Vzájemná bilance: velmi vyrovnaná

Poslední vzájemný duel na podzim ve Starém Městě skončil vítězstvím Baníku výsledkem 2:4. Oba soupeři se jinak střetli celkem devatenáctkrát a bilance je velmi vyrovnaná. Z osmi vítězství se radoval Baník a osmkrát také Staré Město, třikrát skončilo střetnutí těchto dvou mužstev nerozhodně. Baník tak čeká v dalším jarním utkání velmi těžký a nevyzpytatelný soupeř. Všichni věříme, že Baník vylepší s tímto soupeřem svoji bilanci a v neděli zvítězí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

První SC Staré Město – FK Baník Albrechtice 2:4 (8. kolo I.A třídy sk. B, sobota 24.9.2022)
Branky: 40. a 90. Baran Tomáš – 9., 14. a 23. Chumchal Antonín, 74. Izaiáš Tomáš
První SC Staré Město: Hejda – Forch (69. Bakota J.), Vyvial, Papaj, Pavela -Supik (46. Gros), Kaňok, Fojtík, Hodula – Kaulinec (84. Tomančák), Baran
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák – Kubiena, Žyla M., Wojtyna (76. Kociolek Jan), Vagner (80. Křístek), Izaiáš (82. Smiga) – Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

Finstal Lučina – FK Baník Albrechtice 1:0 (20. kolo I.A třídy sk. B, 29.4.2023)
Branky: 56. Blahut Jan z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Gradek – Přeček, Hovůrka, Šimák (46. Cyž M.), Vagner – Žyla D., Cileček, Žyla M., Porembski (81. Schneider) – Chumchal, Izaiáš (85. Křístek)

První SC Staré Město – SK Stonava 0:4 (20. kolo I.A třídy sk. B, 29.4.2023)
Branky: 18. a 23. Folwarczny Michal, 19. Mančař Tomáš, 90+1. Šiška Petr
První SC Staré Město: Smolík – Šimek (46. Vyvial), Dušík, Papaj (75. Střalka), Forch – Halabica (46. Vojkovský), Fojtík, Baran, Kaňok, Pavela – Boček

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1
Sezona 18/19: STARÉ MĚSTO – BANÍK 4:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:4
Sezona 19/20: BANÍK – STARÉ MĚSTO 7:0
Sezona 20/21: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 21/22: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:6, BANÍK – STARÉ MĚSTO 9:0
Sezona 22/23: STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:4

Mistrovské utkání 21. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 7. května 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším jarním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jakub Revaj – Jakub Lojek – Pavol Jantoš. Jak toto další mistrovské utkání dopadne dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.