Další derby je tady! Baník vyzve Horní Suchou

Baníkovci budou chtít ukončit nepříznivou bilanci z posledních dvou utkáních, kdy prohráli v Tiché výsledkem 3:8 a doma ve velkém derby se Stonavou výsledkem 0:4, ale napravit tuto prohru nebude v dalším utkání vůbec jednoduché. Baníkovci se totiž doma postaví doma v souboj proti nováčkovi z Horní Suché. Horní Suchá, která je i našim soupeřem ve středečním finálovém utkání okresního poháru se nachází před nedělním derby na desátém místě, Baník v soutěžní tabulce po čtyřech odehraných jarních utkáních okupuje sedmou příčku. Derby však nemá nikdy favorita. Baník však čeká opět velmi těžký soupeř. Další mistrovské utkání má výkop v neděli 23. dubna od 16:00 hodin

Baník: porážka v derby se Stonavou

Baník nebyl s umístěním po podzimní části vůbec spokojen, což podle minulé sezóně, každý pochopí. Baníkovci se dá říci vydařené zimní přípravě čekal na úvod velmi těžký zápas, a to na hřišti Jablunkova. Svěřenci nového trenéra Roberta Taussiga však do utkání vstoupili velmi dobře a z hřiště Jablunkova si odvezli zaslouženě tři body za vítězství výsledkem 1:5. Následně čekal Baníkovce domácí zápas s Lokomotivou Petrovice. Baník zvládl i toto utkání a zvítězil výsledkem 5:0, když se dvakrát prosadil Antonín Chumchal a jednou trojice Daniel Piecha, Marcin Žyla a Tomáš Izaiáš. Další utkání se však Baníkovcům vůbec nepovedlo. A na výsledek bude potřeba co nejrychleji zapomenout. Albrechtičtí fotbalisté totiž v sobotu na hřišti nováčka pod názvem SK Tichá totálně utkání nezvládli a utrpěli debakl 8:3. Po dvou jarních výhrách přišla první porážka, na kterou je třeba rychle zapomenout. Mezi střelce v tomto velmi nepovedeném utkání se za Baník zapsala trojice Lukáš Vagner, Antonín Chumchal a Marcin Žyla. Poslední soutěžní utkání sehráli Baníkovci doma ve velkém derby se Stonavou, a v tomto utkání prohráli výsledkem 0:4.

Baník tak po svých šestnácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem dvaadvaceti bodů a skóre 37:31. Bilance Baníkovců je z šestnácti utkání – šest výher, čtyři remízy a šest porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s patnácti góly.

Horní Suchá: na jaře se trápí a čeká na první vítězství

Tým Horní Suché pod vedením trenérského dua Zdeňka Menouška a Jaromíra Bebenka se na jaře trápí a čeká na první jarní vítězství. Na úvod jara Horní Suchá remizovala bezbrankově na hřišti Tiché. Poté přišla domácí porážka s týmem Bystřice výsledkem 1:4. Následovala porážka na hřišti lídra tabulky ze Stonavy výsledkem 1:0. A v posledním dosavadním odehraném utkání přišla další porážka, a to doma od Raškovic výsledkem 0:2.

Horní Suchá po svých šestnácti odehraných kolech 1. A třídy skupiny B se nachází na 10. pozici se ziskem sedmnácti bodů a skóre 22:28. Bilance Horní Suché je z šestnácti utkání – čtyři vítězství, pět remíz a sedm porážek. Nejlepším střelcem Horní Suché je s osmi trefami Jan Kovács.

Vzájemná bilance: zvládne Baník domácí utkání s Horní Suchou nebo budou úspěšnější hosté?

Oba týmy naposledy narazily v soutěžním utkání v sezóně 2009/2010 v 1.A třídě skupiny B, kdy na podzim se zrodilo v Horní Suché vítězství našeho mužstva výsledkem 0:2 a v jarní části v Albrechticích skončilo utkání nerozhodně 3:3. Předposlední vzájemný duel obou týmů se konal 19. února 2022, kdy v zimní přípravě zvítězil na umělé trávě v Horní Suché náš tým výsledkem 5:1. Podzimní mistrovské utkání zvládla lépe domácí Horní Suchá, která zvítězila výsledkem 2:0.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SK Horní Suchá – FK Baník Albrechtice 2:0 (6. kolo I.A třídy sk. B, sobota 10.9.2022)
Branky: 12. a 90+1. Kulich Filip
SK Horní Suchá: Herdzina – Lukáš, Urbaník, Janovský (c), Ševčík – Pastušek, Štromp, Stuchlík (70. Drábek), Sobek (28. Miškovič, 70. Operchalski) – Kovács (88. Dabrowski), Kulich
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák (75. Cyž M.) – Žyla M., Klus (63. Porembski), Dorozlo (63. Kociolek Jan), Vagner, Izaiáš – Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – SK Stonava 0:4 (18. kolo I.A třídy sk. B, 16.4.2023)
Branky: 18. Egri David, 27. Seriš David, 87. Uher Jan, 90. Ruisl Michal
FK Baník Albrechtice: Křístek – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Zielonka – Kubiena, Cileček, Žyla M., Piecha (62. Hovůrka), Izaiáš (71. Cyž M.) – Chumchal

SK Horní Suchá – TJ Pražmo-Raškovice 0:2 (18. kolo I.A třídy sk. B, 15.4.2023)
Branky: 52. Vojkovský Adam, 92. Puczok Adam
SK Horní Suchá: Herdzina – Lukáš, Urbaník, Kubját, Štromp – Ševčík, Janovský (c), Stuchlík, Rychtařík (76. Pastušek), Ryt (67. Jurčák) – Kovács (67. Kvapil)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 22/23: HORNÍ SUCHÁ – BANÍK 2:0

Mistrovské utkání 19. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 23. dubna 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším jarním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším těžkém utkání a v derby vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích David Kaszper – Marek Klečacký – Vít Závodný. Delegátem utkání FAČR je pan Martin Němec. Jak toto další mistrovské utkání dopadne a derby dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.