Po týdnu opět venku. Baník jede k nováčkovi do Tiché

Poté, co si albrechtický Baník připsal v první jarním domácím utkání druhé vítězství na jaře, se svěřenci trenéra Roberta Taussiga opět představí na půdě soupeře. Tentokrát náš tým zavítá k nováčkovi do Tiché, kde se utká s tamním týmem. Baník je v tabulce na páté příčce. To sobotní soupeř Tichá se pohybuje na desátém místě. V sobotním odpoledni se čeká na hřišti Tiché hodně zajímavý souboj. Zápas začne v sobotu v 15.30 hodin.

Baník: vydařený vstup do jarní části

Baníkovci sehráli minulý víkend první jarní domácí utkání s Lokomotivou Petrovice a v tomto utkání zaslouženě zvítězili výsledkem 5:0 a připsali si tak první jarní domácí vítězství. Baník byl v utkání jasně lepším týmem a díky svým proměněným šancím si tak připsal zasloužené a důležité tři body. Za Baník se prosadil dvakrát Antonín Chumchal a jednou trojice Daniel Piecha, pro kterého to byla premiérová trefa v barvách Baníku, Marcin Žyla a skóre uzavřel Tomáš Izaiáš. Baníkovci mají za sebou, tak na jaře dvě utkání, kdy to první sehráli v Jablunkově, kde zvítězili výsledkem 1:5.

Baník tak po čtrnácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem dvaadvaceti bodů a skóre 34:23. Bilance Baníkovců je z čtrnácti utkání – šest výher, čtyři remízy a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s čtrnácti góly.

Tichá: po dvou utkáních jeden bod

Tým Tiché, který v současnosti vede trenér Daniel Kula, vstoupil do jarní části na domácí půdě ve vyrovnaném utkání s Horní Suchou bezbrankovou remízou. Minulý víkend Tichá zajížděla na hřiště lídra tabulky, a to do Stonavy, kde tým Tiché nečekal vůbec nic jednoduchého, a to se taky potvrdilo. Tichá však vstoupila do utkání dobře a ve 36. minutě díky Lukáše Bajera se dostala do vedení 0:1. Vedení Tiché vydrželo až do 69. minuty, kdy domácí srovnali zásluhou Petra Šišky. Domácí dokázali utkání otočit ještě ve svůj prospěch v 87. minutě díky Michala Folwarczného, a tak, i když si Tichá nezasloužila prohrát, tak odešla z utkání poražena. Před tímto gólem však došlo k těžkému zranění Lukáše Bajera z Tiché, kterému tímto posíláme za celý náš klub podporu a brzké uzdravení. Pro našeho soupeře to byla velmi smolná a nešťastná sobota.

Tichá po čtrnácti odehraných kolech 1. A třídy skupiny B se nachází 10. pozici se ziskem šestnácti bodů a skóre 22:29. Bilance Tiché je z čtrnácti utkání – pět vítězství, jedna remíza a osm porážek. Nejlepším střelcem Tiché je se šesti trefami Lukáš Bajer.

Vzájemná bilance: půjde o první vzájemné střetnutí

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních zatím jen jednou, a to na podzim, kdy Baník doma zvítězil výsledkem 5:2. Oba týmy jsou kvalitní, a tak se dá očekávat velmi zajímavě utkání, ve kterém půjde o důležité body. Proto pojeďte v sobotu podpořit naše hráče společně autobusem, který vyjíždí v 13.15 hodin z albrechtického fotbalového areálu. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – SK Tichá 5:2 (4. kolo I.A třídy sk. B, neděle 28.8.2022)
Branky: 27. a 58. Kociolek Jan, 9. Izaiáš Tomáš, 20. Chumchal Antonín, 51. Hovůrka Jan – 6. Kunčík Lukáš, 41. Janáč Tomáš
FK Baník Albrechtice: Gradek – Šiška (63. Porembski), Hovůrka, Kociolek Jakub, Čermák – Žyla D., Dorozlo (83. Křístek), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kociolek Jan (78. Cyž M.)
SK Tichá: Pikulík – Kocián T., Balcárek, Kudýn, Kocián R. (33. Švrček R.) – Fajčák, Kocián D., Kunčík – Švrček O. (82. Bartoš), Janáč (82. Vrána), Bajer (63. Tománek)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TS Lokomotiva Petrovice 5:0 (16. kolo I.A třídy sk. B, 2.4.2023)
Branky: 37. a 66. Chumchal Antonín, 41. Piecha Daniel, 75. Žyla Marcin, 81. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Křístek – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Přeček – Cileček (78. Klus), Šimák, Žyla M., Piecha (69. Porembski), Izaiáš (84. Hruška) – Chumchal (84. Schneider)

SK Stonava – SK Tichá 2:1 (16. kolo I.A třídy sk. B, 1.4.2023)
Branky: 69. Šiška Petr, 87. Folwarczny Michal – 36. Bajer Lukáš
SK Tichá: Pikulík – Tuček, Kudýn, Balcárek, Kocián T. – Fajčák, Kocián D., Svoboda Š. (59. Čuport) – Tománek, Švrček O., Bajer (83. Bartoš)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 22/23: BANÍK – TICHÁ 5:2

Mistrovské utkání 17. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Tiché v sobotu 8. dubna v 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším jarním mistrovském a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém a dalším jarním mistrovském utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jiří Kyselý – Petr Hrňa – Lukáš Hrdina. Jak toto další jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce. Pro naše příznivce, kteří se nemají jak dopravit je možnost v sobotu podpořit naše hráče společně autobusem, který vyjíždí v 13.15 hodin z albrechtického fotbalového areálu. Hráči budou potřebovat vaši podporu!