Nová tvář Daniel Piecha: Nemám co bych klubu vytkl, jsem tady šťastný

Ofenzivně laděný fotbalista Daniel Piecha si zvyká na nový tým a spoluhráče. V prvním rozhovoru po příchodu hovořil nejen o povedeném utkání s Lokomotivou Petrovice, proti které zaznamenal hned premiérový gól v barvách Baníku, ale rovněž o ambicích, očekávání a prvních pocitech z klubu.

Dane, tvoje premiéra v dresu Baníku vyšla perfektně. Vítězství 5:0 a ještě si se zapsal mezi střelce Jak bys popsal první utkání v dresu Baníku?

Zdravím všechny Baníkovce. Zápas jsem si opravdu užil. Věřím, že i všichni kluci a fanoušci. Na začátku byla nervozita znát. Zdálo se to takové divoké na těžkém terénu. Avšak se ukázala kvalita a výborná taktická i fyzická připravenost. Myslím, že jsme Petrovice víceméně do ničeho nepustili po celý zápas. Z mého gólů jsem opravdu nadšen. Co více si přát při premiéře. Byla to vynikající přihrávka od Cildy (David Cileček) a pro mě to bylo tím pádem o dost lehčí.

Výsledek 5:0 vypadá proti poslednímu týmů tabulky z Lokomotivy Petrovic jednoznačně, ale jednoznačné úvodní jarní utkání nebylo…

Některé kluky z Petrovic znám, jsou to šikovní kluci, ze začátku než jsme se rozkoukali, tak tam měli dva zajímavé úniky, ale potom se rozjel Albrechtický válec a musím uznat, když vynechám sebe, kluci hrajou fakt skvěle. Jsou to výborní fotbalisti. Nemůžu se dočkat dalších zápasů s nimi.

Jaké pokyny Vám před utkáním udělil trenér Robert Taussig?

Pana trenéra znám už z dřívějších angažmá, je to trenér, který chce hrát útočný fotbal, běhavý. Pro oko diváka pěkný fotbal, na který se přijde rád podívat každý.

Jak bys popsal svůj premiérový gól, který jsi zaznamenal ve 41. minutě?

Popsal bych to jako práci celého mužstva. Pokud chceme dosáhnout nějakých cílů, musíme ukázat srdíčko a týmového ducha, ale to jsme myslím už ukázali. Také by jsem vyzdvihl přípravku Cildy (David Cileček), pak už je to jednodušší mít čas zvednout hlavu, uklidit to a jít slavit.

Jaký máš pocit z vlastního výkonu?

Vím, že se ode mě očekává, trenér i kluci více. Já sám na sobě chci ještě hodně zapracovat. Tím chci říct, že nejsem spokojený s pár situacemi, které jsem mohl vyřešit lépe, zachovat klid. Nevím čím to mohl být, možná nervozitou, ale sám od sebe čekám o dost více.

Dvě vítězství na úvod jarní části můžou týmů výrazně prospět do dalších utkání. Souhlasíš?

Ano, souhlasím za dva zápasy jsme nastříleli dost gólů. Ukázali jsme si, že to jde, kádr máme výborný. Věřím, že po zbytek sezóny budeme pokračovat v podobných výkonech.

V sobotu jedeme k druhému venkovnímu utkání v jarní části, a to na hřiště nováčka do Tiché . S jakým cílem jedete k tomuto utkání?

Jdeme vyhrát, chceme získat tři body a dotáhnout to na čelo soutěže.

Již nějakou dobu jsi s týmem. Jak se cítíš, jak na Tebe působí klub a celkově zázemí?

Cítím se skvěle, lidi okolo klubu mi to celé ulehčili. Kabina mě hned přijala. Nemám co bych ke chodu klubu vytkl, jsem tady šťastný.

Jak se zrodil Tvůj přesun do Baníku a proč jste si vybral zrovna náš klub?

Začal jsem trénovat v zimní přípravě. Odehrál jsem přátelské utkání. Delší dobu to vypadalo, že se přestup neuskuteční. Vedení ukázalo velký zájem a s Loukama se dohodli. Jsem šťastný, že můžu být teď v Baníku.

Věděl jsi něco o Baníku, než si do Albrechtic přišel?

Ano věděl, pár mých známých tady taky hrálo někdy v minulosti, já sám jsem už proti Albrechticím hrál s klukama, které znám z futsalu, kde spolu hrajeme v jednom mužstvu, to také hrálo velkou roli, při mém příchodu do Albrechtic.

Znal ses se s někým z kabiny po příchodu na první trénink a jak se ti pozdává parta v kabině?

Jak jsem zmínil, trenéra už znám déle. Hrál velkou roli v mém příchodu. Spoustu hráčů znám takže z futsalové ligy, kde spolu hrajeme. Ostatní kluky jsem poznal během chvilky, je to dobrá parta, všichni jsou kamarádi, a tak by to mělo vypadat, hlavně kvůli tomu, aby to šlapalo na hřišti.

Jaro tedy strávíš v Baníkovském dresu. Jaké si pro druhou polovinu sezóny dáváš osobní cíle a s čím přicházíš do Albrechtic?

Určitě chci být stabilním hráčem v základní jedenáctce. Teď nás čekají těžké zápasy, derby se Stonavou. Poté finálový zápas poháru na hlavním stadionu v Karviné, takže cíle jsou jasné. Zvládnout všechny těžké zápasy. Jsou kolem nás super lidi, kteří se o nás výborně starají. Máme fanoušky, kteří chodí když je venku 0 stupňů a prší, takže určitě chceme s klukama vyhrávat a dělat radost lidem.

Závěrem našeho rozhovoru. Máš nějaký vzkaz pro fanoušky Baníku?

Náš tým bude opravdu rád, když nás přijdete podpořit, při takto těžkých zápasech. Chceme je vyhrát, ať poté můžeme společně slavit.

Děkuji za rozhovor Dane a přeji, ať se ti tady u nás v Albrechticích líbí a také daří.

Také děkuji za rozhovor. Baník!