Jarní domácí premiéru obstará souboj s Lokomotivou Petrovice

Konečně se dočkají i fanoušci Baníku. Mistrovské utkání na jaře začali o minulém víkendu a v 16. kole zavítá 1. A třída skupiny B také do Albrechtic. Baníkovci zvládli své úvodní vystoupení, když vyhráli na hřišti v Jablunkově s domácím týmem 5:1. To je katapultovalo i díky odstoupení Čeladné na 6. pozici. První jarním domácím soupeřem bude tým Lokomotivy Petrovice, který jak již bylo zmíněno díky odstoupení Čeladné se nachází na poslední 13. pozici. Šestnácté kolo se hraje v neděli 2. dubna od 15:30 hodin.

Baník: vstup do jarní části vyšel baníkovcům výborně

Baník nebyl s umístěním po podzimní části vůbec spokojen, což podle minulé sezóně, každý pochopí. Baníkovci se dá říci vydařené zimní přípravě čekal na úvod velmi těžký zápas, a to na hřišti Jablunkova. Svěřenci nového trenéra Roberta Taussiga však do utkání vstoupili velmi dobře a z hřiště Jablunkova si odvezli zaslouženě tři body za vítězství výsledkem 1:5, když se prosadila postupně pětice hráčů – Jan Hovůrka, Tomáš Izaiáš, Lukáš Vagner, Antonín Chumchal a nová akvizice Daniel Hruška. Baník tak vstoupil do jara velmi vydařeným způsobem.

Baník tak po třinácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 6. pozici se ziskem devatenácti bodů a skóre 29:23. Bilance Baníkovců je z třinácti utkání – pět výher, čtyři remízy a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s třinácti góly.

Lokomotiva Petrovice: cíl pro jaro je jasný, a to udržení se v soutěži

Tým Lokomotivy Petrovice ještě před rokem kopali krajský přebor, jenže v něm neuspěli a po první polovině I.A třídy jsou (kvůli odstoupení Čeladné ze soutěže) na posledním místě tabulky skupiny B s bílancí sedmi bodů. Cíl pro jaro v Petrovicích je tedy jasný – udržení! V zimní pauze proto došlo v Lokomotivě k menšímu zemětřesení. Změny se udály zásadní. Petrovice se rozloučili s trenérem Jiřím Kuljovským a do Petrovic se vrátil Dušan Kohút, kterého všichni dobře znají jelikož na podzim působil ještě u nás. Stejný nezůstal ani hráčský kádr. Ke změnám došlo na brankářském postu, kde už nebudou Foltyn ani Siuda, ale Ondřej Pacanovský, který přišel z Brušperku. Přišel ještě devatenáctiletý šikový záložník Volný z Doubravy, z dorostu Petrovice vytáhly nadějného Davida Ferka. Během zimní přípravy Lokomotiva odehrála zimní ligu v Horní Suché, kterou vyhrála se skóre 22:8. Porazila Slovan Havířov 2:0, Věřňovice 3:2, Dolní Lutyni 7:4, FK Těrlicko 6:0 a Šenov 2:0, remizovala s Horní Suchou B 2:2.

Petrovice po třinácti odehraných kolech 1. A třídy skupiny B se nachází díky odstoupení Čeladné ze soutěže na poslední 13. pozici se ziskem čtyř bodů a skóre 7:33. Bilance Lokomotivy Petrovice je z třinácti utkání – jedno vítězství, jedna remíza a jedenáct porážek. Nejlepším střelcem Lokomotivy Petrovice je se čtyřmi trefami Michal Sikora.

Vzájemná bilance: na podzim zvítězil zaslouženě Baník

Podzimní duel zvládl lepé Baník, když zvítězil v Petrovicích výsledkem 0:2. Jinak oba týmy naposledy narazily v soutěžním utkání v sezóně 2009/2010 v Krajském přeboru, kdy na podzim se zrodila v Albrechticích remíza 1:1 a v jarní části Petrovice doma zvítězili výsledkem 4:1. Jak dopadne další vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká doma s týmem Petrovic vůbec nic lehkého. Přijďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TS Lokomotiva Petrovice – FK Baník Albrechtice 0:2 (3. kolo I.A třídy sk. B, sobota 20.8.2022)
Branky: 12. Porembski Jan, 44. Chumchal Antonín
TS Lokomotiva Petrovice: Siuda – Kuljovský Jan ml., Zielonka (83. Václavík), Gatnar, Kučera (37. Makula) – Pavlát, Szotkowski (37. Hoffmann), Urban Jakub, Filipek Filip (57. Sikora), Ostáš – Jurčák
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Čermák – Porembski (68. Cyž M.), Klus (68. Šiška), Žyla M. (81. Dorozlo), Vagner, Izaiáš (81. Kociolek Jan) – Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

TS Lokomotiva Petrovice – SK Stonava 0:3 (15. kolo I.A třídy sk. B, 25.3.2023)
Branky: 53. a 85. Folwarczny Michal, 63. Graňák Lukáš
TS Lokomotiva Petrovice: Pacanovský O. – Kučera (79. Pacanovský J.), Gatnar, Sikora, Szotkowski – Volný (79. Paduch), Ostáš, Ferko, Filipek D., Urban Jakub (62. Filipek F.) – Makula (86. Melichárek D.)

1.FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 1:5 (15. kolo I.A třídy sk. B, 25.3.2023)
Branky: 64. Puczok Jakub – 4. Hovůrka Jan, 12. Izaiáš Tomáš, 27. Vagner Lukáš z pok. kopu, 50. Chumchal Antonín, 84. Hruška Daniel
FK Baník Albrechtice: Křístek – Žyla D., Hovůrka, Vagner, Přeček – Kubiena (81. Hruška), Šimák, Žyla M., Cileček (73. Porembski), Izaiáš – Chumchal (59. Kociolek Jakub)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 22/23: LOKOMOTIVA PETROVICE – BANÍK 0:2

Mistrovské utkání 16. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 2. dubna 15:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním jarním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Tomáš Brezovský – Tomáš Herda – Petr Čecháček. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.