Do boje na jaře jde i dorost, čeká ho tým Dětmarovic… Rozhovor s trenérem Martinem Míčkem

O víkendu vstoupí do jarní části sezony i mládež, a to konkrétně dorost Baníku. Hned na úvod odehraje Baník duel na domácí půdě. Dorostenci Baníku totiž v neděli 2. dubna přivítají poslední tým tabulky SK Dětmarovice, ale i když je nedělní soupeř na posledním místě, tak je nebude čekat vůbec nic jednoduchého. Nenechte si ujít tento zajímavý duel a přijďte podpořit naše mladé hráče. Utkání se hraje v neděli 2. dubna od 13.15 hodin. Ještě před začátkem jarní části sezony jsme o krátký rozhovor požádali hlavního trenéra dorostu, kterým je Martin Míček.

Martine, jakým způsobem probíhala zimní příprava dorostu?

Zdravím všechny fanoušky FK Baník Albrechtice, zimní příprava byla tradičně dlouhá, pro kluky náročná, ale podařilo se nám zajistit i soustředění, což po takové dlouhé době bez dorostu v klubu je neskutečný úspěch. Kluci tak měli v tomto neoblíbeném období i obrovské zpestření.

Jak jsi spokojen s přípravnými zápasy?

Přípravné utkání byly zaměřeny víceméně na kondiční přípravě. O výsledky nám vůbec nešlo, zaměřovali jsme se na určité věci, které jsme si říkali a cvičili na tréninku. Že jsme neprohráli je jen taková třešnička na dortu. Ale opravdu výsledky jsme v kabině neřešili.

Udály se v mužstvu nějaké změny?

Jsem rád, že jsem nemusel řešit ani v zimě žádný odchod někoho z kluků v klubu. Jedinou změnou, vlastně výměnou se stalo, že nás opustil Robin Kantor a za něj k nám přišel z Těrlicka Patrik Schneider. Robinovi přejeme ať se mu daří. A Patrik u nás skvěle zapadl a věřím, že bude velikou posilou.

Jak hodnotíš účast hráčů v zimní přípravě vašeho mužstva?

Zimní příprava má vždy své specifikum. Není to zrovna oblíbené období pro kluky, ale zvládli jsme to jako celek skvěle, výsledkem bylo fakt soustředění, které nemělo chybu. Klukům chci za vše tohle poděkovat.

Co bude největší zbraň vašeho týmu na jaře?

Těžko říct co bude naší zbraní. Určitě máme svou kvalitu, teď jen záleží na nás, jak budeme schopni to na hřišti prodat. Někdy s tím máme problémy. Ale co jsem poznal, tak určitě máme jedny z nejrychlejších kluků v soutěži. Tohle, pokud budeme schopni využít, může být naše zbraň na soupeře.

Jaké jsou cíle pro jarní část sezony?

Tak cíle musím říct, že v kabině a ani v klubu žádné nemáme. Každý trenér chce samozřejmě vyhrávat, ale u mě je priorita stabilizovat kádr na další sezóny. Připravit pokud možno co nejvíc kluků pro A tým mužů. A hlavně ať se všem klukům u nás v klubu líbí a fotbal bude u nich ne nuceným kroužkem, ale zábavou.

S čím půjdete do prvního utkání doma s týmem Dětmarovic?

Tak první utkání je vždy důležité. Vstup do sezóny je odraz k dalším utkáním. Ale hlavně chceme jít do prvního utkání se všemi zdravými hráči, to je podstatné. Těšíme se po té dlouhé zimě všichni už moc a doufám, že na hřišti necháme úplně vše, co jsme v zimě nabrali.

Na co bys u dorosteneckého týmů pozval diváky?

Jak jsem ještě v klubu hrával, tak jsem byl vždy rád, když přišlo dost lidí se na nás kouknout. Každému se hraje určitě lépe. Budu rád, když si lidé z obce najdou cestu nejen na muže, ale také občas povzbudit i kluky z dorostu. Snad se všem odměníme kvalitní hrou a věřím, že nás lidé povzbudí a podpoří i v době, kdy se nám třeba nebude až tak dařit. Za mě budu rád za každého jedince, který přijde kluky a doufám i budoucí fotbalisty A týmu podpořit.

Děkuji za rozhovor.

Také děkuji.