Jednání osmi středoevropských fotbalových asociací

Předseda FAČR Petr Fousek a generální sekretář Michal Valtr se 7. – 8. února v Budapešti zúčastnili dvoudenního jednání osmi středoevropských fotbalových asociací (tzv. „M8“), které hostil Maďarský fotbalový svaz.

Setkání navazovalo na loňské jednání v Praze, které hostila FAČR. Každoroční schůzka zástupců svazů Česka, Lichtenštejnska, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska a Švýcarska za účasti UEFA byla věnována zejména koordinaci společného postupu a prosazování středoevropských zájmů před blížícími se volebními kongresy FIFA a UEFA v březnu a dubnu.

„Kromě přípravy na oba kongresy jsme se věnovali vztahům mezi FIFA a UEFA i ostatními konfederacemi, mezinárodnímu kalendáři a soutěžím i spolupráci v jednotlivých oblastech, zejména utkání reprezentací všech kategorií, sportovního rozvoje, rozhodcovství, VAR i předpisů,“ vysvětlil Fousek.

„Na půdorys setkání předsedů postupně naváží pracovní setkání na úrovních generálních sekretářů, technických ředitelů, předsedů komisí rozhodčích a dalších expertů v následujících měsících,“ ocenil setkání Valtr.

Stejně jako vedení FAČR, i zastoupení ostatních svazů bylo vzhledem k důležitosti na nejvyšší možné úrovni: za Lichtenštejnsko předseda Hugo Quaderer a místopředseda Thomas Risch, za Maďarsko předseda Sándor Csányi, místopředseda Sándor Berzi a generální sekretář Márton Vági, za Německo předseda Bernd Neuendorf, místopředseda Hans-Joachim Watzke, generální sekretářka Heike Ullrich a mezinárodní sekretář Patrick Wolf, za Polsko předseda Cezary Kulesza a generální sekretář Lukasz Wachowski, za Rakousko místopředseda Johann Gartner a generální sekretář Thomas Hollerer, za Slovensko místopředseda Karol Belaník a generální sekretář Peter Palenčík, Švýcarsko reprezentoval předseda Dominique Blanc.

UEFA zastupoval ředitel národních asociací Zoran Lakovič. Příští jednání středoevropských asociací se uskuteční ve Švýcarsku.

Celý článek ZDE

Zdroj: fotbal.cz