Dohrávka je tady! Baníkovci přivítají Lučinu

Dokáže Baník potvrdit tři body z minulého utkání, anebo zvítězí hostující mužstvo? Další těžký zápas, v dosavadním průběhu soutěže, čeká na tým trenéra Dušana Kohúta, kdy Baník se představí v dohrávce sedmého kola s mužstvem – Finstal Lučina. Oba soupeři se měli potkat 18. září, ale náš tým požádal o přeložení, Lučina souhlasila s přeložením a oba týmy se následně domluvily na poslední zářijovou středu. Velmi zajímavý a zřejmě těžký duel se hraje ve statní svátek ve středu 28. září od 16 hodin.

Baník: důležité vítězství a tři body ze Starého Města

Náš tým po svých šesti odehraných utkáních v nové sezóně má na kontě deset bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché, výsledkem 5:2, porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0 a v dalším derby další porážka, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché, výsledkem 2:0. V posledním dosavadním odehraném utkání si však Baník spravil chuť a přivezl velmi důležité tři body ze Starého Města u Frýdku – Místku za vítězství výsledkem 2:4.

Baník tak po svých šesti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem deseti bodů a skóre 12:8. Bilance Baníkovců je z šesti utkání – tři výhry, jedna remíza a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se šesti góly.

Lučina: remíza v Horní Suché za výsledek 1:1

Středeční soupeř z Lučiny šel do nové sezóny s novým trenérem Pavlem Fukalou. Do nové sezóny vstoupila Lučina přestřelkou 4:7 doma s týmem z Libhoště a první porážkou. V dalších dvou utkáních tým Lučiny dokázal zvítězit, a to na hřišti Jablunkova (0:1) a doma s Lokomotivou Petrovice výsledkem 3:2. Poté však přišli dvě porážky, a to nejdříve na hřišti nováčka z Tiché, výsledkem 3:1 a doma se Stonavou výsledkem 1:2. V posledním dosavadním odehraném utkání Lučina remizovala na hřišti dalšího nováčka, a to v Horní Suché, výsledkem 1:1.

Lučina tak po svých šesti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 11. pozici se ziskem sedmi bodů a skóre 11:15. Bilance Lučiny je z šesti utkání – dvě vítězství, jedna remíza a tři porážky. Nejlepším střelcem Lučiny je se třemi trefami Erik Smítal.

Vzájemná bilance: půjde o šesté vzájemné mistrovské utkání

Oba týmy se utkaly vůbec poprvé v sezóně 2018/2019 v soutěžních utkáních. A v té sezoně se v podzimní části jednal vůbec o první duel mezi oběma týmy. A v Albrechticích se zrodilo těsně vítězství Baníku 1:0 díky brance z 35. minuty Rostislava Hogha. V jarní části v Lučině skončil vzájemný duel nerozhodně 1:1. Třetí vzájemný souboj obou mužstev se zapsal v sezóně 2019/2020, kdy se před obrazovkami ČT oba soupeři utkali v rámci projektu Můj fotbal. Toto utkání vyhrál tým Lučiny výsledkem 4:2. Poslední vzájemné utkání se odehrálo na konci minulé sezóny, kdy doma Lučina vyhrála vysoko 7:1. V neděli tak půjde o šestý vzájemný duel o mistrovské body obou mužstev. Věříme, že náš Baník bude úspěšný a zvítězí v tomto šestém vzájemném utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

Finstal Lučina – FK Baník Albrechtice 7:1 (14. kolo I.A třídy sk. B, sobota 18.6.2022)
Branky: 3., 12., 23. a 39. Smítal Erik, 6. Tomíček Kamil, 35. Chlebek Michal z pok. kopu, 82. Myšinský Lukáš – 32. Chumchal Antonín z pok. kopu
Finstal Lučina: Filipec – Tomíček R., Kohut M. (46. García), Myšinský J., Zima (22. Majer) – Křenek (46. Karkoška), Blahut, Chlebek, Kohut L. (56. Myšinský L.) – Tomíček K., Smítal (46. Kalmus)
FK Baník Albrechtice: Gradek – Konczyna, Čermák, Kociolek Jakub, Vagner – Grabowski, Michejda, Dorozlo, Chmiel – Chumchal, Křístek (71. Smiga)

Poslední zápasy obou soupeřů:

Prvmí SC Staré Město – FK Baník Albrechtice 2:4 (8. kolo I.A třídy sk. B, 24.9.2022)
Branky: 40. a 90. Baran Tomáš – 9., 14. a 23. Chumchal Antonín, 74. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák – Kubiena, Žyla M., Wojtyna (76. Kociolek Jan), Vagner (80. Křístek), Izaiáš (82. Smiga) – Chumchal.

SK Horní Suchá – Finstal Lučina 1:1 (8. kolo I.A třídy sk. B, 24.9.2022)
Branky: 42. Štromp Peter – 39. Fukala Adam
Finstal Lučina: Filipec – Majer (89. Geleta), Bláha (29. Kalmus), Goroš, Zima – Krčmárik, Chlebek, Blahut, Bubík (68. Tomíček K.) – Mokryš, Fukala

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 18/19: BANÍK – LUČINA 1:0, LUČINA – BANÍK 1:1
Sezona 19/20: LUČINA – BANÍK 4:2
Sezona 21/22: BANÍK – LUČINA 2:0, LUČINA – BANÍK 7:1

Mistrovské utkání 7. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu ve středu 28. září 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jan Beran – Jiří Hošek – Lukáš Písečný. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.