Po týdnu opět venku, Baník jede k nováčkovi do Horní Suché

Po výsledkově nevydařeném utkání ve velkém derby ve Stonavě se svěřenci trenéra Dušana Kohúta opět představí na půdě soupeře. Tentokrát náš tým zavítá k nováčkovi do Horní Suché, kde se utká s tamním týmem. Horní Suchá za sebou dvakrát prohrála a nachází se aktuálně na 12. místě. Baník je na tom o pár příček lépe a nachází se na páté příčce aktuální tabulky. Baník však čeká velmi silný a běhavý soupeř. Další mistrovské utkání výkop v sobotu 10. září od 16:00 hodin.

Baník: porážka v derby ve Stonavě

Baník po čtyřech odehraných utkáních v nové sezóně má na kontě sedm bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tichě výsledkem 5:2. V posledním dosavadním odehraném utkání Baník prohrál ve velkém derby ve Stonavě výsledkem 1:0.

Baník tak po čtyřech odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem sedmi bodů a skóre 8:4. Bilance Baníkovců je ze čtyř utkání – dvě výhry, jedna remíza a jedna porážka. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se třemi góly.

Horní Suchá: porážka v souboji nováčků v Raškovicích

Nováček z Horní Suché, který se vrátil do 1.A třídy po deseti letech vstoupil pod vedením trenérského dua Jaromíra Bebenka a Zdeňka Menouška do nové sezóny vítězstvím v souboji nováčků na domácí půdě proti Tiché výsledkem 3:0. Následovala remíza v Bystřici výsledkem 0:0. Poté Horní Suchá doma prohrála v derby se Stonavou výsledkem 0:4 a v posledním dosavadním odehraném utkání prohrála Horní Suchá v druhém souboji nováčků v Raškovicích výsledkem 4:2.

Nováček z Horní Suché je tak po svých čtyřech odehraných utkáních se nachází v soutěžní tabulce na 12. místě s celkovým skóre 5:8  a celkovým počtem čtyř bodů. Bilance týmů Horní Suché je ze čtyř odehraných utkání – jedno vítězství, jedna remíza a dvě porážky. Nejlepším střelcem Horní Suché je se dvěma trefami nová posila Jan Kovács.

Vzájemná bilance: po dlouhé době půjde ve vzájemném utkání o body

Oba týmy naposledy narazily v soutěžním utkání v sezóně 2009/2010 v 1.A třídě skupiny B, kdy na podzim se zrodilo v Horní Suché vítězství našeho mužstva výsledkem 0:2 a v jarní části v Albrechticích skončilo utkání nerozhodně 3:3. Poslední vzájemný duel obou týmů se konal 19. února 2022, kdy v zimní přípravě zvítězil na umělé trávě v Horní Suché náš tým výsledkem 5:1.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SK Horní Suchá – FK Baník Albrechtice 1:5 (zimní příprava 2020, sobota 19.2.2022)
Branky Baníku: Golasowski Lukáš 2, Vagner Lukáš, Hovůrka Jan, Chumchal Antonín

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Lokomotiva Louky – FK Baník Albrechtice 1:3 (2. kolo Pohár OFS Karviná, 7.9.2022)
Branky: 56. Bélai Kristofer – 12. Čermák Petr, 70. Žyla Marcin, 90. Kociolek Jakub
FK Baník Albrechtice: Křístek – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Čermák – Porembski, Klus, Žyla M., Dorozlo, Izaiáš – Kociolek Jan

FK Gascontrol Havířov – SK Horní Suchá 0:2 ((2. kolo Pohár OFS Karviná, 7.9.2022)
Branky: 88. Operchalski Marcel, 90. Kovács Jan
SK Horní Suchá: Herdzina – Lukáš, Urbaník, Janovský (c), Štromp – Pastušek (63. Miškovič), Ševčík (72. Rohel), Stuchlík, Kux (76. Operchalski) – Kovács, Kulich (63. Sobek)

Mistrovské utkání 6. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Horní Suché v sobotu 10. září 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším venkovním a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vojtěch Banot – Pavol Jantoš – Gustav Dytko. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.