Karvinský deník: Divočina v Albrechticích. Oslabený Baník přehrál nováčka a stále shání posily

Fotbalisté albrechtického Baníku jsou na svém hřišti silní. V úvodním zápase sezony na něm remizovali s Jablunkovem (1:1), pak vyhráli v Petrovicích nad Lokomotivou (2:0) a ve 4. kole I.A třídy, skupiny B, doma porazili nováčka z Tiché 5:2.

„Bylo to takové trošku divočejší, i výsledek 5:2 znamená, že to bylo z jedné na druhou stranu, ale pro pro diváky asi atraktivnější,“ vrátil se k průběhu nedělního duelu Gustav Guňka, sekretář FK Baník Albrechtice.

Jeho začátek byl vyrovnaný. První šťastná trefa patřila hostům, o tři minuty později jejich náskok smazal Tomáš Izaiáš, další góly Baníku vzápětí přidali Antonín Chumchal a Jan Kociolek. Tichá ještě do přestávky dokázala snížit na 2:3, druhý poločas už byl v režii Albrechtic.

„Soupeři jsme odskočili o další dvě branky a pak už jsme utkání kontrolovali. I když projev nováčka byl sympatický, v poli se snažili a byli běhaví, myslím, že v zakončování rozhodla naše větší zkušenost z I.A třídy. Máme štěstí, že jsme s nimi hráli na začátku, než se trochu ostřílejí,“ ocenil zisk tří bodů Gustav Guňka.

I proto, že třetí tým uplynulého ročníku soutěže a vítěz okresního poháru v létě oslabily odchody dvou opor. „Na lavičce jsme měli na střídání naše dorostence. Bohužel žádná posila se zatím nerýsuje. Doufáme, že to bude lepší až se zotaví dva hráči po zranění a pokusíme se ještě někoho sehnat, ale je to těžké,“ přiznal sekretář klubu obavu z příliš úzkého kádru.

I.A třída, skupina B – 4. kolo:

Baník Albrechtice – Tichá 5:2 (3:2)

Branky: 27. a 58. Jan Kociolek, 9. Izaiáš, 20. Chumchal, 51. Hovůrka – 6. Kunčík, 41. Janáč. Rozhodčí: Hrňa – Kyselý, Jonszta. ŽK: Izaiáš, Chumchal – Pikulík, D. Kocián. Diváci: 120.

Baník Albrechtice: Gradek – Šiška (63. Porembski), Hovůrka, Jakub Kociolek, Čermák – D. Žyla, Dorozlo (83. Křístek), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Jan Kociolek (78. M. Cyž). Trenér: Dušan Kohút.

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz