Dorostence Baníku čeká úvodní utkání, přijede Lokomotiva Petrovice

Už žádné zkoušení, nýbrž pěkně zostra do boje! Dorostence Baníku čeká už v neděli první mistrovský zápas. Co říká před začátkem sezóny nově vytvořeného týmů dorostenců hlavní trenér Martin Míček?

Trenéři Martin Míček a Marek Chmiel dávali během čtyř týdnů dohromady úplně nový kádr dorostenců. Příprava na sezónu pro nás začala 1. srpna, kádr se pomalu scházel, až nás je nyní cca 23 hráčů. Jelikož je to nově vytvořený tým, zaměřili jsme se hlavně na fyzickou kondici. Kluci to i přes vysoké teploty venku odmakali, což se nám projevilo i v přátelských utkáních. Ještě jsem musel řešit svého asistenta, kterým se stal Marek Chmiel, za což jsem strašně rád a doufám, že nám to bude s klukama klapat,“ uvedl kouč Martin Míček. 

Během letní přípravy sehrál nově vytvořený tým dorostenců tři utkání. Přípravu jsme směřovali k třem přátelským utkáním. Kádr máme široký, takže jsme protočili všechny hráče. Po první porážce s Petřvaldem se nám podařilo zdolat divizní dorost MFK Havířov a poté i suverénně Stonavu. Nicméně výsledky neřešíme, jen jsme chtěli vidět kluky v zápasech. Šanci dostali všichni a každý se s tím nějak popral,“ podotkl trenér Martin Míček.

Hlavní kouč je za nově vytvořený tým rád, že konečně bude i spojka mezi A týmem a dorostem. Nově vytvořený tým mě strašně těší, po dlouhých letech v klubu bez dorostu. Vše směřujeme k tomu, aby se některým klukům podařilo se dostat do „A“ týmu. To se už dvěma povedlo. Je to pro nás nová sezóna, takže neznámé kvalitu soupeřů. Tudíž nelze si jednoduše dávat nějaké cíle. Chceme pracovat pořád naplno a výsledky se snad dostaví. Ale určitě nebudeme chtít hrát v okresním přeboru druhé housle, víme, jaké kluky tady máme a potřebujeme z nich dostat maximum. Budu rád, když naše hra bude bavit diváky a oni se rádi budou chodit na nás dívat,“ zakončil Martin Míček.