Baník přivítá nováčka, v neděli přijede Tichá

Další těžký zápas čeká v neděli odpoledne Albrechtické fotbalisty. Po úvodním domácím utkání a po utkání na hřišti Lokomotivy Petrovice se albrechtický Baník opět představí na domácí půdě. V rámci 4. kola 1.A třídy skupiny B dorazí do Albrechtic nováček soutěže – SK Tichá. Baníkovci jsou po dvou utkáních na druhém místě tabulky. Nováček z Tiché po dvou utkáních okupuje desátou příčku. Baníkovce určitě nečeká proti nováčkovi soutěže lehký zápas. Utkání čtvrtého kola se odehraje v Albrechticích v neděli 28. srpna od 16:30 hodin.

Baník: důležité tři body z Petrovic

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník v tomto střetnutí remizoval nerozhodně výsledkem 1:1, když nejdříve šli do vedení hosté v 11. minutě, ale Baníkovci ihned za dvě minuty díky přesně trefě Antonína Chumchala srovnal na konečných 1:1. Druhé utkání v sezóně a poslední dosavadní utkání odehrál Baník na hřišti soupeře, a to na hřišti mužstva TS Lokomotiva Petrovice, které sestoupilo z Krajského přeboru. Baník toto utkání zvládl a zaslouženě zvítězil výsledkem 0:2, díky prémiové trefě dorostence Jana Porembského z 12. minuty a Antonína Chumchala ze 44. minuty. Baník si tak zaslouženě zvítězil a připsal si první tři body.

Baník tak po svých dvou odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 2. pozici se ziskem čtyř bodů a skóre 3:1. Bilance Baníku je ze dvou utkání – jedno vítězství a jedna remíza. Nejlepším střelcem Baníku je s dvěma trefami Antonín Chumchal.

Tichá: domácí premiéra vítězná proti Stonavě

Nováček soutěže SK Tichá postoupila z 1.B třídy skupiny D a cíl pro tým bude určitě udržet soutěž. Do nové sezóny vstoupila Tichá pod vedením trenéra Daniela Kuly venkovním utkání soubojem nováčku na hřišti Horní Suché, kde Tichá prohrál výsledkem 3:0, i když výsledek neodpovídá dění na hřišti. V domácí premiéře čekal tým Tiché souboj se silnou Stonavou. A domácí premiéra se nováčkovi povedla, když tým Stonavy porazil výsledkem 2:1, když konečný výsledek se zrodil již v prvním poločase. Nejdříve se dostala do vedení v sedmé minutě Stonava. Domácí poté srovnali ve 21. minutě vlastním gólem Ruisla a poté ve 24. minutě Tomáš Janáč se dostali do vedení, které již udrželi. Nováček z Tiché si tedy připsal prvním tři body a velmi cenné a důležité.

Co se týče bilance, tak nováček z Tiché je tak po svých dvou odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B na 10. pozici se ziskem tři bodů a skóre 2:4. Bilance Tiché je ze dvou utkání – jedno vítězství a jedna porážka. Nejlepším střelcem je s jednou trefou Tomáš Janáč.

Vzájemná bilance: půjde o první vzájemné střetnutí

Oba týmy na sebe zatím ještě ani jednou v soutěžním, ani přátelském zápase nenarazili. V neděli tedy půjde o první vzájemné střetnutí.

Předzápasové statistiky:

Poslední zápasy obou soupeřů:

TS Lokomotiva Petrovice – FK Baník Albrechtice 0:2 (4. kolo I.A třídy sk. B, 20.8.2022)
Branky: 12. Porembski Jan, 44. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Čermák – Porembski (68. Cyž M.), Klus (68. Šiška), Žyla M. (81. Dorozlo), Vagner, Izaiáš (81. Kociolek Jan) – Chumchal.

SK Tichá – SK Stonava 2:1 (4. kolo I.A třídy sk. B, 20.8.2022)
Branky: 21. Ruisl Michal (vl.), 24. Janáč Tomáš – 7. Koďousek Miroslav
SK Tichá: Pikulík – Balcárek, Sládeček (34. Švrček R.), Kudýn, Kocián T. – Fajčák, Kocián D., Svoboda (82. Kunčík) – Švrček O., Janáč (82. Kocián R.), Tománek (59. Bajer)

Bez vzájemných zápasů

Mistrovské utkání 4. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 28. srpna 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v druhém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání proti nováčkovi vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Petr Hrňa – Jiří Kyselý – David Jonszta. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.