V sobotu na hřiště Lokomotivy Petrovice

Po úvodní domácí remíze s Jablunkovem čeká svěřence Dušana Kohúta první venkovní utkání v nové sezóně a půjde o těžké utkání. V rámci 3. kola 1. A třídy skupiny B totiž Baníkovci budou vážit cestu na půdu týmů, který ještě loni hrál Krajská přebor – TS Lokomotiva Petrovice. První venkovní utkání v nové sezóně má výkop v sobotu 20. srpna od 16:30 hodin.

Baník: na úvod remíza s Jablunkovem

Do nové sezóny vstoupil Baník domácím utkáním proti Jablunkovu. Šlo o velmi těžké utkání, což se potvrdilo. Baník v úvodním utkání uhrál remízu výsledkem 1:1. Úvodní branku utkání vstřelil hostující David Martynek v 11. minutě, na kterou zareagoval vyrovnávací trefou ve 13. minutě Antonín Chumchal. Další branka v úvodním utkání nepadla a Baník si tak na úvod připsal remízu výsledkem 1:1.

Baník tak po jednom odehraném utkání 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem jednoho bodů a skóre 1:1. Bilance Baníkovců je tedy z úvodního utkání – jedna remíza. Jedinou branku Baníku vstřelil Antonín Chumchal.

Lokomotiva Petrovice: „nováček“ na úvod porážka ve Stonavě

Sobotní soupeř, který vyměnil trenéra a skoro celý tým vstoupil pod vedením nového trenéra Jana Kuljovského staršího utkáním ve Stonavě, odkud jsi Lokomotiva Petrovice odvezla zaslouženou porážku výsledkem 0:3. Domácí tým vůbec nic svému soupeři nedovolil a na úvod Lokomotivu zaslouženě porazil.

Tým Lokomotivy Petrovice se nachází v soutěžní tabulce po prvním kole na 14. místě s celkovým skóre 0:3 a celkovým počtem nula bodů. Bilance je jedna porážka.

 Vzájemná bilance: po dlouhé době půjde ve vzájemném utkání o body

Oba týmy naposledy narazily v soutěžním utkání v sezóně 2009/2010 v Krajském přeboru, kdy na podzim se zrodila v Albrechticích remíza 1:1 a v jarní části Petrovice doma zvítězili výsledkem 4:1. Poslední vzájemný duel obou týmů se konal 1. února 2020, kdy v zimní přípravě zvítězil na umělé trávě v Horní Suché tým Lokomotivy Petrovice výsledkem 4:2.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TS Lokomotiva Petrovice 2:4 (zimní příprava 2020, sobota 1.2.2020)
Branky Baníku: Szmek Erik, Chumchal Antonín

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – 1.FK Spartak Jablunkov 1:1 (2. kolo I.A třídy sk. B, 14.8.2022)
Branky: 13. Chumchal Antonín – 11. Martynek David
FK Baník Albrechtice: Gradek – Šiška (46. Cieslawski), Kociolek Jakub, Vagner, Čermák (63. Cyž M.) – Žyla D., Žyla M., Klus (46. Porembski), Izaiáš – Hovůrka (72. Dorozlo), Chumchal

SK Stonava – TS Lokomotiva Petrovice 3:0 (2. kolo I.A třídy sk. B, 13.8.2022)
Branky: 55. a 77. Graňák Lukáš, 31. Uher Jan
TS Lokomotiva Petrovice: Siuda – Kuljovský (68. Szotkowski), Hujo (77. Sikora), Zielonka, Gatnar, Jurčák, Pavlát (77. Václavík), Urban Jakub, Filipek Filip, Ostáš, Kučera (66. Makula).

Mistrovské utkání 3. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Petrovicích u Karviné v sobotu 20. srpna 16:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jan Godfryd – Martin Tomai – Lumír Ivanský. Delegátem FAČR na toto utkání je Dušan Přeček. Jak toto první venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.