Na úvod domácí souboj s Jablunkovem

Již o tomto víkendu začne Baníkovcům jejich další sezóna v 1. A třídě skupiny B! Albrechtičtí fotbalisté odehrají první své mistrovské utkání na domácí půdě. Na úvod zavítá na hřiště do Albrechtic mužstvo – 1. FK Spartak Jablunkov. Poslední vzájemný duel, který se odehrál v jarní části minulé sezóny skončil v Jablunkově bezbrankovou remízou. Úvodní mistrovské utkání Baníku má výkop v neděli 14. srpna v 17 hodin.

Baník: v generálce porážka s týmem Věřňovic

Letní příprava je minulostí a Baník již o víkendu vstoupí do nové sezóny a hned na úvod ho čeká velmi těžké utkání, a to doma proti Jablunkovu. Na nadcházející ročník zahájili přípravu albrechtičtí hráči v úterý 12. července a zakončili ji zápasem proti Věřňovicím (2:5). Během letní přípravy odehráli Baníkovci následující zápasy: Dolní Datyně (0:2), MFK Karviná U18 (2:2), Horní Žukov (9:2) a Věřňovice (2:5).

Co se týče soupisky Baníku. Tak nikdo kromě čtveřice mladíků Vojtěch Michejda, Lukáš Golasowski, David Grabowski a David Kończyna, která zamířila do týmů FK Těrlicko 2022 neodešel. Navrátilcem na soupisku po dlouhé pauze vynuceném zraněním je velká opora Jindřich Klus a z nově vytvořeného dorosteneckého mužstva budou k dispozici mimo svůj zápas dorostenců mladíci Jan Porembski a Matěj Cyž.

Jablunkov: těžký soupeř na začátek

Tým Jablunkova vstoupí do nové sezóny opět pod vedením trenéra Radka Fazekaše. Výsledky v letní přípravě Jablunkova nebyli nikde k nahlédnutí. Tým Jablunkova bude určitě spoléhat mezi třemi tyčemi na Rostislava Galusika. V poli poté na zkušeného Tomáše Nieslaníka, kapitána Radima Szotkowského a střelce Davida Martynka. Je tedy nutno říci, že Baníkovce nečeká na úvod nové sezóny vůbec jednoduchý soupeř. Jablunkov je velmi silné mužstvo.

Vzájemná bilance: půjde o osmý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v historii vzájemných utkání celkem sedmkrát. Třikrát zvítězil tým Jablunkova, dvakrát se zrodila remíza a dvakrát zvítězil Baník. Poslední vzájemný duel, který se odehrál naposledy 28. září 2019 skončil lépe pro Jablunkov, který doma zvítězil 3:2. Jak dopadne šestý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká doma s Jablunkovem vůbec nic lehkého. Přijďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1.FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 0:0 (17. kolo I.A třídy sk. B, čtvrtek 14.4.2022)
1.FK Spartak Jablunkov: Galusik R. – Sikora, Hupka, Hudzieczek M., Świerczek (75. Borski) – Petružálek (75. Skupien), Nieslaník T., Szotkowski R., Michálek L. (63. Puczok) – Martynek (88. Nieslanik A.), Raszka
FK Baník Albrechtice: Gradek – Přeček (46. Cieslawski), Kociolek Jakub, Hovůrka, Vagner – Kubiena, Golasowski, Žyla M., Žyla D. – Chumchal (80. Grabowski), Izaiáš (75. Michejda)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Věřňovice 2:5 (letní příprava, 6.8.2022)
Branky: Kociolek Jan, Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Gradek – Wróbel, Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák – Cyž M., Žyla M., Klus, Žyla D. – Chumchal, Kociolek Jan

1.FK Spartak Jablunkov – nebylo zjištěno

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: JABLUNKOV – BANÍK 2:0, BANÍK – JABLUNKOV 1:1
Sezona 19/20: JABLUNKOV – BANÍK 3:2
Sezona 21/22: BANÍK – JABLUNKOV 1:0, JABLUNKOV – BANÍK 0:0

Mistrovské utkání 2. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 14. srpna v 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém úvodním utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Tomáš Klimek – Jakub Revaj – Pavol Jantoš. Jak toto úvodní mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.