V posledním domácím zápase sezóny hostíme Smilovice

Poslední domácí zápas Baníku v této sezóně připadá na 12. června. V neděli se v Albrechticích představí tým – SC Smilovice. Albrechtičtí fotbalisté jsou dvě kola před koncem soutěže čtvrtí, zatímco jejich soupeř nasbíral o čtrnáct bodů méně a zaujímá desátou pozici. Baníkovci pomýšlejí pouze na vítězství, s domácími příznivci se chtějí loučit vítězně! Toto poslední mistrovské utkání sezóny má výkop v neděli 12. června od 17:00 hodin.

Baník: zbytečná domácí ztráta s posledním týmem tabulky

Do jara vstoupil Baník vítězstvím s týmem Dobratic výsledkem 1:0, doma se Stonavou (3:0), v Bystřicí (1:5) a se Starým Městem (9:0). Získal tři remízy v Jablunkově (0:0), v Jistebníku (1:1) a v Libhošti (1:1). Poté však ve dvou kolech přišly dvě porážky, nejdříve doma s béčkem Vratimova výsledkem 1:3 na hřišti lídra tabulky z Řepiště výsledkem 2:4. V posledním dosavadním odehraném utkání Baník doma remizoval s posledním týmem tabulky z Dobré bezbrankovým výsledkem.

Baník tak po svých dvaadvaceti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem čtyřiceti body a skóre 53:27. Bilance Baníkovců je z dvaadvaceti utkání – jedenáct výher, sedm remíz a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se sedmnácti góly.

Smilovice: na jaře vítězství s lídrem tabulky

Smilovice vstoupily do jarní části domácí výhrou nad Starým Městem (1:0). Ve druhém jarním utkání přišla porážka ve Stonavě výsledkem 4:0. Následovala tři utkání, která skončila stejným výsledkem 2:1 (výhra s Bystřicí a dvě porážky, a to v Jistebníku a doma s Jablunkovem).  V dalším kole přišlo vítězství 1:0 doma s týmem Libhoště. Ve jednadvacátém kole přišla největší porážka, a to výsledkem 7:0 na hřišti béčka Vratimova. Smilovice si však spravily chuť v dalším kole, když doma porazily lídra z Řepiště výsledkem 4:3. Toto vítězství Smilovice potvrdily na hřišti poslední Dobré výsledkem 0:1 a v posledním dosavadním odehraném utkání přišla opět porážka, a to doma s týmem Lučiny výsledkem 1:2.

Tým ze Smilovic po svých dvaadvaceti odehraných utkáních se nachází v soutěžní tabulce na 10. místě s celkovým skóre 38:56 a celkovým počtem šestadvaceti bodů. Bilance týmů Smilovic je z dvaadvaceti odehraných utkání – osm vítězství, dvě remízy a dvanáct porážek. Nejlepším střelcem Smilovic je s patnácti trefami Martin Vlachovič.

Vzájemná bilance: velmi vyrovnaná

Oba týmy se doposud utkaly v mistrovských utkáních celkem jedenáctkrát a bilance je velmi vyrovnaná, čtyřikrát vyhrály oba týmy a třikrát se zrodila remíza. Oba týmy se naposledy potkaly v podzimní části, kdy se ve Smilovicích zrodil výsledek 2:3 ve prospěch Baníku. Věříme, že v nedělním utkání Baník naváže na poslední vzájemná střetnutí a ve vzájemných střetnutích si připíše páté vítězství a vylepší svoji bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SC Smilovice – FK Baník Albrechtice 2:3 (13. kolo I.A třídy sk. B, neděle 24.10.2021)
Branky: 43. Michalek Adam, 66. Przyczko Filip – 50. Izaiáš Tomáš, 57. Golasowski Lukáš, 87. Kubiena Petr
SC Smilovice: Gaszczyk – Kisza, Kohut, Kocur, Cienciala – Michalek (88. Hrbáček), Dytko (88. Štvrtňa), Borgosz, Klimas (24. Míra) – Przyczko, Vlachovič
FK Baník Albrechtice: Gradek – Kończyna (53. Přeček), Hovůrka, Kociolek Jakub, Žyla D. (82. Vagner) – Cieslawski – Kubiena, Golasowski, Žyla M., Izaiáš – Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 0:0 (24. kolo I.A třídy sk. B, 29.5.2022)
FK Baník Albrechtice: Gradek – Konczyna, Hovůrka, Přeček, Vagner – Žyla D., Kociolek Jakub, Cieslawski, Izaiáš – Grabowski (65. Čermák), Chumchal

SC Smilovice – Finstal Lučina 1:2 (25. kolo I.A třídy sk. B, 5.6.2022)
Branky: 15. Vlachovič Martin – 20. García Michal, 62. Blahut Jan z pok. kopu
SC Smilovice: Gaszczyk – Kisza (80. Porcházka), Kocur (80. Walach), Dytko, Kohut P. – Bujok (46. Cienciala), Borgosz, Opluštil, Žebrok – Przyczko, Vlachovič

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2
Sezona 12/13:BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: SMILOVICE – BANÍK 5:0, BANÍK – SMILOVICE 4:0
Sezona 19/20: BANÍK – SMILOVICE 4:2
Sezona 20/21: SMILOVICE – BANÍK 0:6
Sezona 21/22: SMILOVICE – BANÍK 2:3

Mistrovské utkání 26. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích v neděli 12. června v 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším těžkém a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto posledním utkání sezóny vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Sebastián Matula – Pavel Podracký – Vít Závodný. Jak toto poslední mistrovské utkání sezóny dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.