V sobotu na hřiště lídra tabulky do Řepiště

Po domácí porážce s béčkem Vratimova čeká svěřence Dušana Kohuta jeden z nejtěžších utkání sezóny. V rámci 23. kola 1. A třídy skupiny B totiž Baníkovci budou vážit cestu na půdu jasného lídra tabulky – TJ Řepiště. Mistrovské utkání na půdě lídra soutěžní tabulky má výkop v sobotu 21. května od 16:30 hodin.

Baník: série bez prohry skončila prohrou s béčkem Vratimova

Do jara vstoupil Baník vítězstvím s týmem Dobratic výsledkem 1:0, doma se Stonavou (3:0), v Bystřicí (1:5) a se Starým Městem (9:0). Získal tři remízy v Jablunkově (0:0), v Jistebníku (1:1) a v Libhošti (1:1). V posledním dosavadním odehraném utkání Baník prohrál po třinácti zápasech bez porážky doma s béčkem Vratimova posilněný o hráče třetiligového áčka výsledkem 1:3.

Baník tak po svých dvaceti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem devětatřiceti body a skóre 51:23. Bilance Baníkovců je z dvaceti utkání – jedenáct výher, šest remíz a tři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se sedmnácti góly.

Řepiště: jasný lídr míří za postupem, ale v minulém kole poprvé prohrál

Sobotní soupeř a jasný lídr tabulky míří za postupem, což potvrzoval již v podzimní části a potvrzuje to i v jarní části, kdy na úvod jara zvítězil v Bystřici výsledkem 1:3. A poté následovaly další výhry, a to doma s Jistebníkem (2:0), v Libhošťi (1:2), doma s béčkem Vratimova (4:1), doma s Lučinou (2:1), v Dobré (1:3). A v posledním dosavadním odehraném utkání Řepiště poprvé prohrálo, a to na ve Smilovicích výsledkem 4:3.

Lídr tabulky z Řepiště tak po svých devatenácti odehraných utkáních se nachází v soutěžní tabulce na 1. místě s celkovým skóre 64:22 a celkovým počtem osmačtyřiceti body. Bilance týmů Řepiště je z devatenácti odehraných utkání – patnáct vítězství, tři remízy a jedna porážka. Nejlepším střelcem Řepiště je s devatenácti trefami Radim Jurča.

 Vzájemná bilance: půjde o druhé vzájemné střetnutí

Oba týmy na sebe zatím v soutěžním utkání narazily jen jednou, a to v podzimní části, kdy se v Albrechticích zrodila remíza výsledkem 2:2. V sobotu tedy půjde o druhé vzájemné střetnutí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Řepiště 2:2 (10. kolo I.A třídy sk. B, neděle 3.10.2021)
Branky: 24. Cieslawski Martin, 78. Hovůrka Jan – 20. Bielik Michal, 67. Jurča Radim
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Konczyna (75. Dorozlo), Kociolek Jakub, Přeček – Cieslawski (72. Pešek) – Kubiena, Golasowski, Žyla M. (75. Hovůrka) – Chumchal
TJ Řepiště: Daněk – Večeřa, Cigánek, Kožušník, Krpec (46. Zaremba) – Skřehot (46. Stanovský), Ceplák, Bielik (58. Madecki), Jurča – Tchuř, Kyselý

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – FC Vratimov „B“ 1:3 (22. kolo I.A třídy sk. B, 15.5.2022)
Branky: 33. Chumchal Antonín – 2. Teplý Jakub, 41. Chlopek Patrik, 88. Wojatschke Vojtěch
FK Baník Albrechtice: Gradek – Přeček, Kociolek Jakub, Hovůrka, Vagner (56. Michejda) – Žyla D., Golasowski, Žyla M., Cieslawski (82. Grabowski), Izaiáš – Chumchal

SC Smilovice – TJ Řepiště 4:3 (22. kolo I.A třídy sk. B, 15.5.2022)
Branky: 3. a 29. Vlachovič Martin, 33. Borgosz Vojtěch, 90+2. Przyczko Filip – 39. a 49. Stanovský Jan, 15. Jurča Radim
TJ Řepiště: Daněk – Večeřa, Kožušník, Ceplák, Zaremba (67. Krpec) – Skřehot, Bielik, Kyselý (55. Byrtus), Jurča – Tchuř, Stanovský

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 21/22: BANÍK – ŘEPIŠTĚ 2:2

Mistrovské utkání 12. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Řepišti v sobotu 21. května 16:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším venkovním a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jiří Picmaus – Jiří Hošek – Jan Janeček. Jak toto další jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.