Velmi těžké utkání, Baník v sobotu míří do Jablunkova

Po úvodním utkání jarní části a poté týdenní pauze díky nepříznivému počasí, čeká svěřence Dušana Kohuta první jarní venkovní zápas. A že naše fotbalisty čeká zajímavý výlet a hodně těžký. V rámci 17. kola 1. A třídy skupiny B totiž Baníkovci budou vážit cestu na půdu jednoho z týmů, kde Baník ve vzájemných utkáních ani jednou nepřivezl domů žádný bodový zisk – 1.FK Spartak Jablunkov. První jarní venkovní mistrovské utkání má výkop v sobotu 9. dubna od 15:30 hodin.

Baník: na úvod vítězství proti Dobraticím

Vstup do jarní části soutěže Baníkovcům vyšel podle představ. Baník v úvodním jarním utkání na domácí půdě vytěžil zasloužené tři body. V prvním utkání na jaře Baník porazil díky brance Tomáše Izaiáše z 24. minuty, když byl po celý zápas lepším týmem. Baník tak na úvod jara zvítězil v úvodním utkání výsledkem 1:0.

Baník po úvodním kole jarní části 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem sedmadvaceti bodů a skóre 31:17. Bilance Baníkovců je z třinácti utkání – osm výher, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s deseti góly.

Jablunkov: na úvodní utkání teprve čeká

To náš sobotní soupeř díky lichému počtů účastníku v soutěži na své první jarní utkání čeká. Informace ohledně zimní přípravy od Jablunkova nebyli nikde k zastižení. Co se týče utkání v podzimní části, tak Jablunkov porazil Lučinu (5:1), Jistebník (2:1), Libhošť (1:4) a Dobrou (2:1). Remízu uhrál ve Starém Městě (3:3) a doma se Stonavou (0:0). Jinak odešel poražen s naším týmem (1:0), se Smilovicemi (1:2), s Dobraticemi (2:3), v Bystřicí (2:1), s Vratimovem B (0:2) a v Řepiští (3:0).

Tým Jablunkova se po podzimní části po dvanácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 9. místě s celkovým skóre 20:20 a celkovým počtem čtrnácti bodů. Bilance týmů Jablunkova je z dvanácti odehraných utkání – čtyři vítězství, dvě remízy a šest porážek. Nejlepším střelcem Jablunkova je se šesti trefami Pavel Raszka.

Vzájemná bilance: půjde o sedmý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v historii vzájemných utkání celkem šestkrát. Třikrát zvítězil tým Jablunkova, jednou se zrodila remíza a dvakrát zvítězil Baník. Poslední vzájemný duel, který se odehrál jako úvodní této sezóny vyhrál doma Baník výsledkem 1:0. Jak dopadne sedmý vzájemný souboj, se dozvíte v sobotu, ale Baník nečeká v Jablunkově vůbec nic lehkého. Přijeďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – 1.FK Spartak Jablunkov 1:0 (4. kolo I.A třídy sk. B, neděle 22.8.2021)
Branky: 90. Šlampiak Dominik
FK Baník Albrechtice: Gradek – Šiška, Hovůrka, Přeček, Cieslawski – Žyla D., Kociolek Jakub, Pešek, Žyla M. (46. Šlampiak) – Chumchal, Golasowski (57. Kubiena)
1.FK Spartak Jablunkov: Galusik – Bocek, Szotkowski, Sikora, Lysek (56. Puczok) – Martynek (66. Nieslanik M.), Nieslaník T., Hupka, Petružálek – Raszka (84. Nieslanik A.), Joukl

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 1:0 (15. kolo I.A třídy sk. B, 26.3.2022)
Branky: 24. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Vagner – Kubiena, Golasowski (72. Grabowski), Žyla M., Izaiáš – Ledvina (58. Cieslawski), Chumchal (83. Michejda)

1.FK Spartak Jablunkov – TJ Sokol Dobrá 2:1 (1. kolo I.A třídy sk. B, 6.11.2021)
Branky: 28. Hupka Michael, 80. Raszka Pavel – 58. Šmahaj Lukáš
1.FK Spartak Jablunkov: Haratyk – Bocek, Hupka, Świerczek, Puczok, Nieslanik A. (68. Borski), Nieslaník T., Petružálek, Szotkowski R.,Martynek (40. Pustka), Raszka (89. Michalek)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0
Sezona 18/19:
 JABLUNKOV – BANÍK 2:0, BANÍK – JABLUNKOV 1:1
Sezona 19/20:
 JABLUNKOV – BANÍK 3:2

Sezona 21/22:  BANÍK – JABLUNKOV 1:0

Mistrovské utkání 17. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Jablunkově v sobotu 9. dubna 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Daniel Čuba – David Kaszper – Michal Broskevič. Jak toto první jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.