Antonín Chumchal hodnotí začátek zimní přípravy

Baník sehrál v sobotu 29. ledna první přípravné utkání v rámci zimní přípravy a první utkání v novém roce 2022. Šest branek v prvním utkání roku 2022 v dresu FK Baník Albrechtice zaznamenal ten, od koho se góly očekávají. Antonín Chumchal v tomto prvním přípravném utkání vstřelil ze všech nejvíce branek, a to šest a podílel se výrazně na vysokém vítězství 14:0. Proto nebyla jiná možnost než se Albrechtického střelce zeptat na pár otázek.

Tondo, odehráli jste zatím jedno přípravné utkání. Jak bys jej popsal?

Utkání nám vyšlo, herně i výsledkově. Využívali jsme šance, které jsme si vytvářeli a celkově nám ten zápas vyšel, takže spokojenost

V utkání jsi nastřílel šest branek, což pro tebe jako útočníka musí být pozitivním znamením?

Určitě mě těch 6 gólů hodně pomůže a nasměruje správným směrem.

Již několik týdnů se v rámci tréninku připravujete na jarní část. Je příprava náročná? V jaké fázi je zimní příprava?

Každý vnímá náročnost trochu jinak, mě přijde příprava zvládnutelná, každý trénink máme dobře sestaveny. Věnujeme se fyzické části i té herní, takže nás všechny příprava baví.

Jak se ty osobně cítíš po začátku zimní přípravy?

Já se začínám cítit skvěle. Hodně mi chyběl míč a práce s míčem, ale cítím, že s každým tréninkem to je lepší a lepší, takže za mě spojenost.

I když je první jarní utkání ještě daleko, ale i tak se Tě zeptám. S jakým cílem půjdeš do jarní části?

Z našeho týmu cítím, že máme na to se prát o postup do posledního kola. Takže můj cíl je jasný, nastřílet co nejvíce gólů a tím získat pro tým, co nejvíce bodů.

V neděli Vás čeká další přípravné utkání, tentokrát proti Čeladné. Co byste o tomto duelu řekl?

Proti Čeladné jsem v životě nehrál, takže vůbec nevím co od toho zápasu čekat, ale důležité je se soustředit na nás a hrát ten fotbal, kterým se chceme prezentovat na jaře. Takže na soupeři až tak nesejde. Věřím v kvalitní utkání.