Antonín Chumchal hodnotí podzimní část

Patřil v uplynulé podzimní část aktuálního ročníku 1. A třídy skupiny B mezi základní stavební kameny týmu Dušana Kohuta. Nevynechal jediný soutěžní zápas a období zimní přestávky, respektive zasloužené dovolené, kterou si A-tým právě užívá, prožívá aktivně a pasivně. Řeč je o útočníkovi a zároveň nejlepšímu střelci Baníku, Antonínovi Chumchalovi. Tondu jsme krátce zpovídalo na několik málo otázek ohledně soutěže, zimní přípravy, ale také ohledně vánočních svátků.

Podzimní sezona už před několika týdny skončila, jak bys ji ale zpětně zhodnotil?

Z pohledu umístění týmů hodnotím pozitivně. Skončili jsme na čtvrtém místě, což není vůbec špatné, na první Řepiště ztrácíme pouze šest bodů, což se dá na jaře v pohodě dohnat. Z osobního hlediska jako útočník, musím říct, že to byl můj nejhorší podzim, co jsem v dresu Baníku odehrál.

Na podzim jsi na hřiště vyběhl v každém zápase. Z tvoji strany tedy asi vládne spokojenost?

Jsem rád, že dostávám tolik prostoru na hřišti. S tímhle jsem určitě spokojený, ale se svými výkony nemůžu být spokojený. Jak jsem už říkal, podzim se mi vůbec nepovedl.

Po první polovině sezony jsme na čtvrtém místě, byl to tedy jeden z horších nebo naopak lepších podzimu, které jsi na Baníku zažil?

Určitě to byl jeden z lepších podzimu. Každopádně já jsem věcně nespokojený člověk, co se výsledků týče, takže dokud nebudeme vyhrávat každý zápas, budu nespokojený (úsměv).

Který zápas v podzimní části by jsi označil za nejvydařenější?

Určitě domácí zápas proti Dobraticim. Sám jsem nečekal, že je takhle přejedeme herně. Vyhráli jsme sice jen 2:0, ale těch šanci, co jsme si vytvořili, bylo opravdu hodně. Byl jsem z toho zápasů opravdu nadšený.

A který naopak za ten nejméně povedený?

Těch zápasu je více. Zápas ve Vratimově byl pro nás moc dost krutý, první poločas jsme špatně řešili brejkové situace, několikrát jsme šli sami na gólmana a šance jsme úplně zazdili, a třešničkou na dortu byla neproměněná penalta za stavu 1:1. Mohli jsme jít do vedení 1:2, a kdo ví, jak by zápas dopadl. Potom určitě domácí remíza 0:0 s Libhošti, v tom zápase jsem zase já osobně neproměnil penaltu. Mohl jsem nám zařídit 3 body, ale selhal jsem. A ještě nemůžu zapomenout na domácí zápas s lídrem z Řepiště, kdy jsme za stavu 2:2 v poslední akci zápasu běželi sami na gólmana a mohli zápas rozhodnout a vyhrát 3:2. Bohužel jsme opět selhali v zakončení. Těch zbytečných ztrát bylo na podzim opravdu dost.

Zimní příprava startuje pár dní po novém roce – jak se na těžkou část sezony „těšíš“?

Těším se moc, jak jsem říkal, chci už být zpět na hřišti. Obětuji přípravě všechno, abych se připravil na jaro a odčinil tak nepovedený podzim. Pevně věřím, že na jaře budu připravený střílet důležité góly, které nám přinesou body !

V posledních dvou sezónách se soutěže nedohrály…

Bohužel situace ve světě je taková jaká je a my s tím nic neuděláme.

Po půlroce v tréninku a cyklu soutěžních zápasů si zasloužené volno určitě užíváš. Jak trávíš volno, které máte k dispozici v mezidobí?

Volno mimo přípravu trávím ve fitku a věnuji se sportům na které během sezóny nemám čas, takže vítána změna, ale po týdnů mi už fotbal zase chybí, takže už chci být zase na hřišti.

Vánoce jsou tady, a tak se nabízí otázka, co si přeješ pod stromeček?

Z dárečků jsem už vyrostl, takže hlavně zdraví a celkovou pohodu.

Co bys popřál fanouškům do následujících dvanácti měsíců?

Fanouškům přeji hlavně skálopevné zdraví. Přeji Všem krásné prožití vánočních svátku a co nejlepší vstup do Nového roku 2022. Budu se moc těšit na všechny fanoušky na jaře. Doufám, že se všichni sejdeme v našem krásném areálu a společně budeme slavit každé vítězství.

Děkuji za rozhovor.

Také děkuji.