Rozlučku s fotbalovým podzimem obstará souboj s Lučinou

Už jen poslední zápas před sebou mají fotbalisté Baníku. Fotbalisté Baníku budou mít v sobotu odpracováno, jelikož podzimní porce mistrovských utkání bude vyčerpána. V rámci 1. kola 1.A třídy skupiny B zavítá do Albrechtic devátý celek soutěže – Finstal Lučina. Baníkovci mají za sebou podařené období, kdy od utkání ve Vratimově nepoznali hořkost porážky a drží pěti zápasovou sérii bez prohry, za co Baníku patří aktuálně čtvrtá pozice. Podaří se Baníku prodloužit sérii? Utkání prvního kola se odehraje v Albrechticích již v sobotu 6. listopadu od 14:00 hodin.

Baník: zasloužené vítězství proti Dobraticím

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V dalším odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště. Poté Baník zajížděl na půdu B týmů FC Vratimov. Odkud si zbytečně odvezli domů prohru 4:1, a to hlavně díky tomu, že neproměnily své velké možnosti šancí i pokutový kop. V dalším utkání se Baník představil v dohrávce v úterý 28. září na hřišti Starého Města. Odkud si odvezl zasloužené tři body za vysokou výhru 1:6. Poté se Baník doma utkal s lídrem TJ Řepiště a doma zcela zaslouženě remizoval 2:2. V dalším utkání Baník zvítězil na hřišti poslední Dobré 1:4. Pak Baník v předposledním dosavadním odehraném utkání vyhrál na hřišti Smilovic výsledkem 2:3. A v posledním dosavadním odehraném utkání Baník doma porazil silný tým Dobratic zaslouženě výsledkem 2:0.

Baník tak po jedenácti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem jednadvaceti bodů a skóre 28:17. Bilance Baníku je z jedenácti utkání – šest vítězství, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je s devíti trefami Antonín Chumchal.

Lučina: vysoká domácí porážka s týmem Libhoště

Tým Lučiny pod vedením hrajícího trenéra Michala Chlebka vstoupil do nové sezóny tři zápasovou sérii bez prohry. Nejdříve Lučina dokázala v našem areálů, kde odehrál svoje domácí utkání tým Dobratic uhrát remízu výsledkem 1:1, pak přišlo první vítězství doma s B týmem Vratimova výsledkem 3:1 a remíza ve Starém Městě výsledkem 1:1. Na řadu přišlo pro Lučiny těžké domácí utkání s lídrem tabulky z Řepiště. Utkání zvládlo lépe Řepiště a zvítězilo výsledkem 1:2. Následovala vysoká porážka v Jablunkově výsledkem 5:1. Chuť si Lučina spravila doma s posledním týmem tabulky z Dobré, když zvítězila výsledkem 5:2. Poté však přišly dvě porážky výsledkem 3:0. Nejdříve ve Stonavě a poté na hřišti Bystřice. Lučina si následovně připsala bod za remízu výsledkem 3:3 doma s týmem Smilovic. V předposledním dosavadním odehraném utkání Lučina přivezla tři body z hřiště Jistebníku za výsledek 1:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání tým Lučiny doma vysoko prohrál s týmem z Libhoště výsledkem 0:5.

Lučina tak po jedenácti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 9. pozici se ziskem dvanácti bodů a skóre 17:27. Bilance Lučiny je z jedenácti utkání – tři výhry, tři remízy a pět porážek. Nejlepším střelcem Lučiny je se čtyřmi trefami Michal García.

Vzájemná bilance: půjde teprve o čtvrté vzájemné mistrovské utkání

Oba týmy se utkaly vůbec poprvé v sezóně 2018/2019 v soutěžních utkáních. A v té sezoně se v podzimní části jednal vůbec o první duel mezi oběma týmy. A v Albrechticích se zrodilo těsně vítězství Baníku 1:0 díky brance ze 35. minuty Rostislava Hogha. V jarní části v Lučině skončil vzájemný duel nerozhodně 1:1. Třetí vzájemný souboj obou mužstev se zapsal v sezóně 2019/2020, kdy se před obrazovkami ČT oba soupeři utkali v rámci projektu Můj fotbal. Toto utkání vyhrál tým Lučiny výsledkem 4:2. Od té doby se v rámci mistrovských zápasů oba týmy nepotkaly, a to hlavně díky covid-19. Jinak se Baník utkal s tímto soupeřem v rámci přípravy 4. Června 2021, kdy doma zvítězil výsledkem 3:1. V sobotu tak půjde teprve o čtvrtý vzájemný duel o mistrovské body obou mužstev. Věříme, že náš Baník bude úspěšný a zvítězí v tomto čtvrtém vzájemném utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

Finstal Lučina – FK Baník Albrechtice 4:2 (13. kolo I.A třídy sk. B, neděle 27.10.2019)
Branky: 16. a 48. Tomíček Kamil, 56. Kalmus Robin, 65. Chlebek Michal – 44. Chumchal Antonín, 83. Kvapil Michal
Finstal Lučina: Filipec – Tomíček R., Kohut M., Goroš, Karkoška (62. Majer) – Bártek (53. Kalmus), Mokryš (86. Kohut L.), García (72. Bubík), Chlebek – Tomíček K., Myšinský L.
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (74. Hogh), Kociolek Jakub (39. Hovůrka), Wojciechowski, Izaiáš (59. Vagner, 83. Smiga) – Vondrus (59. Antonín), Dorozlo, Kvapil, Klus, Kubiena – Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:0 (2. kolo I.A třídy sk. B, 31.10.2021)
Branky: 12. Žyla Marcin, 36. Vagner Lukáš z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Přeček – Vagner – Kubiena, Golasowski, Žyla M., Izaiáš (81. Kończyna) – Chumchal

Finstal Lučina – FC Libhošť 0:5 (2. kolo I.A třídy sk. B, 30.10.2021)
Branky: 45., 53., 65. A 69. Smolarčík Jan, 80. Čapka Patrik
Finstal Lučina: Filipec – Bártek (77. Karkoška), Myšinský J., Kohut L., Krčmárik – Kalmus (59. Zima), Chlebek, García (77. Carter), Křenek (66. Bubík) – Blahut, Tomíček K.

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 18/19: BANÍK – LUČINA 1:0, LUČINA – BANÍK 1:1
Sezona 19/20: LUČINA – BANÍK 4:2

Mistrovské utkání 1. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu již v sobotu 6. listopadu ve 14:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v posledním podzimním utkání a v posledním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání proti těžkému soupeři vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vít Závodný – Lukáš Krpel. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.