Velmi těžký soupeř, v neděli dorazí Dobratice

Další velmi těžký zápas čeká v neděli odpoledne Albrechtické fotbalisty. Po dvou utkáních na hřišti soupeřů se albrechtický Baník opět představí na domácí půdě. A že v rámci 2. kola 1.A třídy skupiny B půjde o zápas z kategorie těch nejtěžších.  Do Albrechtic totiž dorazí těžký soupeř – TJ Dobratice. Baníkovci jsou po dvou vítězných utkáních na hřišti soupeřů na čtvrté pozici. Dobratice se drží ve velmi těsném závěsů za Baníkem na páté pozici. Před Baníkem tak stojí opět velmi těžký soupeř. Utkání druhého kola se odehraje v Albrechticích v neděli 31. října od 14:30 hodin.

Baník: důležité tři body ze Smilovic

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V dalším odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště. Poté Baník zajížděl na půdu B týmů FC Vratimov. Odkud si zbytečně odvezli domů prohru 4:1, a to hlavně díky tomu, že neproměnily své velké možnosti šancí i pokutový kop. V dalším utkání se Baník představil v dohrávce v úterý 28. září na hřišti Starého Města. Odkud si odvezl zasloužené tři body za vysokou výhru 1:6. Poté se Baník doma utkal s lídrem TJ Řepiště a doma zcela zaslouženě remizoval 2:2. V předposledním dosavadním odehraném utkání Baník zvítězil na hřišti poslední Dobré 1:4. A v posledním dosavadním odehraném utkání vyhrál Baník na hřišti Smilovic výsledkem 2:3.

Baník tak po deseti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem osmnácti bodů a skóre 26:17. Bilance Baníku je z desíti utkání – pět vítězství, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je s devíti trefami Antonín Chumchal.

Dobratice: dva zápasy bez prohry

Tým Dobratic pod vedením trenéra Mariána Korabíka vstoupil do nové sezóny čtyř zápasovou sérii bez prohry. Nutno dodat, že všechna domácí utkání odehrál tým Dobratic v našem areálu, kde díky rekonstrukci svých kabin našel dočasný azyl na mistrovská utkání. Na úvod přišly dvě remízy, a to s Lučinou (1:1) a se Starým Městem (2:2) Poté však přišly dvě výhry, v Jablunkově (3:2) a se Stonavou (2:1). Následovala prví porážka v sezóně na hřišti Bystřice výsledkem 5:1 a na tuto prohru Dobratice navázaly výhrou s Jistebníkem (3:2) a v Libhošti (5:2). Na venkovní vítězství Dobratice doma nedokázaly navázat a prohrály s B týmem Vratimova výsledkem 1:2. Následovala remíza na hřišti největšího aspiranta na postup – TJ Řepiště výsledkem 3:3 a v posledním dosavadním odehraném utkání Dobratice zvítězily s Dobrou výsledkem 3:0.

Dobratice tak po deseti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem osmnácti bodů a skóre 24:20. Bilance Dobratic je z deseti utkání – pět výher, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Dobratic je s šesti trefami Marián Causidis.

Vzájemná bilance: lepší ve prospěch Baníku

Z dvanácti dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když osmkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a třikrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Poslední dva duely v sezoně 2018/2019 vždy vyhrály hostující mužstva. Na podzim Dobratice v Albrechticích 1:2 a na jaře Baník v Dobraticích 2:5. Podzimní utkání nedokončené sezóny 2019/2020 vyhrál Baník doma výsledkem 3:0. Jarní utkání se díky covidu-19 neodehrálo, a tak se oba týmy opět potkaly v další sezóně 2020/2021, kdy Baník doma porazil tým Dobratic výsledkem 2:1, ovšem jarní část se opět nedohrála. Věříme, že v této sezóně se odehrají oba vzájemná střetnutí. Zvítězí opět domácí tým nebo hostující? Doufáme a věříme, že zůstanou tři body doma a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:1 (2. kolo I.A třídy sk. B, středa 16.9.2020)
Branky: 42. Pešek Jiří, 52. Kvapil Michal – 51. Causidis Marián
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Izaiáš – Kubiena, Pešek, Žyla M., Kvapil – Chumchal (87. Korzeniowski), Šlampiak (77. Hogh)
TJ Dobratice: Bocek – Somr, Dobiáš (67. Kohut), Slavík, Skotnica – Kantor (77. Lisník), Mitrenga (65. Mitrenga), Stříž, Causidis – Pařenica, Šimeček

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – FK Baník Albrechtice 2:3 (11. kolo I.A třídy sk. B, 9.10.2021)
Branky: 43. Michalek Adam, 66. Przyczko Filip – 50. Izaiáš Tomáš, 57. Golasowski Lukáš, 87. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Kończyna (53. Přeček), Hovůrka, Kociolek Jakub, Žyla D. (82. Vagner) – Cieslawski – Kubiena, Golasowski, Žyla M., Izaiáš – Chumchal

TJ Dobratice – TJ Sokol Dobrá 3:0 (12. kolo I.A třídy sk. B, 16.10.2021)
Branky: 67. a 80. Šimeček Matěj, 69. Pařenica Radim
TJ Dobratice: Bocek – Somr (77. Moják), Lýsek, Dobiáš D., Skotnica – Kohut, Pařenica, Lisník (54. Mitrenga), Stříž (77. Březina) – Šimeček (85. Dobiáš E.), Causidis

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3
Sezona 18/19: BANÍK – DOBRATICE 1:2, DOBRATICE – BANÍK 2:5
Sezona 19/20: BANÍK – DOBRATICE 3:0
Sezona 20/21: BANÍK – DOBRATICE 2:1

Mistrovské utkání 2. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 31. října 14:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v předposledním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání proti velmi těžkému soupeři vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Ivan Bartoš – Dominik Hykl – Jiří Kyselý. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.