Baník v neděli zajíždí na hřiště Smilovic

Baník dokázal v minulém utkání vyhrát na hřišti poslední Dobré i po nepřesvědčivém výkonu a minulý víkend měli Baníkovci volno. Teď již opět je čeká mistrovské utkání, kdy naše hráče čeká další soupeř z dolní poloviny tabulky. V rámci 13. kola totiž svěřenci Dušana Kohúta jedou do obce Smilovic, aby se zde utkali s místním týmem SC Smilovice, kterému aktuálně patří devátá příčka v soutěžní tabulce. Baník je v soutěžní tabulce na 5. místě ve třinácti členem peletonu. Favorit nedělního odpoledního zápasu je tak Baník, ale nebude to na menším hřišti, než je Baník zvyklý nic lehkého. Utkání třináctého kola se odehraje v neděli 24 října od 14:30 hodin.

Baník: nepřesvědčivý výkon, ale i tak tři body z Dobré

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V dalším odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště. Poté Baník zajížděl na půdu B týmů FC Vratimov. Odkud si zbytečně odvezli domů prohru 4:1, a to hlavně díky tomu, že neproměnily své velké možnosti šancí i pokutový kop. V dalším utkání se Baník představil v dohrávce v úterý 28. září na hřišti Starého Města. Odkud si odvezl zasloužené tři body za vysokou výhru 1:6. V předposledním dosavadním odehraném utkání Baník doma zcela zaslouženě remizoval s týmem TJ Řepiště 2:2. A v posledním dosavadním odehraném utkání vyhrála na hřišti poslední Dobré výsledkem 1:4.

Baník tak po svých devíti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem patnácti bodů a skóre 23:15. Bilance Baníku je z devíti utkání – čtyři vítězství, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je s devíti trefami Antonín Chumchal.

Smilovice: dvou brankové vedení na Lučině stačilo jen na bod

Tým Smilovic pod vedením hrajícího trenéra Jakuba Štvrtňi vstoupil do nové sezóny vítězstvím na hřišti Jablunkova výsledkem 1:2. Poté však přišly dvě porážky, a to doma se Stonavou (2:3) a na hřišti Bystřice (4:2). Následovala výhra 3:2 doma s Jistebníkem a na tuto prohru Smilovice nedokázali navázat na hřišti Libhoště, kde Smilovice prohrály výsledkem 2:1. Pak přišly dvě prohry v řadě – nejdříve doma s B týmem Vratimova (2:6) a na hřišti mužstva TJ Řepiště (4:1). Tyto dvě prohry dokázal tým Smilovic odčinit doma v utkání s Dobrou, ve kterém zvítězil výsledkem 4:1 a v posledním dosavadním odehraném utkání smilovičtí remizovali na hřišti Lučiny 3:3, kdy ztratili dvou brankové vedení.

Smilovice tak po devíti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 9. pozici se ziskem deseti bodů a skóre 20:26. Bilance Smilovic je z devíti utkání – tři výhry, jedna remíza a pět porážek. Nejlepším střelcem Smilovic je s šesti trefami Martin Vlachovič.

Vzájemná bilance: ve prospěch Smilovic

Oba týmy se doposud utkaly v mistrovských utkáních celkem desetkrát a lepší bilanci má tým Smilovic, který čtyřikrát vyhrál, a třikrát se zrodila remíza. Baník tak tohoto soupeře porazil třikrát. V podzimní části sezony 2018/2019 bylo vzájemné střetnutí na hřišti Smilovic pro Baník velmi hrozivé, jelikož Baník na půdě Smilovic prohrál vysoko 5:0. V jarní části, ale Baník svému soupeři prohru oplatil, a to výsledkem 4:0 a konečně ve vzájemném střetnutí Smilovice porazil. V nedokončené sezóně 2019/2020 Baník doma na podzim porazil Smilovice 4:2. Jarní část této sezóny se díky covidu-19 nedohrála, a tak se Baník s týmem Smilovic střetl opět až v nové sezóně, a to v sezóně 2020/2021, kdy Baník opět zvítězil výsledkem 0:6 na hřišti Smilovic. Věříme, že v nedělním utkání Baník naváže na poslední vzájemná střetnutí a ve vzájemných střetnutích si připíše čtvrté vítězství a podruhé vyhraje ve Smilovicích.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SC Smilovice – FK Baník Albrechtice 0:6 (6. kolo I.A třídy sk. B, neděle 13.9.2020)
Branky: 43., 44. a 85. Chumchal Antonín, 15. Vagner Lukáš, 52. Hovůrka Jan, 65. Kvapil Michal
SC Smilovice: Cymorek – Kohut, Kocur, Bujok (74. Máj), Wilk – Kotas (38. Wojnar), Dytko, Cienciala (81. Gerlich), Michalek – Przyczko, Míra
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (22. Šlampiak) – Kubiena, Pešek, Žyla M. (77. Dorozlo), Žyla D. – Chumchal, Kvapil

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Sokol Dobrá – FK Baník Albrechtice 1:4 (11. kolo I.A třídy sk. B, 9.10.2021)
Branky: 71. Sekanina Martin – 3. Pešek Jiří, 24. Žyla Marcin, 62. Chumchal Antonín, 67. Cieslawski Martin z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Kończyna, Kociolek Jakub, Přeček – Žyla D., Pešek, Golasowski, Žyla M. (78. Křístek) – Chumchal, Dorozlo (58. Šiška)

Finstal Lučina – SC Smilovice 3:3 (12. kolo I.A třídy sk. B, 16.10.2021)
Branky: 9. Myšinský Lukáš, 72. Kalmus Robin, 77. Bubík Miroslav – 4. a 65. Vlachovič Martin, 48. vlastní Mokryš Jakub
SC Smilovice: Ondraszek – Kohut, Kocur, Klimas (83. Máj), Kisza – Cienciala (68. Dytko), Borgosz, Przyczko, Michalek – Vlachovič, Míra (88. Walach)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2
Sezona 12/13:BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: SMILOVICE – BANÍK 5:0, BANÍK – SMILOVICE 4:0
Sezona 19/20: BANÍK – SMILOVICE 4:2
Sezona 20/21: SMILOVICE – BANÍK 0:6

Mistrovské utkání 13. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu Sportovního centra ve Smilovicích v neděli 24. října v 14:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším venkovním a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radek Pobořil – Pavel Podracký – Petr Šištík. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.