Baníkovce čeká těžký zápas, přijede Řepiště, lídr tabulky

Velmi těžký zápas čeká v neděli odpoledne Albrechtické fotbalisty. Po dvou utkáních na hřišti soupeřů se albrechtický Baník opět představí na domácí půdě. A že v rámci 10. kola 1.A třídy skupiny B půjde o zápas z kategorie těch nejtěžších.  Do Albrechtic totiž dorazí lídr celé soutěže – TJ Řepiště. Baníkovci jsou po úterní vítězné dohrávce na 5. místě s malou ztrátou na vyšší pozice. Řepiště, jak již bylo zmíněno je lídrem soutěžní tabulky. Před Baníkem tak stojí výzva v podobě výhry nad současnou jedničkou 1.A třídy skupiny B.  Utkání desátého kola se odehraje v Albrechticích v neděli 3. října od 15 hodin.

Baník: důležité tři body z úterní dohrávky

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V dalším odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště. Poté Baník zajížděl na půdu B týmů FC Vratimov. Odkud si zbytečně odvezli domů prohru 4:1, a to hlavně díky tomu, že neproměnily své velké možnosti šancí i pokutový kop. A v posledním dosavadním odehraném utkání se Baník představil v dohrávce v úterý 28. září na hřišti Starého Města. Odkud si odvezl zasloužené tři body za vysokou výhru 1:6.

Baník tak po svých šesti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem jedenácti bodů a skóre 17:12. Bilance Baníku je ze sedmi utkání – tři vítězství, dvě remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je s osmi trefami Antonín Chumchal.

Řepiště: nováček lídrem soutěže

Nováček soutěže pod názvem TJ Řepiště má jasné ambice, a to postoupit o soutěž výše, a to se zatím daří. Řepiště ostřílená borci v sestavě se zkušenostmi z nejvyšší soutěže kromě remízy v prvním utkání, kdy remizovalo na hřišti Jistebníku výsledkem 2:2 ve zbytku odehraných utkáních nepoznala hořkost porážky a ani ztráty bodů. Řepiště porazilo nejdříve Libhošť (7:0), vyhrálo na hřišti béčka Vratimova (1:6), na Lučině (1:2), doma s Dobrou (8:1) a v posledním dosavadním odehraném utkání doma s týmem Smilovic výsledkem 4:1. Řepiště se může spolehnout v bráně na zkušeného ligového borce Michala Daňka, poté v poli na další borce, kteří odehráli několik utkání na prvoligové a druholigové scéně, a to Miroslav Ceplák, Petr Cigánek, Daniel Tchuř a Radim Jurča, ale nesmí se zapomenout ani na jména Vojtěch Šustr, Ján Moravčík,  Jakub Večeřa, Martin Skřehot, Jan Stanovský a Marek Kyselý, kteří mají několikaleté zkušenosti z vyšších soutěží. Tým Řepiště budí velký respekt a pravém je nejen díky prozatímních výsledků, ale i co se týče jmen v kádru pasován na jasného aspiranta na postup.

Co se týče bilance, tak nováček a zároveň lídr tabulky z Řepiště je tak po svých šesti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 1. pozici se ziskem šestnácti bodů a skóre 29:6. Bilance Řepiště je z šesti utkání – pět vítězství a jedná remíza. Nejlepším střelcem nováčka z Řepiště je s devíti trefami Radim Jurča.

Vzájemná bilance: půjde o první vzájemné střetnutí

Oba týmy na sebe zatím ještě ani jednou v soutěžním, ani přátelském zápase nenarazili. V neděli tedy půjde o první vzájemné střetnutí.

Předzápasové statistiky:

Poslední zápasy obou soupeřů:

První SC Staré Město – FK Baník Albrechtice 1:6 (3. kolo I.A třídy sk. B, 28.9.2021)
Branky: 86. Gros David – 38., 42., 56., 69. a 83. Chumchal Antonín, 30. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Šiška (67. Dorozlo), Kociolek Jakub, Žyla D. – Kończyna – Kubiena, Pešek, Golasowski, Žyla M. (61. Izaiáš) – Chumchal

TJ Řepiště – SC Smilovice 4:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 25.9.2021)
Branky: 14. a 79. Bielik Michal, 70. Madecki Filip, 88. Kyselý Marek – 37. Hrbáček Tomáš
TJ Řepiště: Daněk – Kožušník, Tchuř, Cigánek, Večeřa – Ceplák (74. Krpec), Jurča (81. Moravčík), Bielik (81. Smichovič), Skřehot (46. Madecki) – Stanovský (46. Zaremba), Kyselý

Bez vzájemných zápasů

Mistrovské utkání 10. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 3. října 15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v pátém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání proti nováčkovi a zároveň prvnímu mužstvu tabulky vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Robin Boček – Ondřej Kovařík – Kamil Tabášek. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.