Po třech utkáních doma, opět venku! V sobotu na půdě silného béčka Vratimova 

Po třech domácích zápasech v řadě se Albrechtický Baník představí opět na půdě soupeře, a to v sobotu, kdy odehraje velmi těžké utkání na hřišti béčka Vratimova. Silný B tým Vratimova, který je vždy posílen o hráče třetiligového áčka se nachází před sobotním utkáním na 4. místě, Baník v soutěžní tabulce po zatím pěti utkáních okupuje pátou příčku. Tyto souboje jsou vždy velmi zajímavé, což ukázalo již několik vzájemných střetnutí. Baník však čeká velmi silný soupeř posílen o hráče z třetí ligy, kde startuje A tým Vratimova. Další mistrovské utkání má výkop v sobotu 25. září od 15:30 hodin.

Baník: ze třech domácích utkání v řadě čtyři body

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V posledním dosavadním odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště.

Baník tak po svých pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem osmi bodů a skóre 10:7. Bilance Baníku je z pěti utkání – dvě vítězství, dvě remízy a jedná porážka. Nejlepším střelcem Baníku je zatím se třemi trefami Antonín Chumchal.

Vratimov B: jeden z favoritů soutěže se drží v popředí

B tým Vratimova má za cíl postoupit o soutěž výše, jelikož po převedení licence z Frýdku – Místku do Vratimova, je veden náš soupeř jako B tým třetiligového A týmu. Tím pádem cíl béčka je jasný – postup. Za svým cílem dobře béčko Vratimova vstoupilo v prvním kole, kdy vyhrálo na hřišti Libhoště 0:3. Ve druhém utkání však přišla porážka na Lučině výsledkem 3:1. Chuť si mohl tým vedení trenérem Radimem Peškem spravit v dalším domácím utkání proti dalšímu aspirantovi na postup – TJ Řepiště. Nestalo se. Řepiště ve Vratimově zvítězilo výsledkem 1:6. V dalším utkání již vítězství přišlo, kdy Vratimov zvítězil na hřišti Dobré 0:3 a v posledním dosavadním odehraném utkání Vratimov také zvítězil, a to na hřišti Smilovic výsledkem 2:6.

B tým Vratimova tak po pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem devíti bodů a skóre 14:11. Bilance béčka Vratimova je z pěti utkání – tři vítězství a dvě porážky. Nejlepším střelcem Vratimova B je dvojice Vojtěch Osvěčík a Vojtěch Trmal, když oba mají shodně tři trefy.

Vzájemná bilance příznivější pro Baník

Historie vzájemných zápasů je celkem bohatá. Baník se s Vratimovem (kdysi áčko, teď je náš soupeř B týmem) v sobotu utká již po jednadvacáté. Klub, jenž v minulosti působil i v třetí lize, kde se díky koupě licence od Frýdku dostal od této sezóny znova, hrál před dvěma roky krajský přebor, kde se pohyboval jednu sezónu, jinak nastupuje v 1. A třídě skupiny B od sezóny 2012/2013. A bilance obou sobotních soupeřů je lepší pro Baník, který z dvaceti dosavadních utkání třináctkrát zvítězil, třikrát skončilo vzájemné utkání remízou a čtyřikrát se z vítězství radoval Vratimov. Poslední vzájemný duel se odehrál v podzimní části minulé sezóny, kdy Baník zvítězil na hřišti Vratimova výsledkem 0:3. Odvetné jarní utkání se kvůli koronavirusu nedohrálo. Souboj těchto dvou mužstev jsou tedy velmi zajímavé, což bude určitě opět i sobotní utkání. A jelikož Vratimov se netají ambicemi postupu do Krajského přeboru, tak čeká Baníkovce opět velmi těžké utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Vratimov „B“ – FK Baník Albrechtice 0:3 (4. kolo I.A třídy sk. B, sobota 29.8.2020)
Branky: 22. Chumchal Antonín, 80. Žyla Marcin, 90. Pešek Jiří
FC Vratimov „B“: Sotorník – Špánek (46. Hrdý), Klimsza (83. Brezula), Babič, Piskoř – Ezeamaku, Osvěčík V., Osvěčík M. (66. Mikšovič), Stibor (68. Valášek) – Trmal (46. Ledvina), Racko
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Klus (84. Hogh), Pešek, Žyla M. (88. Cieslawski) – Chumchal (89. Šlampiak), Kvapil (68. Izaiáš)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – FC Libhošť 0:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, 19.9.2021)
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Izaiáš – Kubiena, Pešek, Golasowski, Žyla M. (73. Kończyna) – Chumchal, Dorozlo (64. Vagner, 66. Šlampiak).

SC Smilovice – FC Vratimov „B“ 2:6 (4. kolo I.A třídy sk. B, 22.8.2021)
Branky: 24. Przyczko Filip, 45+2. Klimas Daniel – 56. (z pok. kopu) a 86. Trmal Vojtěch, 37. Chlopek Patrik, 47. Štromp Peter, 66. Baďura Rostislav, 90. Mokroš Ondřej
FC Vratimov „B“: Štromp J. – Mokroš, Mikulenka, Slota, Piskoř – Stibor (33. Štromp P.), Stuchlík (68. Brezula) – Hammer, Trmal V., Chlopek (82. Osvěčík M.) – Baďura

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 7:1
Sezona 08/09: VRATIMOV – BANÍK 3:4, BANÍK – VRATIMOV 6:0
Sezona 09/10: BANÍK – VRATIMOV 2:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 12/13: VRATIMOV – BANÍK 2:0, BANÍK – VRATIMOV 3:0
Sezona 13/14: BANÍK – VRATIMOV 3:0, VRATIMOV – BANÍK 2:0
Sezona 14/15: BANÍK – VRATIMOV 2:6, VRATIMOV – BANÍK 0:6
Sezona 15/16: VRATIMOV – BANÍK 1:3, BANÍK – VRATIMOV 4:2
Sezona 16/17: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 0:3
Sezona 18/19: BANÍK – VRATIMOV 1:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 19/20: BANÍK – VRATIMOV 2:1
Sezona 20/21: VRATIMOV – BANÍK 0:3

Mistrovské utkání 9. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Vratimově v sobotu 25. září v 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Michal Galásek – Tomáš Boráň – Petr Lukašík. Jak toto druhé venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.