Antonín Chumchal před nedělním startem sezóny

V neděli startuje pro naše A mužstvo nový soutěžní ročník 1. A třídy skupiny B, ve kterém se Baníkovci střetnou na domácí půdě v prvním utkání v těžkém utkání proti Jablunkovu. Před úvodním utkáním nové sezóny přinášíme rozhovor s útočníkem FK Baník Albrechtice Antonínem Chumchalem. Více se dočtete z rozhovoru níže v článku.

Tondo, jaká byla příprava pod trenérem Dušanem Kohutem před novou sezónou?

Příprava byla  velmi krátká, ale myslím, že jsme stihli vše co jsme potřebovali. Odehráli jsme i nějaké přípravná utkání a vyzkoušeli si co jsme potřebovali. Dále už budeme pilovat věci během sezóny.

Stihli jste odehrát čtyři přípravná utkání, který zápas se Vám nejvíce povedl?

Já myslím, že to byl zápas proti Slovanu Ostrava, kdy jsme o poločase remizovali 0:0 a druhý poločas naprosto dominovali a vyhráli 8:0. Naopak mě nejvíc mrzí zápas v Horní Suché, kde jsme poločas prohrávali 4:0, to jsme totálně nezvládli. Druhý poločas jsme utkaní mohli otočit, ale to je kdyby. Tohle se nám nesmí stávat takové výkonnostní výpadky.

Jak hodnotíš letošní Štít Albrechtic? A jak bereš tento tradiční turnaj, a co na něj říkáš, že tento turnaj bez přestávky má za sebou již 48. ročník?

Letošní Štít se nám herně velice podařil. Myslím, že jsme každý zápas dominovali a byli jsme lepším týmem. Prohráli jsme ve finále 1:0 gólem z penalty na začátků utkání. To finále mě mrzí nejvíce, protože jsme byli jasně lepší, což po zápase uznal i soupeř, že jsme měli vyhrát, ale bohužel celý turnaj nás trápila koncovka. Měli jsme každý zápas milion gólových šancí, ale nemohli jsme dát gól, což jde i za mnou jelikož jsem útočník. Doufám, že jsme si smůlu vybrali na Štítě a v mistrovských utkáních to bude padat.

Naše soutěže už odstartovala, ale pro nás díky účastí na Štítu startuje nový ročník 1. A třídy teď v neděli. Jak se na něj osobně těšíš?

Těším se strašně moc. Dlouho jsme nehrály mistrovské utkaní a já doufám, že teď sezonu konečně dohrajeme, že se opět nestane něco co by soutěž přerušilo.

Vás čeká v prvním utkání nečitelný Jablunkov a poté velké derby ve Stonavě, takže na úvod velmi těžké zápasy?

Domácí utkaní musíme zvládat ať hrajeme s kýmkoli, takže teď je to Jablunkov a já věřím že zvítězíme. Pak jedeme do Stonavy, už teď víme, že nám bude chybět několik důležitých hráčů, včetně Jindry Kluse, který se hodně bolestivě zranil na tréninku a bude mimo do konce podzimní části. Na druhou stranu je to šance pro ostatní hráče dostat se do sestavy a ukázat co v nich je. Věřím, že budeme bodovat.

Staré nepsané pravidlo říká, že podle toho, jak se do soutěže vstoupí, tak bude vypadat minimálně půlrok. Souhlasíš?

S tím souhlasit nemůžu. V této soutěži je to spíše o tom, jak se týmy sejdou na zápas. Většina týmů má problém s hráči, někdo musí do práce o víkendu, někdo je zraněný, někdo má jiné povinnosti, takže pokud tým vyhraje první zápas je to fajn, ale příští zápas se sejde ve 12 lidech a má problém (úsměv).

Koho vůbec považuješ za hlavní favority nadcházejícího ročníku 1. A třídy skupiny B?

Já myslím, že jako každý rok to bude – Stonava, Vratimov, Dobratice, Bystřice a samozřejmě Baník Albrechtice.

Jaké si dáváte cíle jako tým pro letošní sezónu?

Určitě se fotbalem bavit a bavit fanoušky, chceme vyhrávat, ale nemáme žádné přehnané ambice. Chceme hrát nahoře a uvidíme, jak se to během sezony vyvine.

Jaké si dáváš svoje cíle?

Moje cíle jsou jasné každou sezónu. Jsem útočník, takže dát co nejvíce gólů.

Tradičně na závěr. Nějaký vzkaz pro fanoušky před startem nového soutěžního ročníku?

Věřím, že fanoušci jsou stejně jako my natěšení na fotbal. Jak už jsem zmiňoval, dlouho se nehrálo a věřím, že nám to všem chybí. A první utkaní si v neděli užijeme a vyhrajeme! Čím více fanoušků přijde tím lépe, člověku to pomůže. Každá přítomnost fanouška. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu! Uvidíme se v neděli!

Tondo, díky za rozhovor.

Také děkuji.